Szia! Nemrég jöttünk haza. Nagyon csini lett a csajszika! :) Végre egy normális figaró, kár hogy olyan messze van.:( Na mindegy megtartjuk. :DDD Végülis volt társaságom nem voltam egyedül. Van a közelben egy helyes kis kricsmi és ott elszopogattam egy pohár sört egy másik topiktárs társaságában aki ott lakik csak Káp.1-en, de odabringázott nekem a drága lányka :) A vérfarkas. :)
Leszálltunk a tujáról és egy pasi elkezdte simogatni mire én mondtam, hogy vigyázzon mert torokra megy. A pasi ekapta kezét és csodálkozva kérdezte, hogy létezik ez mikor az ilyen kicsik bokára szoktak ugrani. A felesége is meg én is felröhögtünk ahogy egymásra néztünk. :DDDD
Gőzöm nincs, mert néztem végig a drámát. Én szóltam, hogy nem biztos, hogy az jó lesz, de elkussoltatott. A varrógépnél tudom, hogy szépen tisztít, de utána jobban ragad a szösz. Egy férfinak egy nő nem mondhat semmit, mert csak hülye lehet. :(((
Dezsi most ez dicséret volt vagy kezdjek el megsértődni? :)) Mit jelent amit írtál?
Egyébként most lett kifújva a gép, jó sok kis porcica és egyébb volt benne. A ventillátor is bevolt állva azért melegedett és lehet azért is nem működött rendesen. Majd szerda este, ha már otthon leszek vele kiderül. :)
A rendszerkarbantartást hetente elvégzem, van Ccleaner is azt minden este a kikapcsolás előtt lefuttatom. Töredezettség mentesítést is megcsináltam épp tegnap, spybot-ot és az Avastot is ráersztettem de semmit nem talált. Msn nem indul együtt a géppel, mert a guta kerülgetett mindig és kikapcsoltam. Más csicsák nincsenek is már leszoktam róla. :))
Valoszinu, hogy nem a tulmelegedestol lassu, hanem az idovel felgyulemlett sok szemettol.
Ha keves a hely a winchesteren raadasul jo toredezett, jelentos lehet a lassulas, de szerintem, inkabb valamik nyomulnak a hatterben, azert lassu.
A viruskereson kivul erdemes hasznalni valami spyware eltavolitot is, (AdAware, Spybot, stb...) ezeket idonkent nem art frissiteni es lefuttatni.
Ha a bootolas lassu, akkor erdemes kikapcsolni a Messengert, meg a Skypet, (meg esetleg mas a windowssal egyutt indulo csicsagyarat) hogy ne induljanak a windowssal egyutt, majd Te elinditod, ha akarod...
A nyarfaszosz nem tevesztendo ossze a koldokszosszel, vagy a farkozszosszel... :)))
Dezsikém ezzel a nyárfaszösz-el egy kicsit gondom volt ékezetek nélkül. :)) Lehet most magammal viszem és ott az udvaron kilehet takarítani. Tegnap az a jó kis áram kimaradás hozta rám a frászt, hogy írás közben csak csattant egyet és elfeketedett minden. Nem tudtam hirtelen mire vélni a dolgot, de kiderült, hogy az egész házban elment az áram. A túlmelegedéstől lehet az is, hogy mostanság a szokottnál is lassúbb a gép?
Egyebkent az elmult meleg napokban, sajat szememmel lattam erdekes dolgokat, hallgattam, a sirasrivast...
Nemigazan tesz jot a windozodnak, de leginkabb a fontos adataidnak, ha eppen fajlmuvelet kozben, egyszercsak dob egy hatast a rendszer...
A nyarfaszosz szepen beszorul a hutobordak koze, majd a por szepen lerakodik rajta, aztan mintha jo kis hoszigetelo filccel lenne kitomve az egesz hutoborda.
A ventillator meg innentol mar tokmindegy, hogy porog, vagy nem.
Ujabb gepeknel, a hofoktol fugg a ventillator fordulatszama, az meg mar porog ezerrel, de szerencsetlen mar egy garamm levegot sem tud szallitani a hutobordan keresztul.
Egyszercsak a processzorban beindul a vedelem, jo esetben csipog, vagy leall a gep, de legtobbszor sima fagyi van, eccercsak dob egy hatast...
Azt tanacsolom, ne vard meg...
Tapegyseg ventillator forog?
(ha nem latsz oda, egy vekony muanyag szivoszal ovatos bedugasaval ellenorizheto,
de csak tenyleg lassan es ovatosan, nehogy aztan ha megis forog, letorjon a lapat)
Köszi a tanácsot, bár fújni nem tudok a szívóval. :( Arról nem is beszélve, hogy 2000W-os a ketyó még az alattam lakónak is felszívja a pókhálóját a sarokból. :))
Bár igazándiból nem értem, hogy a format c hogyan költözhet egy gépbe, de az enyém is vacakol mostanság. Lehet nem bírja a meleget. Estére már tojást lehetne rajta sütni olyan forró. Szét kéne szednem megnézni, hogy működik e a ventillátor. Habár tavaly lett cserélve benne.
Isten mentsenn! Jövő héten már lesz net ott is ahol leszek. De rohadtul nem szeretném, ha csak magam lennék. :( Sikerült kiválogatni a lapokat! Köszi, elég sok van amnit tudok használni. :))