Keresés

Részletes keresés

Kanbéka Creative Commons License 2003.05.14 0 0 4719
Komolyan mondom, ez olyan frappáns ötlet, hogy szinte sajnálom, hogy nem vagyok három számjegyű. Sok sikert és kitartást hozzá!:-)
Előzmény: Duci lány (4718)
Duci lány Creative Commons License 2003.05.14 0 0 4718
Sziasztok,

rövid bemutatkozással kezdeném...26 éves lány vagyok, 170 cm magas, és 120 kg....hozzám képest úgy látom, többségetek jóval kevesebb túlsúllyal küzd, dehát csak el kell kezdeni valahol...nno, mielőtt belemerülnék az önsajnálatba, elmesélem, miért is ragadtam tollat, illetve billentyűt...
soxor, sokféle fogyókúrával próbálkoztam már, és eddig az volt a tapasztalatom, (már amikor sikerült..:)) hogy a motiváció és a versenyszellem rengeteget lendíthet minden fogyókúrán. Ezért keresem most velem hasonló cipőben járó emberek társaságát. Szeretnék találni 8-10 olyan embert, aki szintén 3 számjegyű..:)) Motivációnak pedig első körben egy utazást találtam ki, a következőképpen:
Ha összejöttünk kb.10-en, fogyiklubot alapítunk. A fogyiklub közös erővel kitalál egy utazási irodát és egy helyszínt, ami mindenki számára csábító lehet. Például Spanyolország, Görögország, bármi. Én ezeken azért nem gondolkodtam még, mert nem én akarom meghozni a döntést, hanem ezek a részletek legyenek közös megbeszélés alapján eldöntve..:))
Mondjuk szeptemberben egy egyhetes kétszemélyes út valahova délre legyen kb. 100 e Ft egy utazási iroda rendezésében. Összejövünk kb. június elején, és befizetjük közös erővel az utat, 10 e ft személyenként általában nem jelent végzetes megterhelést. Aztán...hogy minél hivatalosabb legyen a dolog, megkérjük pl. az utazási iroda egyik ügyintézőjét, hogy hozzon magával otthonról egy mérleget, és az út befizetésekor mindenki magasságát és súlyát leméri...aztán, mondjuk 100 nap múlva újra megyünk az irodába, és az utazik, akinek a legtöbb lejött, természetesen %-ban.
De adddig is összejöhetnénk minden héten, megbeszélni, hogy ki milyen módszerrel próbálkozik, szóval én nem vérre menő, elkeseredett versenyre gondoltam, hanem egy nagy-nagy játékra..:))
Hát ez egy hirtelen ötlet, ki kellene még dolgozni, de szerintem megvalósítható, ha össze tud jönni néhány nagyon lelkes, nagyon duci ember..:))
Én személy szerint szeretném minél hamarabb elkezdeni, gondoljatok bele, ha június elején elkezdjük, akkor szeptember környékén utazhat a nyertes!:))
Mit szóltok hozzá?:))
Duci lány

edeskicsilany Creative Commons License 2003.05.12 0 0 4717
Sziasztok!
Én is csatlakozom az egyre kevesebbet nyomók táborához. :) Képzeljétek, elértem a mínusz 5 kg-t... Ez nagyon jó érzés, és sokat dob a hangulatomon, ami szükséges ahhoz, hogy továbbra is kitartsak. Ez kb. 1,5 hónap alatt sikerült egyébként, szóval egyáltalán nem gyors, de nem bánom, a lényeg a tendencia. Egyébként tök érdekes, mert én kb. naponta méredzkedem, és így nincsenek igazán nagy változások az előzőleg mérthez képest, így amikor egy-egy ilyen nagyobb mérföldkőhöz érek, mindig meglepődöm. Ez így volt már anno pár éve, amikor szintén sikerült leadnom úgy 10 kg-t. (Ami sajnos visszajött, mert nem figyeltem rá... Pedig én mindig azt gondoltam, hogy na csak fogyjak le egyszer, tuti nem fogom visszaszedni. Aztán mégis... Szóval nagyon kell erre figyelni.) De így legalább sokkal jobban örülök neki, mert magam is meglepem vele. :)
No remélem hamarosan mások is ilyenekről számolnak majd be. :)
ÉKL
Triumphator Creative Commons License 2003.05.11 0 0 4716
üdv mindenkinek!

