Újabb problémám van, ezúttal a Thunderbirddel. A Mozillában be lehetett állítani, hogy a HTML-ben írt maileket is plain textben mutassa. Rendkívül hasznos funkciónak tartom, mindig így használtam. A Thunderbirdben sehol nem találom ezt a beállítási lehetőséget. Most csak én vagyok béna, vagy ezt a lehetőséget tényleg nem építették bele?
Amugy mindent beallithatsz a prefs.js (vagy users.js) file-ba, csak gondolom ha nem nagyon erted, akkor jobban szeretsz kattintgatni :)
Az ilyen fájlok elején szokott szerepelni a "Do not edit this file!" figyelmeztetés. No meg kattintgatni tényleg kényelmesebb, legalábbis Windows alatt. Az itthoni Linuxom már más tészta, sokszor egyszerűbben célt érek egy konzolon.
a fox-nak max kevesebb-nek tuno beallitasa van, de a firefox is 1 fullos mozilla:) az update.mozilla.org-on nezz korul extension-ok teren, mert van 2-3 ami direkt a "rejtett" beallitasok-hoz add feluletet. Amugy mindent beallithatsz a prefs.js (vagy users.js) file-ba, csak gondolom ha nem nagyon erted, akkor jobban szeretsz kattintgatni :)
Ja, amugy, fox-hoz tehat 0.8-hoz van magyaritas, ne akard 0.92-vel.
Ha Mozillára telepíted az AdBlockot, illetve még esetleg a BannerBlindet, a Mozillát sem árasztják el a reklámok. Az előbbi URL, az utóbbi méret alapján szűr.
Eddig is Mozillával böngésztem, de már nagyon bőszítenek a mindenféle Flash és egyéb reklámok, úgy hallottam, hogy a Firefoxszal ezeket kitt-katt le lehet tiltani. Egyébként a Firefox nem rossz, egyetlen dolog zavar benne. A Mozillában eldönthetem minden egyes sütiről, hogy kérem-e, és törölje-e kilépéskor. Úgy nézem, a Firefoxban ezt csak vagy-vagy alapon lehet beállítani. Ez nem jó: ha már muszáj elfogadnom néhányat, úgy szeretem, ha kilépéskor szépen le is törli az összeset...
csak azert, mert ugye gondolom te is lattad, hogy 0.8-ashoz van magyaritas, de felek de annal frissebbet szedtel le:) Esetleg hasznald az 1.7-es mozilla-t, full telepitovel letoltheto mozilla.fsf.hu-rol.
Megszámlálhatatlan alkalommal. Hogy biztosan ne maradjon benne gépelési hiba, még azt is megtettem, hogy vágólapon emeltem át a beírandó opciót, tehát még csak azt sem mondhatom, hogy gépelési hibát vétettem.
Egyébként jobban megnéztem: amikor installálom, kiírja a parancssori opciókat, kattintok az oké gombra, és abban a pillanatban eltűnik az Extensions ablakból. Lehet, hogy ennek így kell lennie a nyelvi csomagok esetében?
A fájlok kibontását biztosan végrehajtja, legalábbis azok ott figyelnek a chrome könyvtárban, és az installed-chrome.txt-be is be vannak jegyezve. Ennek ellenére a felület makacsul angol. (Tőlem akár maradhatna így is, de a család többi tagjának kell a magyar felület.)
Tegnap feltettem a Firefoxot, de a magyarítás nem működik. Jelzi, hogy felinstallálta, ilyen és ilyen parancssori paraméterekkel lehet indítani, de aztán csak angol nyelven hajlandó kommunikálni. Az is gyanús, hogy a magyarítás közvetlenül a felinstallálás után még igen, újraindításnál azonban már nincs ott az extensionök között. (!!)
Itt valami disznóság van. De vajon mi? Járt már valaki így?
Mindenki, akit érdekel persze ;-), elmegy szavazni erre a "bug"-ra, azért, hogy minél előbb müködjön mozillán, mozilla alapu böngészökön uo ficsör, mint az Opera böngészönél, tabonkénti "kép mutatása / letöltése".
A szavazáshoz regisztálni kell, de nehogy ez akadály legyen. ;-) Van pár magyar cím az eddigi 90 szavazatbol, legyen még több.
Hagyd, megvan. Referrer-re szűrtem, és nem referer-re, ezért hiányzott a szükséges beállítási lehetőség. A network.http.SendRefererHeader értéket kellett 0-ra állítani, és minden rendben.
"annak a tipusa integer, hogy allitod azt false-ra?:) Max 0-ra:)"
Referrer szűréssel egyetlen bejegyzés van az about:config-ban, a network.http.sendSecureXSiteReferrer, ennek az alapértelmezett értéke true. Ezt írtam át false-ra. Ha 0-ra állítod, ő maga írja át a 0-t false-ra.
Hol rontom el a dolgot?
About:config-ban "referrer" szűrővel rákerestem, "false"-ra átállítottam, a PC Flank browser tesztje szerint viszont még mindig kimegy a referrer. Webdeveloper install nélkül van valami más ötleted?
Szeretném megoldani, hogy a Thunderbird levél megválaszolásakor feladóként ne a default mail címemről akarjon irni, hanem arról a címről amire a levél jött. Több cégnek dolgozom, más-más címekről, és minden levelet a saját imap folderembe szedek le, és ciki ha egyszer is arról válaszolok valakinek....
Tisztelt Fórumozók! Nem tudom, hogy az alábbi gondom egyedi jelenség, vagy Gecko-Index bug e. Az itthoni gépemen a Firefox 0,8-as verzióját használom. Tudom van már újabb is. Néha előfordul a fórumok megnézésekor, hogy a bal oldali sor rendben megjelenik, da a jobboldali (hozzászólás, topikcím) nem látszik. Ha a vissza ill. előre gombokra egymás után rákattintok, már minden látszik. Akkor is, ha menet közben bontottam az internet kapcsolatot. Szóval nálatok is előfordul ilyen?