emlékeim szerint én már nem szoptatok. Akkoriban épp 14 kilóval voltam több, mint ma, és bár zavart, a tej fontosabb volt. Amíg riska üzemmód van, addig egyél csak nyugodtan:)
Angi, tőled egyelőre nem kaptam mailt, most elmegyek a fodrászhoz, de aztán lassan kifutunk az időből (nem szeretek sötétben vezetni - értsd, visszafelé -, elalvásveszély miatt). Bizist nem sértődöm meg, ha nem pont rám vágysz a két ünnep közepette, csak jó lenne tudni. Pusz.
Ildiii, irigyirigy, bár eddig úgy tudtam, idikéék az UK-ban nyomulnak, tán lemaradtam valamiről?? :-) Vagy ez egy másik Idike-ág? Mindenestere biztosan nagyon jó lesz. Érezzétek jól magatokat.
Angi drága, maximálisan megértem, hogy te _nem_ örülnél, ha a lányok elkapták volna a bárányhimlőt...
Mi viszont belekiabálunk egyenest az oroszlán (bárány:)) torkába, mert meggyőztük egymást, hogy csüt. reggel felkerekedünk és kimegyünk az idike family-hez Ausztriába szilveszterezni:)
Gondosan ügyelve arra, hogy még véletlenül se síeljünk, csak semmi sport;))) Viszünk szánkót, meg sétálós-kirándulós bakancsot, és végre látunk havat:)
Aztán jön a január, és én ezennel kijelentem, hogy megcsömörlöttem az elmúlt hónapok oda-nem-figyelve zabálásától, és biza a régi, jól bevált 'új év - új élet' szlogen jegyében januártól diéta, de legalábbis odafigyelve kaja, és netalántán némi ritka testmozgás ON következik, amíg vissza nem szerzem a nekem tetsző 58 kilómat:)
Bakker, de rég diétáztam már, rendesen hiányzik:)))
bárányhimlő: Én is azon az állásponmton voltam, h a védőoltás hülyeség. Nem tudom... Én gyerekkoromban végigkínlódtam a 4fal között a betegséget, pedig nem volt semmi durva benne. És ezek a mai himlők állítólag már durvábbak.
Jövőhéten beszélek erről a gyerekorvossal, Én remélem, h nem kapták meg a lányok...
Pocka! Te nagyon csinos vagy, ne szórakozz! Honnan akarsz fogyni?
A Gyümire szimplán csak hót irigy vagyok:). Én hájpacni vagyok még mindig, és asszem maradok is egy darabig:(. Ha zabálok, van tej rendesen, amint visszaveszek, érzem a tejhozamon, ez van, beáldozom magam:). Mindent a szent cél érdekében. Ja, ma 3hós a csaj (a kisebb), és ma felfedezte a kezét, nem is gondolnátok, h kerek 6kiló, szóval hízott 1hónap alatt 530grammot, ami beleszámítva a 2hét kórságot nem is olyan rossz:).
Lakást pakolunk, renoválunk nonsztop, a gyerekszoba kész, és gyönyörű lett:).
A fürdőbe vettünk egy nagytükrös szekrényt, amiben ha akarom, ha nem, látszanak nem kecses idomaim. GRRRRRR
Bobust holnap készülök felhívni, ha minden igaz, vasárnap reggel hazamentek:). Totál kikészült a klinikai személyzettől, Bendit karácsonyra való tekintettel beengedték a magas földszintig (elmehetnek a bús p....be). A klinikán még nem lövellt be istenigazából a tej, de 40grammokat már szopott a szépnevű gyerök.
hah, elég sokat gondolkodtam, mire rájöttem, mire gondolsz haha,
szivem, én babcival nem szoktam satnya 8 kilónál leállni khmmmmm
Veró, öööö, most mitől is dicsőültem meg ? még se nem fogytam, se nem hasaztam, a gyerekbetegségek megúszása nem az én érdemem, a Négy gyönyörü meg evidens, hogy ilyesmit nem ad fel az ember lánya egykönnyen :)
Drága Pocka, tudod, mit kívánok én neked? Plusz nyolcat, nem mínusz ötöt. Legyen ez az újévi jókívánságom neked 2005-re. Annyiszor eszembe jutottál, remélem, jól vagy, amennyire jól lehetsz.
De vannak ennél nagyobb szabású terveim is :)) januártól minden másnap szeretnék hasazni, persze nem kajálásra gondoltam.
