Igen, de alőtte meg (17 éve) a Fáy u. környékén állt. Tudtommal 4,5 V8 benzin, mivel a 108-asok jó része ilyen specifikációval ment ki a nagy vizen túlra. De nekem az egész átalakítás nem tetszett. Elszúrtak egy szép autót. Szerintem.
Az az !!! Sárga és a kocsma bejárata fölött parkolt valami gerendarámpaszerűségen ! Na az egy nagyon király gép volt!!! Benzines, vagy diesel szekér volt???? Meg kelene menteni ha még létezik valahol :D !!
A sárga? Az már 10 éve is nagyon szakadt volt (képzelem most milyen - sokáig a Fogarasi / Nagy Lajos sarkán lévő kocsmánál állt), amúgy eredetileg USA version W108.
Az egy 108-asból átalakított autó volt. Tudjuk mi van vele, egy gyűjtőnél van. Biztos van az a pénz amennyiért eladná, de nem biztos, hogy ez arányos az állapotával.
? Nahát! Azt hittem, hogy gyárilag öttek ki. Gondolom külön engedélyeztetni is kell. Ha megadnád az elérhetőségét az nagyon jó lenne. Persze csak ha beleegyezik.
Van már vagy 6-8 éve. A Fogarasi és a Nagylajos kereszteződésénél láttam egy kocsibejáróban állólámpás merci Pick-up ot !!! Nem tudja esetleg valaki, hogy mi lett vele? Vagy esetleg tud valaki eladót? Mindegy milyen állapotút.
Köszönöm az ötleteket! Csak 17-es krovám volt, ezért gyorsan elszaladtam, a közeli csavarboltba, közölték, hogy tegnap vitték el, a 19-es krovát, picit csodálkoztak a népszerűségén. Ezután gyorsan kerítettem pár kannát, a krova problémát az összekontrázott anyák módszerével orvosoltam, bevált, csak mivel nem otthon van a gép, (és lehetetlenség kiállni vele, feltúrták az utcát...) ezért kerültem pár kört, mire előkerült a tolómérő, a megfelelő méretű kontraanya...stb. A bajt tetézte, hogy nem igazán emlékeztem, hogy mennyit mentem vele, a tankolás után, 1/4-ig volt, a mutató, na ez 35l gázolajat jelentett, szerencsére kannabőségben voltam. Maga a szűrő teljesen tiszta volt, a naftában voltak halacskák, ezeket leszűrtem, de meglepő volt, a tisztaság és a szűrőbetét újszerűsége. Végülis megérte, nem azért szedtem szét, mert nem ment jól, csak azért, hogy biztosan jó legyen, Köszönöm a segítségeteket!
Bocsánat, hogy belekotyogok, de elképzelhető, hogy a szűrő teljesen megadta már magát, ezért én beszereznék előtte egy újat. Nem vészes az ára, csak a benzines-diesel mivoltára kell odafigyelni.
Minél kevesebb üzemanyag legyen a tankban, készülj egy nagy tepsivel. A tank alján látsz egy kb. 5 cm átmérőjű imbusz kulccsal kivehető kerek alkatrészt, az a szűrő. A cucc le fog jönni a tankból, ne dohányozz közben.
Elvileg 10 perces művelet, megfelelő imbuszkulcs hiányában egy összekontrázott csavar-anya páros is megteszi.
Sziasztok! Szeretném kitisztítani, a tankban lévő tésztaszűrőt(?), közel 40 év alatt rendesen elkoszolódhatott, esetleg van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Le kell venni hozzá a tankot?, mennyire komplikált művelet? Az autó 200D, w115. Üdv.:Ádi F.
Nem. Egy 200-as benzinest akartam megvenni Fót-ról, vagy legalább a motorját, de az eladó a második telefonbeszélgetésünk után eltűnt, vagyis nem veszi fel a telefont. Lehet, hogy meggondolta magát, lehet, hogy már eladta, de akkor sem értem miért nem tudja felvenni a telefont és közölni, hogy nem aktuális.
Egy 4 hengeres állólámpás diesel-t átszerelni benzinessé (szintén 4 hengeres)
mennyire komplikált?
Gondolom váltó, hűtő maradhat, generátor ugyanaz, a gyújtásnak kell egy szálat húzni, feltenni a benzines légszűrőt, átszerelni a gázrudazatot, egyébb?
Autoval erkezek, csak az a kerdes, hogy amikor feletek jarok(hol is laksz?) akkor otthon leszel-e, vagy nem lesz eppen ejszaka? De majd ugy csinalom, hogy ezt a legyet is lecsaphassam. Akkor majd kuldd a listat! Koszi.
Jöjjön ki jól a lépés, mert van a listából sokminden. Viszont a postázása nagyon necces. Hazafelé ugorj be... Persze ha kocsival jössz. Mondjuk van hosszú egyenes az utcában, lehet, hogy egy kisebb Boeing is le tud csapódni. :)
-4db sarvedo diszlec -2db hatfal diszlec -2db kuszub diszlec -4db ajtokarpit(csak a farost allapota a fontos, mert ujra lesz karpitozva) -2db farost karpit az elso labterbe (csak a farost allapota szamit) -2db karpit a muszerfal ala -osszes muszerfal fabetet(allapot nem szamit) -2 elso ules osszes takarolemeze kromozott fembol(ahol talalkozik az ules- es hatlap) -78 literes benzintank -elso konyoklo(karpit allapota nem szamit a lenyeg, h a ket vegallasban masszivan megalljon) -bal kulso kicsi kromozott visszapillanto tukor -2db belso muanyag kuszobboritas, ha lehet fekete(letezik egyaltalan fekete?) -elso szelvedo keder feszito kromlece(mindegy, hogy 1 v. 2 db-os)
Oktober 11-13 korul erkezek haza Angliabol. Ha jol jon ki a lepes fel is tudom venni a cuccokat. Ha nem, akkor Debrecenbe kell kuldeni. Legyszives ird meg, hogy mid van ezekbol es mennyibe kerul. Ahol nem irtam, mindenhol csak kifejezetten jo allapotu erdekel.
Mivel az állólámpás alja teljesen színre volt fújva, ezért erdetileg nem volt rajta fekete sehol sem. Mindenhol szín, csak a rücsi volt kihúzva alatta.