Ha ertékes, meg ismétlödö felvételekkel dolgozol és archiválni is akarod, akkor még mindig messze legjobb a miniDV. (arra is lehet HDban rögziteni, igaz egyre kevesebb kamera van az olcso szegmensben a piacon).
Azt szeretném kérdezni, hogy egy Panasonic MiniDV (NV-GS280) kamerával készített videók minél gyorsabb rendereléséhez milyen rendszerkövetelmények szükségesek (proci, memóriaméret), illetve, hogy manapság érdemes-e még miniDV kamerákat használni, vagy már inkább fullHD felbontásban rögzítőket? Ugyanis most szeretnék elkezdeni foglalkozni digitális videók készítésével, egyenlőre a fennt említett miniDV kamerával. Köszi a válaszokat.
Eladó: Canon XL1s 3CCD digitális videókamera, miniDV 16x IS zoom objektívvel, két darab akkumulátorral 3100mAh és 5500mAh, töltővel, objektív: 16x XL5,5-88mm IS II optikai képstabilizálás, PAL, SP-100 vállszíj, vezetéknélküli távirányító, leírás (angol), kábelek, átalítók.
XL1S verziós!
Nagyon jó műszaki állapotban (csak magáncélra használtam), esztétikailag néhány kisebb (hajszálvékony karc), és egyetlen helyen (az audió kezelő ajtajának a zsanérja) sérült láthatóbban.
Személyes átvételt preferálom, irányára 210000 Ft (számlaképes).
Voltam tavaj ott! Elképesztő a vasútmodellek, autók, hajók, terepasztalok minősége és persze mennyisége. Akkor még elég kezdetleges állapotban volt a reptér.
Ha más nincs, akkor én a hang hullámforma alakaja alapján. Azzal viszonylag gyorsan képkocka pontosan össze lehet hozni a két kamerát. Ehhez valóban segíthet a taps és ha nincs pillanat állj felvétel közben.
Canon XL1s kamerám eladósorba került: 16x zoom IS obival, két akksi (több mint háromóra/db) töltő, kábelek, angol leírás, stb. Egy apró szépséghibája van: az audio állító gombok ajtajának a "pántján" van egy kisebb sérülés. Irányár 270000 Ft, lehetőleg személyesen, keleti végeken három városban is megtalálható vagyok. Mail publikus.
Eladó ÚJ JVC GZ-MS120SE memóriakártyás videokamera kellékekkel 39.000Ft-ért!
Eladó egy teljesen új SDHC memóriakártyás videokamera! Ajándékba kaptam, de egyszer se volt használva, így kihasználatlanság miatt megválnék tőle. Jár hozzá:
- 8GB-os Lexar SDHC kártya (2óra felvételre elég a legjobb felbontás mellett) - összes kábel (USB, AV, töltő) - DVD-je magyar nyelvű leírással, PC illesztő programmal, és - egy igen jó minőségű, szintén teljesen új táska!
Műszaki adatok: - video 720* 480 dpi - audió: Dolby Digital Stereo, 364kbps - 35x optikai zoom - digitális képstabilizátor - 2db SDHC kártyahely - beépített LED fény éjszakára - szélzaj csökkentés - YouTube-ra egy gombnyomással feltölthetők a videók - videók tematikus rendezése - akkumulátor: töltési idő 1óra 50perc, felvételi idő 2óra 45perc! - méretek: 54* 65* 112mm - tömeg: 290g akkumulátorral
Kösz a válaszokat. A második módszer nekem is eszembe jutott, de nekem most csak sima számok kellenének, így megpróbálom megcsinálni, amit etwq javasol.
Vagy kézzel, vagy pl. egy EXCEL táblázatkezelö programmal (az utobbi automatikus és gyors) megirod mind a 700 számot. Ezt átviszed a feliratkezelöbe. Ott minden feliratnak egységes idöt állitasz be, és egyszerüen kialakitod a scriptet. Az elmentet fáljt minden gond nélkül be lehet másolni a készülö filmbe.
