Keresés

Részletes keresés

bati67 Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64536

Konkrétan egy Commodore Amiga 500-ast vettem egy hozzávaló Commodore 1084S monitorral (plusz lemezek, joystick, stb.). :-)

Előzmény: t.lantos (64522)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64535

Őszinte leszek, az előző rendszerben soha nem számoltam ki a teljes jutalék százalékos értékét. Tettem ezt elsősorban azért, mert nem volt egyszerű a sok apró összetevő miatt. Most meg kutyakönnyű volt, mert jött egy mail ma reggel, hogy mennyit utaltak a számlámra eurban. Megnéztem mennyi volt a szumma fizetett összeg és már meg is volt az eredmény. A bankomtól kapott sms-ben meg ott volt, hogy mennyi lett forintban. Így az árfolyam is egyszerűen nyomonkövethető volt. De emlékeim szerint az előző rendszerben bőven 10% fölött volt, közelebb a 15-höz. A 8% ennél barátibb.

Nekem amúgy eleve fura accountom sikeredett. Engem ugyanis nem sújtottak az új regisztrációknál megszokott szankciókkal.

Előzmény: gojkomitics16 (64534)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64534

Ez nekem furcsa: a régi rendszerben maga az ebay 12.7%-ot szedett be, ehhez jött a PP változó, de jellemzően 5.7%-os sarca.

Attól is függ, hova adsz el: mindenesetre most az átlag ebay alapsarc 12.55%, ehhez jön még a nemzetközi eladás esetén asszem' 1.6%, plusz ami a pofátlanság, hogy az USA stb. vevők esetén beszedett IST-re is ráteszi a jutalékot (WTF?!?!), így viszont kijön simán 20% vagy a fölött is, ha kis értékű dologról van szó (a $0.3fix díj miatt)...

Szóval neked így szerencséd van, ha EU-s vevőid vannak, EUR-ban fizetnek, de sokaknak szívás...

Előzmény: In Lak'ech (64532)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64533

Alapból Eur-ban hirdetek.

Előzmény: gojkomitics16 (64531)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64532

Én úgy emlékszem, nekem bőven 12% fölött volt  jutalékom az eBay.de-n. Az árfolyammal egyetértek, az tényleg nem jobb.

(De majd én is sírok itt a fórumon egy kicsit és megoldásokat várok tőletek. :-DDD)

Előzmény: t.lantos (64529)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64531

Egy fokkal jobb, ha eleve EUR-ban hirdetsz, de az USD-sek az átváltások miatt számolhatnak inkább 20%-kal...

Előzmény: In Lak'ech (64527)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.20 0 1 64530

Kimesz, balra fordulsz...

Előzmény: C128 (64528)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64529

Nekem nem tűnik annak. Az árfolyam sem korrektebb.

Előzmény: In Lak'ech (64527)
C128 Creative Commons License 2021.07.20 -5 0 64528

Helyes, töröltessétek csak az összes üzenetemet itt 13-a óta, a 64380-tól, meg a rá adott válaszokat is, ezt is, mert úgysem volt értelme az egésznek, nem miattatok lettem előrébb, hanem közben más miatt.

Előzmény: In Lak'ech (64526)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64527

Megérkezett a számlámra az első pénz. A 49 eur +16 eur shippingből lett 57 euro. Azaz 8 eurót sápoltak le. Ez 12,3%.

És ebből visszaszámolva, 350 Ft/eurós volt a váltás. A mai középárfolyam 360.

Tehát elmondhatjuk, hogy anyagilag talán kicsit jobb az eBay új fizetési rendszere.

In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.20 0 3 64526

Barátom! Lehet vitatkozni valakivel, akinek ez a hivatása. Lehet, de nem érdemes. Legalábbis az álmoskönyv szerint nem az. Elég toleráns ember vagyok, de azt hiszem elfogyott a türelmem. Ennek következtében hamarosan a moderációhoz fogunk kollektíven fordulni, mert napok óta dúlod fel egy eddig békés közösség életét. Nem tudom feltűnt-e, hogy azóta jelentek meg a hozzászólást értékelő jelek, amióta ide kerültél. Előtted évekre visszamenőleg nem találni ilyeneket ebben a topikban.