Aztán vagy januárban 3 kiló, vagy február végéig 5... ezen még filózom.
hogy mindez hogy fog összejönni, még nemtom, egyenlőre egy napi fürdés is komoly szervezést igényel, na sebaj.
Grincs :DDD az én drága pici Grincsemnek meg sem kottyant néhány izzó.
Bobusék otthon vannak már?????
Bárányhimlőről én annyit tudok, hogy 15-18 évenként újra lehet kapni, de látom, már kiokosodtatok belőle.
Én teljesen analfabéta vagyok minden gyerekbetegséghez, mert nekem egy sem volt soha és igy felnőttnek sem sikerült benyalnom, pedig néha kifejezetten igyekeztem, nehogy pocaklakóstúl kapjak be valamit.
Murphy alapján persze tuti akkor fogok valamit elkapni /azértse tettem le róla, hogy négy gyönyörüm legyen/
most komolyan fuggetlenul a kialakult villamhaborutol:
az emlitett bogyo receptkoteles. azert ha az internetezo kozossegrol nem is, de az orvosokrol tetelezzunk mar fel kicsi jartassagot es jozan itelokepesseget azugyben, hogyha Jozsi neni holnap odamegy, hogy ezt olvastam, meg a csibe azt irta hogy ez jo lesz nekem, akkor majd az orvosa nez ra mint tyuk a piros kukoricara, es jol nem irja fel.
ez szerencsere nem az a kategoria, amit csak ugy bemondasra a kezebe nyomnak akarkinek a patikaban. ugyhogy ha valakinek az a bornirt otlete tamad, hogy egy innen kapott info alapjan jol begyogyszerezi magat, az valoszinuleg nem fog menni.
Hát nekem az a véleményem, hogy nem az a buta, aki - esetleg helytelen - tanácsokat osztogat a neten, hanem aki neten kapott tanácsokat minden utánajárás, átgondolás nélkül megfogad. Ennél már csak az a butább, aki ezt másokról feltételezi.
Kedves Petra, mint írtad, oda és azt írsz, ahova és amit akarsz. Az, hogy ki mit szed be, az pedig mindenkinek a saját felelőssége.
Azt már észrevettem, hogy egyes topikok törzsirói egyenlöbbek az egyenlönél, nekik bárkit szabad leostobázni bárhol, de ha valamit magukra nézve félreértenek, akkor megy a vádaskodás, hogy merészel ilyet a másik...
Érdekes, hogy csibekicsi érthetöen leirta (sztem) hogy a hozzátartozója nem akar orvoshoz menni (ahogy anyu sem) és ilyen esetben nekik ezt ajánlotta a doki és vitamninként be is veszi néha, a mi esetünk nem pont ugyanez, igy nem fogom alkalmazni az ö módszerüket, a xanax reklámozásával én sem értek egyet, de csibekicsi nem ezt tette, ö a saját tapasztalatát leirta és kész. Felnöttként kezel, akiröl feltételezi,hogy nem fogom egyböl ezzel gyilkolászni anyám, csak mert ö irt róla.
Ahogy a többiek sem reklám miatt irtak gyógyszerneveket, hanem mert én kértem, hogy tudjam, minek nézzek utána.
Sztem a homeós cuccok ajánlgatása is elég bizarr, mert azokat sem igy kell bekapkodni, netes ajánlgatások után, tudnak azok is kárt okozni helytelenül használva. De ha ajánlani fogod valakinek, nem fogok odarohanni és durván lebutázni, csak mert más a véleményem, mint neked.
Bocsika, te meríted ki a becsületsértés fogalmát a "sik hulye internetezo kozonseg"-el. Én egy konkrét tanácsra kaptam fel a fejem. Ha valaki a homeós cuccokat ajánlgatja orrba-szájba, az ellen senkinek nem lehet kifogása, de antidepresszánsokat reklámozni, az kissé bizarr.
Hat persze nyusziful, jogaban all akarkinek oda irni ahova csak akar, ez teny. nem is mondtam az ellenkezojet.
a lapozzunk, esetleg vonatkozhatna rad is. lapozzal, megtetted, amit az ugyben lehetett, figyelmeztetted a sik hulye internetezo kozonseget, hogy nemcsak ugy bakapkodni akarmit.
