Azt hiszem a leggepuskazni kifejezes inkabb ironia volt mint komoly javaslat.
A topic nem a magyar helyesirast tartja fo temajanak, arra is vannak boven. Ha a tartalom nem tetszik, miert kell a format tamadni? Felnottek vagyunk, ha eszrevesszuk a hibainkat javitjuk, ha meg nem akkor a cikizes nem segit. . .
Az ilyen ember felesleges ballasztanyag a földön, semmi haszna, csak bosszúságot okoz. Nem lehetne őket lelégpuskázni?
Szóval inkább embert, mint macskát? Érdekes hozzáállás. Bátor és radikális, ja. Esetleg elmagyaráznátok, hogyan van ez gondolva? Bár... inkább ne...
A topikot legjobb tudomásom szerint a moderáció süllyesztette el, bár csupán néhány napig figyeltem, mert az itt folyó köpködésre igazából nem voltam kíváncsi. Ha szerintetek fontos ezt feleleveníteni, hát csak tessék. Sok sikert hozzá. Persze ha valami érdemi mondanivaló, megoldási javaslat van a problémával kapcsolatban, azt érdeklődve várom.
(Amúgy Britany, az irt és az irigyel rövid i. Szerintem. Bánccsa a szemem, bocsánat.)
Kedves Britany, csak üdvözölni és bátorítani tudom, hogy volt bátorságod föleleveníteni ezt az igen rég, az általad vázolt szemlélettel gondolkozó topictársak által elsüllyeszt(tet)ett témát. Méghozzá mindjárt egy ilyen bátor, radikális hozzászólással, aminek a tartalmát is csak helyeselni tudom. Folytasd!
Persze, hogy az, es persze, hogy a kutyak is koborolnak es koborok. De ez mind az embertol indul el - mert nem gondoskodnak roluk. Aztan a fejfajas is nem azoke, akik okozzak - mert miert is lenne? - hanem azoke akik igazan szeretik az allatokat es felelosseget vallanak ertuk.
Annyit gondolkodtam azon, miert is nincs nalunk ilyen "kobor kutya" "kobor macska" tema. . .pedig egyszeru. . .nem a tema hianyzik hanem annak a targya. Amig a gazdak nem ivartalanitanak, addig tulszaporodas lesz ebbol a nemkivanatos fajta kutyabol, macskabol. . .sajnos :((. Ok nem tudnak tenni ellene, csak az ember. Ok nem fognak maguktol az allatovoshoz menni. . .
Tokeletesen igazad van! HA nekem lesz unokam - mert egyszer csak lesz - akkor lesz homokozom a kertben neki(k). Le is fogom takarni. No ezt nem tudom, hogy hogyan lehetne egy nyilvanos parkban. . .
Aztan itt megint visszakanyarodtunk a tulaj felelossegehez. . .ne engedje a kutyajat, macskajat szabadon. . .mert egy lakotelepen az allat nem elhet szabadon, ott a lakasban a helye.
Kedves Britany! Szeretem az állatokat és mint vidéki nem csak az állatkertből ismerem őket. Viszont nekem is volt régebben rossz tapasztalatom amikor a lányaim kicsik voltak. Az első még pesten amikor a 2 éves lányom kutykakit bányászott ki a játszótéren a homokból.Másodjára ugyancsak Ő volt a nagy felfedező csak itthon a Mamáéknál talált macska kakit a homokban. Lehet most ki leszek átkozva a béke táborból de én a gyerekeket előbbre rangsorolom az állatoknál. Üdv Anikó
Nem konnyu. A macska oda piszkit, ahol a legkonnyebb asni - es szaraz. Szokott segiteni, ha van egy resz a kertben ami macska WC - laza talaj, szaraz, esetleg homok. Ennek egy a baja, ha mashol is ilyen, akkor nem fogja jobban vonzani mint a kert tobbi resze.