Szóval ügyeskedj egyedül. Tanácsért jöttél ide, ám ezeket nem fogadod meg. Lelked rajta. Én befejeztem veled.

Előzmény: C128 (64513)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64525

Petet rakok.

Akkor kell keresnem vevot ra.

Van egy magyar gyartasu 17" Nokia monitorom (447ZA). Ez a koraban azert eleg jo volt.

De az igazi inyenc falat egy 19"-os Iiyama vision master pro 451. Ezen pl. BNC-s RGB bemenet is van. Viszont csak annyi helyet foglal melysegben, mint egy 17-os.

Előzmény: tumikas (64523)
tumikas Creative Commons License 2021.07.20 -1 0 64523

Retrózáshoz egyre inkább keresik őket. Főleg a nagyobbakat, meg a normálisabb képpel rendelkezőket.

Előzmény: t.lantos (64522)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64522

Vesz meg valaki CRT monitort?

Van ket igen ritka (es egyebkent jo) monitorom is van, de nem talalok ra vevot.

Előzmény: bati67 (64521)
bati67 Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64521

Értem, de én nem szoktam Amerikából vásárolni! :-) Németországból vásárolok és német címre küldetem el...

De már tudok olyat is venni, hogy "nur Abholung", mert van egy régi ismerősöm, aki Hollandiába jár ki és visszafelé az üres furgonnal elmegy az eladó házához és ott átveszi a csomagomat (pld. számítógép CRT monitorral).

Viszont ha valaki megy ki New York-ba, akkor előtte pár héttel vásárolhat Amerikából is, mert van olyan vállalkozó, akihez (pici pénzért) lehet kérni a küldést és 1-2 hét múlva ott át lehet venni. A haverom már vett így iPhone-t és MacBook Air-t is (töredék áron).

Előzmény: Fausto_gyermeke (64519)
bati67 Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64520

Tudod, hogy mindenkinek vannak hibái! Az enyém pld. az, hogy nem vagyok haragtartó. ;-)

Előzmény: W_B (64516)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64519

Ez jó, de Aemrikából júliustól minden csomag vámköteles, állítólag a posta azt is nehzen fogadja el, ha igazolod, hogy rokontól jött a szállítmány. 

Előzmény: bati67 (64515)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.20 0 2 64518

"nem fogok felfordulni a lakásomban a baromságok miatt."

Pedig lehet, mindenkinek jobb lenne. Segitettunk, elmondtuk, mit tehetsz, min valtoztass a jovoben. Neked ezek nem elfogadhatoak. Akkor marad a felfordulas.

Esetleg kimesz, balra fordulsz...

Előzmény: C128 (64517)
C128 Creative Commons License 2021.07.20 -7 0 64517

lantos és W_B: Értelmetlen kötözködnötök, mert nem értek el vele semmit. Becsületesen üzletelek, ebayen nem is lehetne máshogyan, vaterán meg már nem hirdetek. Arról nem én tehetek, hogy mindenki csak a hibáimra figyelt, amik 1%-ot sem tettek ki, a több 100 problémamentes eladásom, vásárlásom senkit nem érdekel. Többet nem adok el egészben gépeket, mert darabokban sokkal többet lehet kapni ezekért (leszarom hogy ez kiknek nem tetszik, van rá kereslet), úgyhogy több olyan probléma nem lesz. Senki sem lenne normális ember, ha az élete nagy részében rossz dolgok történtek volna, és senkiben sem bízhatott volna. Nem fogok semmit eltűrni, senki nem szórakozhat velem, akármilyen is ez a világ, nem fogok felfordulni a lakásomban a baromságok miatt. Többet ne írjatok nekem sehol, van elég más topik, ahol nyomathatjátok a baromságot, ezt az 1 topikat hagyjátok ki. A valóban segíteni akarók érdekelnek. Eddig minden problémámat megoldottam valahogyan, valaki valahol mindig segít, vagy én találok megoldást. Pl. az USA-ba postázott levelek már látszanak az ebay trackingjaimban (eddig nem használtam ezt a funkciót, mert nem vesztek el levelek), mert beleírtam a függőben lévő eladások nyomkövető számait a postadothu carrierrel. Szépen látszik hogy sorra érkeznek meg. Már csak az elveszett cuccról kell kiderítenem mi van, mert a kanadai cuccok az ebay követőben se látszanak alapból.