Vagy kézzel, vagy pl. egy EXCEL táblázatkezelö programmal (az utobbi automatikus és gyors) megirod mind a 700 számot. Ezt átviszed a feliratkezelöbe. Ott minden feliratnak egysége idöt állatasz be, és egyszerüen kialalikod a scriptet. Az elmentet fáljt minden gond nélkül be lehet másolni a készülö filmbe.
Kb. igy néz ki a fájl (egyes programok esetleg kissé más formátumot szeretnek (a Subtitle Workshop mindet ismeri).
Az elsö oszlop az kezdöpont, a második a végsöpont, majd meg jönnek a számok (itt 1-5).
Ismer valaki számláló vagy visszaszámláló generátort? Egy videóba szeretnék beilleszteni egy olyan feliratot, amiben a számok növekednek egyesével (esetleg tizesével) 1-től 700-ig kb 3:30 időtartam alatt.
Tudom hogy nem itt a helye de hátha érdekel valakit.
Eladó Canon EX 2 HI videokamera tartozékaival , a kamera néha nehezen kapcsol be, ha bekapcsol lehet vele felvételt készíteni, lejátszani, ezért inkább hibásként árulom az akkuk se jók már szerintem a stereo zoom mikrofon az jó, és az objektívek is jók ha valaki még hasznát tudja venni.
A TMPEG elég jó kodoló. Ha MPEG2-t választasz, akkor harnadára - hatodára tudod tömöríteni a videot látható minőségromlás nélkül. Perszer ez attól is függ, hogy mi van a felvételen.
Ha ennél erősebb tömörítést szeretnél, akkor MPEG4 codec-et válassz!
PAL interlaced DV avi fileokat (Panasonic DV szalagos kamerából /NV-GS60/ származóak) szeretnék más, a képminőségben minél veszteségmentesebb de persze valamivel kisebb helyigényű videóformátumba konvertálni, és egyben "deinterlace"-ni, érdemes -e erre a célra a TMPGEnc által alkalmazott eljárást alkalmazni az MPEG2 formátum irányába, vagy egyéb út és formátum lenne a célszerűbb?
Jelenleg ilyenek a forrás videók paraméterei:
--- Video Information --- Video Codec Type(e.g. "DIV3"): dvsd Video Codec Name(e.g. "DivX 3, Low-Motion"): DVC/DV Video Frame Width (pixels): 720 Frame Height (pixels): 576 Fields Per Second: 50 Frames Per Second: 25 Pics Per Second: 25 Video Bitrate (kbps): 28800
Közben a legegyszerűbb dolgot csináltam, amivel el tudtam ütni az összeshasonlítgató tesztoldalak tesztábrás-mérőszámsoroló borzalmát: elkezdtem a youtube-on nézni esti videókat (egy részük teszt céllal volt fenn - ha ugyan nem a gyártó reklámjaként:). Meglepő, de ilyen minikütyük, mint a Toshiba Camileo H20/H30 és ultraizék, mint a SANYO Xacti CGvalami egész jó esti utcaképeket rögzítettek. Ha elvonatkoztatok a saját, az enyéménél minőségibb elvárásaitoktól, akkor is lebeszélnétek ilyenekről?
Köszi, azt hiszem értem, hogy ez egy jó kis kamera, elég jó áron, de az én össze-vissza, néha felhasználási módomhoz képest túl drága lenne egy használt géphez.
.... négy éve vettem a Panasonictól, két évig használtam (20-25 kazettát vettem fel),
két éve a táskájában pihen, azóta egy Canon HD kamerát használok.Minden megvan hozzá, amit ereditileg adtak hozzá + két tartalék akksi, leirás is természetesen.
110-115 e körül szeretnék érte kapni, egyébként kifogástalan, talán az utolsó igazán jó kazettás kamera. "
Egy NV-GS 400 kameráról van szó, melynek az árát jelentősen csökkentettem (80-85e). Ha akarod kipróbálhatod, hogy megfelel-e a céljaidnak.