Lehet catnip-et ultetni azokra a helyekre, ahova szeretned a macskat iranyitani, igy sokat fog arra jarni. A macska nagyon onallo, nem konnyu iranyitani. Csak ugy lehet, ha o magatol akarja, ezert nehez kitalalni, mi is legyen az.
Nekem eleg sok a bokros helyem, szeretnek a cicak oda jarni (4 cicam van). Szinte 0 a macska altal okozott kar a kertben - van egy oreg cicam, o bizony neha a fuvet hasznalja, mert nem megy messzebb. Iden telen a kuszobot nem igen lepte at - tehat bennt vegzi a dolgat.
Lehet kiserletezni meg mindenfele illattal, szaggal, de . . .ha a macskak nincsenek ivartalanitva, nagyobb teruletet maszkalnak be - foleg amig fiatalok. Az ivartalanitottak jobban a sajat teruletukon maradnak.
No meg a terulet nagysaga. . .ha kicsik a kertek, akkor bizony atlatogatnak a szomszedokhoz - nekik nagyobb terulet kell.
Nálunk mostanság nagyon elszaporodtak a macskák. Sose irtanám őket, de az nagyon zavar, hogy teliszarják a kertünket. Tavaly próbálkoztunk egy granulátummal, ami méregdrága volt, jó büdös, de semmit sem használt. Nekünk fordult csak föl tőle a gyomrunk, a macskák vígan járkálnak azóta is ki-be a viszonylag zárt kerítésen. Nincs kutyánk, ami távol tartaná őket. Van egy másfél éves kisfiam, és nem szeretném, ha a gyerek a macskaszarban turkálna, ha éppen előbb veszi észre mint én. A macskák ugyanis már annyira pofátlanok, hogy esetenként el sem ássák a "cuccot", a minap a lábtörlőn találtam meg és több ízben már csak úgy a fűben. A szomszédainknál szintén van két kisgyerek és ők is ugyanezt tapasztalják....
Kérdésem csak az lenne, hogy ha a kóbor kutyákat befogják a sintérek és a kutyatartókra egy csomó szigorú rendelet vonatkozik, a macskák és a gazdáik miért tehetnek azt amit akarnak. Miért kell eltűrnöm a más jószágját és az ürülékét a saját "vadászterületemen"?????? :)
Először járok itt és döbbenten olvastam egy- két vérengző hozzászólást a macskák kiírtásáról. Elgondolkodtam, milyen emberek lehetnek. Tán nyugdíjasok, v munkanélkül tengődő léhák?
Írígylem őket, hogy a legnagyobb gondjuk az életben ártatlan életek kioltásának megszervezése. Éjjel nappal ezen agyalhatnak vajon? Az ilyen ember felesleges ballasztanyag a földön, semmi haszna, csak bosszúságot okoz. Nem lehetne őket lelégpuskázni?
Érdekes a szagokról történt megjegyzésed. A kert nem egy zárt üvegedény, hanem a levegő ki - be jár. No ez az egyetlen indok, amiért nem lesz az egész kert mondjuk naftalin szagú. Esetleg a szomszéd szidhat, hogy a szag átmegy hozzá.
Na de az ilyen szagokat az emberek sem szeretik, úgyhogy ha macska ellen naftalin a megoldás, akkor naftalinszagú lesz a kert, és cseberből vederbe kerülünk.
Másodszor szedd össze magad annyira, hogy ha van valami észérved, azt mondd el.
Ne feledd, sokszor le lett már itt írva, hogy a kóbor macska kilövése nem természetpusztítás, ellenkezőleg: természetvédelem, mert a kóbor macska - mint a táplálékláncba betolakodó faj - pusztítja a természetet. A kertben éppúgy, mint az erdőben. Mindez számtalan érvvel, ténnyel lett alátámasztva, még törvény is lett rá hozva.
Így hát ha érdemben szeretnél síkra szállni az elveidért, akkor az ehhez hasonló hisztérikus kifakadások nagyon kevésnek bizonyulnak. Ellenérveket, cáfolatokat kellene felmutatni az eddig elhangzott érvekre.