bati67: Nincs semelyik országban megbízható ismerősöm, hiába van szinte minden országban sok magyar, nem érek velük semmit, se vásárláskor, se eladáskor. A német ebayről se lehet már semmit venni, mert 21-34 € a DHL posta, és hiába lett ott is új fizetési rendszer, kötelező paypallal is a vevőnek, ha a német nem postáz Mo-ra. https://www.dhl.de/de/privatkunden/pakete-versenden/weltweit-versenden/land/ungarn.html UK-ból DPD-vel 25-30 GBP-ért jönne el valami 30 kg-ig, de már nem EU tagok, vám, ÁFA, stb. is lenne, felejtős. Már csak Mo-ról lehet vásárolni. USA-ban pláne nem ismerek senkit. Ha ismernék is, nehéz lenne elintézni, mert nem kérhetek semelyik vevőtől 2 postaköltséget. Biztosan nem ugyanannyi a tőlem közvetlenül pl. Miamiba elküldeni, mint ha elküldeném a new yorki (ide érkeznek az európai csomagok, célszerű itt lennie) ismerősömnek, aki majd továbbpostázná a vevőnek Miamiba. Túl macerás is lenne. Eleve nem vásárolok USA-ból, visszafelé sem segítene. Az lenne a lényeg, hogy ismerősök és segítség nélkül érjem el értelmes módon azt, amit akarok, akár vásárolok, akár eladok. Amúgy sem várhatok össze több cuccot, hogy levelekként egyenként becscomagoljam, és 1 csomagban elküldjem az ismerősömnek. Havi 1-7 eladásnál ez nem megy, van hogy 1-3 hétig nem adok el semmit. Így is 3-5 nap eltelik a vásárlás és a postázásom között, ha hétvégén vásárolnak, kedden küldi el az ebay a pénzt, csütörtök reggelre kapom meg, csütörtökön tudok postázni. Értelmetlen lenne napi pénzküldést beállítani.

W_B Creative Commons License 2021.07.20 0 1 64516

"Te nem tudod ugyanezt megcsinálni Amerikával kapcsolatban? Kiküldenél több levelet egy csomagban és egy ott lakó rokon vagy ismerős küldené tovább Amerikán belül?"

Nézd végig a hozzászólásait; aki egy kicsit is ismeri, leállna vele üzletelni? Vagy csak segíteni?

Aki hibás számítógépet működőként ad el (miután kilopta belőle a hangért felelős SID chippet), majd

leírja, hogy a "működő" az nála nem jelenti azt, hogy teljesen/tökéletesen működő?

Retrós körökben sok-sok éve jól ismerjük "Lomist", már vagy egy tucat nickkel ment a lecsóba.

Én sajnálom ezt a végletekig megkeseredett embert, akinek mindenki (de szó szerint mindenki!) ellenség; a többi retrós, gyűjtő, eladó, vevő, még a felette lakó is.

Előzmény: bati67 (64515)
bati67 Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64515

Hali! Én úgy vásárolok a német ebay-en, hogy van egy ismerősöm München alatt és oda küldetem az eladókkal a csomagokat (tehát az eladók csak Németországon belül postáznak, sokszor ingyen). Aztán pár havonta valaki kimegy Németországba és hazahozza a csomagjainkat (vagy ha Németországból jön valaki haza -a múltkor pld. Pécsre jöttek haza-, akkor ő hozza el a csomagokat). Még egy csomagom sem veszett el az évek alatt...

Te nem tudod ugyanezt megcsinálni Amerikával kapcsolatban? Kiküldenél több levelet egy csomagban és egy ott lakó rokon vagy ismerős küldené tovább Amerikán belül?

t.lantos Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64514

Te magad szaladtal bele a sajat csapdadba.

"üzletelő emberekre van kitalálva"

Ezt hivjak vallalkozonak.