Becsületsértő? Édesem, és ha valaki beszedi a Xanaxot, csak úgy és felfordul tőle, az mi??? A törvény nemismerete nem mentesít a következményektől:-((( Na ennyit az emelkedettségről. Az internet meg nyilvános, mindenki oda ír és ott olvas, ahol akar:-DDDDDDDDDDDD
ahol nem, ott csak azert nem, mert kivulallok nem szolnak be az emelkedett stilusba. a rossz hangulat elkerulesenek egyetlen modszere ha nem veszel tudomast az olyan hozzaszolasokrol melyek esetleg becsuletsertoek lehetnek.
Jaj Lányok, félre ment a jópofizás. Dehogy gondolom, hogy vitamin. Ez a szöveg a mamának lett beadagolva, hogy hajlandó legyen beszedni. Az első adagot szakorvos irta fel neki, s utána irta (következő télen) a házidoki. Ez a mi esetünk. Miután 100 db-os kiszerelésben kapta, nagyon valószínű, hogy az enyhe változat.
Miután a mama mindjárt 74 éves, az életmódváltás, sportolás nemigazán megy.
Ebből a lényeg az, hogy háziorvos is felirhatja, nyilván ahogy mondtátok az enyhe változatot.
jaj, nem egyszerü ott szakorvoshoz jutni, az meg tuti,hogy anyu nem fog menni. Pedig sokkal nyitottabb, mint a környezete. Szolárium kilöve, falun körberöhögnék, napozik eleget nyáron a kertben, mondanák:-)
Amugy tényleg csak enyhébb tipusu rosszkedélye van, sztem nekem is van hasonló, csak nem érek rá a két gyerek mellett ezzel is foglalkozni:-)
És a tv-ben látta meg az ujságokban is olvasta, hogy lehet ezt már serotonin meg ilyesmi pótlással enyhiteni, ha nem használ, akkor majd elviszem itt dokihoz, amikor eljön.
A xanax tudtommal nyugtató,nem? Amugy hihetetlen, mennyire reklámozzák meg nyakra-főre ajánlják, nem lenne szabad.
Huhh, anilla, magam is kábé ezt akartam írni, csak elébb végigolvastam, de a Xanax-szal baromira nem lehet viccelni, "csak" éppen az utóbbi néhány év tendenciája lett, hogy nyakra-főre írogatják fel (most nem mennék bele, hogy mennyire tréfásan vannak erre motiválva a gyártó által a nem-szakorvosok is), idestova trendi lett Xanax-ot szedni, nekem ettől az eszem megáll:(
Cinc, tudom, és értem, hogy édesanyád helyzete nem egyszerű, de én hiszek abban, hogy cipőt a suszterhez, szal én rávenném, hogy menjen el a legközelebbi pszichológushoz és beszéljen vele, bár könnyen lehet, hogy az ő helyzetében ez egy nagyon elrugaszkodott ötlet, de hogy én nem íratnék fel körzetivel antidepresszánst, az 100%, ha viszont _valóban_ kedélybeteg, akkor félő, hogy a vitaminos meg nyomelemes cuccok érdemben nem fognak segíteni rajta:(
Ne haragudj, csibekicsi, de a Xanax egyáltalán nem "vitamin típusú" jókedvtabletta. Mindenféle kiszerelésben létezik, gondolom anyukád a legenyhébbet szedi, de akkor is ez egy benzodiazepin származék, és hosszabb távon függőséget okozhat. Nagyon veszélyesnek gondolom, ha a körzeti csak úgy osztogatja. Depresszió esetén szakovos által felírt antidepresszáns+szorongásoldó+célzott pszichoterápia szükséges pszichológus avagy pszichiáter által. Remélem, sikerül anyukádat rávenni, hogy szakszemélyzethez forduljon.
Cincoka,
ha csak téli levertség, ilyesmi, akkor sokat segíthet valami mozgás, a többek által említett szolárium. Egyen banánt, egy kis csokoládét, ha nem cukorbeteg.:) vagy szedjen homeopátiás szereket, ha hisz benne.
Igaz nem recept nélkül, de házi orvos is felírhatja (csak nem olyan kedvezményes áron, mint a szakorvos) a SANAX-ot. A neve biztosan ez, de csak remélem, hogy így irják.
Enyém anyámnak szokott használni, bár ugy érzem neki inkább valami ütősebb kellene szakorvosilag, csak nem látja be, hogy ez betegség, ezen lehet segíteni. A Sanax-ról elhitte, hogy az csak vitamin tipusú jókedv tabletta. Már ez is érezhetően használt.