Azt modnjuk remelem felfogtad, hogy szamunkra a problemad egyetlen pontja sem fontos.

Szoval kimesz, balra fordulsz...

C128 Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64513

Senki nem tud olvasni? Ezzel kezdődik a mondat: "Ha a magánszemély..." Vagy magánszemély, vagy vállalkozó. A 600e-es határ pont a kicsiben magánszemélyként üzletelő emberekre van kitalálva, hogy ne kelljen vállalkozóit csinálniuk. Semmi értelme nem lenne, ha ehhez vállalkozóit kéne kiváltani, de mégse kéne adózni utána, ha 600e alatt marad az éves forgalom. Baromság. Mindegy is, a téma lezárva. A 64508-asnál a 2-5-ös pontok a fontosak, hogy azok nem lehetségesek, vagy nincs értelmük. Várom a 6-os, 7-es, stb. pontokban az újabb ötleteket, amik jobbak, mint az 1-es. Segítek 1 bónusz lehetőséggel: Ha normális országban élnénk, nem Mo-on (pl. Hollandiában), akkor az állam régóta erősen támogatná a részmunkaidős munkákat otthon lévő anyáknak, apáknak (az apa is lehet GYES-en), rokkantaknak, stb., és könnyen találhattam volna már 15 éve megfelelő otthoni melót értelmes jövedelemmel, így még 4 órában is lehetne 200+e-et keresni. Régen nem kéne ebayeznem a megélhetésért, vagy csak simán hobbiként csinálnám, ahogyan indult. Csak Mo-on merték azt megtenni, hogy 2012-ben eltörölték a rokkantnyugdíj addig meglévő rendszerét, elvették mindenkitől a sok ledolgozott évet, mindenki új belépő lett. Kötelező rendkívüli felülvizsgálatra kényszerítettek mindenkit 2012-ben, aki nem ment el, attól azonnal elvették az összes ellátását. Rokkant és rehab ellátás lett helyette, több 10e ember rokkant ellátását elvették simán, vagy ezért mert mellette dolgozni tudott, több 100e-nek meg lecsökkentették a felére-harmadára. A stabil, normális, tényleg nyugdíjnak számító 67%-os rokkantnyugdíj (erre akár banki hitelt is fel lehetett venni) helyett táppénzszerű rokkant ellátást csináltak, amire hitelt se lehet felvenni, mert bármikor csökkenthetik, elvehetik, és más hátrányai is vannak. Normális országban ilyen nem történhetett volna, Európában nem követett el egyik kormány sem ilyen mocsokságot a saját rokkantjai, a legkiszolgáltatottabb réteg ellen.

Előzmény: In Lak'ech (64512)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64512

De bizony hogy úgy van! Lantosnak teljesen igaza van. Párom könyvelő. A jobbik fajtából. Higgy nekem. Úgy megb@szhat a NAV, hogy leég a hajad. Még az is jövedelemszerző tevékenységnek minősül, ha van 50 db. egyforma zoknid. Te vetted, az adózott pénzedből. Ezt meguntad, kinőtted, stb. és árusítod.

Az más kérdés, hogy idáig a NAV csak fenyegetőzött. Röppent pár éve a hír, hogy kezdődik a fogak csikorgatása, és a NAV rászáll a számla nélkül vaterázó hiénákra. Nos, ma is kinyitva a vaterát, ezer, meg ezer olyan felhasználó hirdet, akinek többezer tranzakciója van 1-2 éves account-tal, és a terméklapon ott ordít, hogy "számlaadás nincs". Pedig a vaterán igen gyorsan, bizonyítékokkal csokorba lehetne szedni az adócsalókat. Nem teszik.

Előzmény: C128 (64510)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64511

:-DDDDD

Előzmény: -Minarik- (64507)
C128 Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64510

A 64493-as pdf szerint nem így van, 600e alatt mindegy hogy gazdasági tevékenység, vagy nem, és nem kell vállalkozónak lennem hozzá. "Ha a magánszemély ingó értékesítésből származó bevétele az adóév elejétől összesítve nem haladja meg a 600 ezer forintot, akkor nem keletkezik adóköteles jövedelme (kivéve, ha a bevételt egyéni vállalkozóként szerzi meg), még abban az esetben sem, ha az értékesítés gazdasági tevékenységnek minősül."

Előzmény: t.lantos (64509)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64509

Egyetlen dolgot felejtesz el. Ha nem ostermelo vagy (nyilvan nem, mert azt nehez az ebayen eladni :) akkor az a 600e forint arra vonatkozik, hogy vannak dolgaid, ami mar nem kell, es eladod.

Abban a pillanatban, ha tartosan es rendszeresen azert veszel meg dolgokat, hogy eladd haszonnal, ez mar gazdasagi tevekenysegnek minosul, es ilyet csak vallalkozokent vegezhetsz.

Előzmény: C128 (64500)
C128 Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64508

Minarik: A barátok közt egy mese, nem a valóság. Itt a valóságról beszélek kezdettől fogva.
gojkonak és mindenkinek: Mindent kiforgatsz. Ezt nem vetted figyelembe a 64500-ban: "Hiába olyan a rokkant törvény, hogy ellátás mellett már jövedelemkorlát nélkül lehet legálisan, bejelentve dolgozni, és nem vehetik el az ellátást, több 10e magyarnál már megtették, mert tudott dolgozni. Nálam ezt nem fogják megtenni, esélyt sem adok rá. Ezért sem dolgozhatok többet senkinél és senkinek." 50e-nél több az ellátásom, 70e-nél is több, számoljunk 70e-rel, és ez minden hónapban jön a bankszámlámra. 5 lehetőségem van rokkantként:

1-- Az ellátás mellett ebayen és máshol üzletelek úgy ahogy akarok, akkor amikor akarok, itthonról, nem kell naponta fix helyre és fix időben járnom, senki nem parancsol, nincs faszfej főnököm, se rohadék munkatársaim, csak az ebay jutalékokat vonják, amit előre tudok hogy 20-25% lesz. Max. átlag havi 50e-ig (évi max. 600e) jöhet ebből a bevétel adózásmentesen, legálisan. Az ellátás és ez együtt már 70-120e.
2-- Az ellátás mellett elmegyek valahová bejelentve legálisan dolgozni kevés pénzért. Ez nem segít rajtam. https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/megvaltozott-munkakepesseguek-ellatasai/ellatasok-melletti-munkavegzes/breking-fontos-valtozas-a-megvaltozott-munkakepessegu-szemelyek-ellatasa-mellett-vegezheto-munka-felteteleiben Minimálbér 2021 8 órára: 167400/111321, 219000/145635. A változtatás előtt a bruttó minimálbér max. 1,5-szereséig lehetett az ellátás mellett dolgozni, ami most 251100/166982 és 328500/218453. Rokkantként szinte lehetetlen volt ezeket a határokat túllépni, mert senki nem fizet ennyit. Miért tenné? Nem tudnék teljes munkaidőben dolgozni, hanem kb. 4 órában, persze minimálbért fognak adni, így 55e vagy 72e nettót kapnék. Az ellátással együtt ez 125e vagy 142e lenne. Ezzel kockáztatom hogy a következő felülvizsgálatkor elvehessék az egész ellátásomat, mert látják hogy tudok dolgozni. Olyan lett 2012-től mostanáig a rokkant törvény, hogy sosem kapnám meg újra az ellátást. Azaz életem végéig bizonytalan (a melóhelytől függ), vagy éppen 0 rendszeres bevételből kéne élnem, csak az ebay üzletelésemből, mert a munkahelyemről bármikor kirúghatnak, megszűnhet, stb.. Ez lehetetlen, mert az ebayezésből 0-50e között bármennyi pénz lehet havonta. Mehetnék kukázni. Simán megtörténhetne az, hogy dolgozok, majd elveszik az ellátásomat, majd munkanélküli leszek, és 2 szék között a földre esek, 0 bevétel, 0-50e ebayből kéne megélnem. De a rendes melózás lényege pont az lenne, hogy ne kelljen többet ebayeznem, ne szívjak többet azokkal, amiket itt írtam.

3-- Ugyanaz, mint a 2-es, de bejelentés nélkül dolgozok. Itt bárki bármikor beköphet hogy így melózok, és azonnal elveszik az egész ellátásomat, amit többet nem kapok meg, az eredmény ugyanaz, mint a 2-esnél.

4-- Ugyanaz, mint a 2-es, de vállalkozóként legálisan csinálok valami üzletelést. Itt már érvényes a zárójeles rész: "Ha a magánszemély ingó értékesítésből származó bevétele az adóév elejétől összesítve nem haladja meg a 600 ezer forintot, akkor nem keletkezik adóköteles jövedelme (kivéve, ha a bevételt egyéni vállalkozóként szerzi meg), még abban az esetben sem, ha az értékesítés gazdasági tevékenységnek minősül." Meg ez: "Ha egyéni vállalkozó végez ingó értékesítési tevékenységet, akkor az ebből származó jövedelmét nem az ingó vagyontárgy átruházásának szabályai alapján kell kiszámítania, hanem az általa egyéni vállalkozóként választott adózási módra irányadó rendelkezések szerint kell azt megállapítania, és ennek megfelelően kell teljesítenie az adókötelezettségeket. Az egyéni vállalkozó áfa-adóalanynak minősül és a tevékenysége keretében végzett ingó értékesítéshez kapcsolódóan számla-, nyugtakibocsátási kötelezettség terheli, és amennyiben nem választott alanyi adómentességet, akkor áfa-fizetési, bevallási kötelezettsége van." Nem őrültem meg, hogy ezt csináljam. Ha vállalkozóként nem ingó cuccokkal üzletelést csinálnék, hanem mást, akkor is szarrá adóztatnának, mint általában a kis kényszervállalkozókat, látom mi megy másoknál. Ha trükköznék a kevesebb adózásért, megint én szívom meg. Az illegális verziót kár említeni, mert baromság.

5-- Képzem magam, elérem hogy kezdetben 200e, majd 300e, a végén 400-500+e nettót keressek legálisan (mindegy mivel), és magasról szarok az ebayre és a rokkant ellátásra, ha elveszik vegyék, nem érdekes, ha a többszörösét keresem meg legálisan mással. Mivel idegileg tönkrementem, és 15+ éve nem dolgoztam, ezt lehetetlen lenne elérnem. Ha erre képes lennék, már 15+ éve megtettem volna, és azóta is ezt csinálnám. Az egészséges, jobb életű emberekből is csak 1000-ből 1 tudja ezt elérni. Lehetne még külföldre költözni, és ott jól keresni, de ennek kár új számot adni, mert ugyanazért lehetetlen, mint az 5-ös. Kint (Dublin) már a kis lakás albérlete is 1000+ € volt több éve, sokminden drágább, nettó 3000 € alatt nincs értelme keresni, de ki tudja ezt elérni? Meg azért se megy, mert Európa megtelt bevándorlókkal, már nem lehet simán kimenni UK-ba, meg Németo-ba, Norvégiába hogy ott jól éljen egy magyar, 20-25 éve még ment volna, de ma már nem. Csak Európán kívül lehetne valahol jól élni (Ausztrália, Ázsia jobb része (Japán, UAE), Kanada déli része), de ehhez kéne sokminden, jó nyelvtudás, valamiben nagy tapasztalat, amiből kint jól meg lehet élni, kapcsolatok, több millió Ft-os kezdőtőke, stb.

--Az eredmény nagyon egyszerű. A 2, 3, 4-nek semmi értelme, az 5-öst meg nem érhetem el. Így marad az 1-es életem végéig. Nem viccből csinálom ezt.

Előzmény: gojkomitics16 (64506)
-Minarik- Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64507

A “Barátok közt”-nek vége. Ez jobb. 

Előzmény: gojkomitics16 (64506)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64506

Tehát akkor a jelenlegi havi 50k-ból jobban kijössz ezeknél az alternatíváknál, ugye...? Szaros 145k-ból csak tengődni lehet, tartod inkább a markod az 50k-ért. Mondjuk igaz, az neked alanyi jogon jár, dolgozni nem kell érte, és legalább van időd a fórumokba irkálni, meg az ebay-en azt számolgatni, más mit hogyan ad el...

Előzmény: C128 (64502)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!