én voltam az a xenadrine-os arc, aki nem teccettem robzonnak, de gondoltam visszanézek.

valaki kérte, hogy a tapasztalatokat írjam meg, noshát:
120 tablettát szedtem be, napi háromszor egyet. tünetei abban merültek ki, hogy pulzusomat érezhetően megdobta és az éhségérzetet illetve az étvágyat hihetetlenül elnyomta. nem voltam éhes, ellenben igenis motivált az edzések alatt. (ez az efedrin...) súlyzós edzést végzek, heti három alkalommal és mellette kispályán focilok is, testsúlyom a kezdő 85 kg-ról lement 77 kg-ra (40 nap alatt), és érezhetően zsírból fogytam, mert az izommunkát ugyanolyan súlyokkal és szériában vagyok képes végezni, mint a kúra előtt. ennek ellenére, úszógummy megmaradt, legfeljebb kisebb lett, azaz nem csodaszer.

üdv.

Kanbéka Creative Commons License 2003.05.07 0 0 4715
köszi:) Csak bosszant, hogy nem tudom magamtól kitalálni:)
Előzmény: Kobzoska (4714)
Kobzoska Creative Commons License 2003.05.07 0 0 4714
Igen, megfőzöm.

Kérdezz csak, nem hülyeség.

Előzmény: Kanbéka (4713)
Kanbéka Creative Commons License 2003.05.07 0 0 4713
Aha! De a darát megfőzöd a tejben, ugye? (Rendben, több hülyeséget nem kérdezek!:)
Előzmény: Kobzoska (4712)
Kobzoska Creative Commons License 2003.05.07 0 0 4712
Nem igazi tészta lesz az, hanem egy jó sűrű puliszka.
Előzmény: Kanbéka (4711)
Kanbéka Creative Commons License 2003.05.07 0 0 4711
Na jó, most már bevallom, hogy fogalmam sincs, hogyan lesz a kukoricadarából és a tejből tészta, pedig nem vagyok kezdő szakácsnő. Elárulod?:)
Előzmény: Kobzoska (4707)
Kanbéka Creative Commons License 2003.05.07 0 0 4710
Bessy, megvettem a könyvet, a lényeget már ki is olvastam belőle, nagyon logikusnak tűnik, amit ír. Köszi:)
Előzmény: Bessy (4653)
Kobzoska Creative Commons License 2003.05.07 0 0 4709
Megúsztam! :-))

Almacica, hajrá!

Előzmény: Kobzoska (4707)
almacica Creative Commons License 2003.05.06 0 0 4708
Gratulálok Kobzoska, ez igen!
Én jelenleg 170 centi és 76 kiló vagyok. Egy szép kis tömb.
A télen nem is vettem észre ahogy a kilók rámkúsztak, csak most ocsúdtam fel a nagy melegben. Felpróbáltam egy ujjatlan pólót és bámultam és bámultam az egész alakos tükörben azt a két kart, ami minden bizonnyal hozzám kell hogy tartozzon. (Bár ez természetesen lehetetlen.)

Nincs mese, én is belépek a topiklakók sorába.

Kobzoska Creative Commons License 2003.05.06 0 0 4707
Na most például nagyon ennék valamit. De beírom ide, hátha ettől elmúlik. :-))

Hétvégén megcsináltam a kukoricás tortát. Kis vaníliapudinggal fogyasztottuk, nagyon finom volt.

Előzmény: Vizontolany (4701)
kiadoviki Creative Commons License 2003.05.05 0 0 4706
Köszönöm Kobzoska!
Előzmény: mirminc (4705)
mirminc Creative Commons License 2003.05.05 0 0 4705
gratula! jól csináltad!

a súlymegtartás útján a lehető legjobb módszerrel indultál el: szvsz is az a legjobb, ha tartod az étrendet és a mozgást, mintha mi se történt volna, csak éppen néha-néha megengedsz egy kis lazulást (lazulás=finom falatok, de nem mértéktelenül). aki ugyanis másnap újra csülkös bablevest eszik kétpofára arra gyorsan visszakúszik a sok kiló, akkor meg minek szenvedett annyit?

Előzmény: Kobzoska (4700)
Tequila Sunrise Creative Commons License 2003.05.01 0 0 4704
Kobzoska! A mákos kukorica torta nagyon beindította az agyamat! :-)

Megtoldanám az alábbi elfoglaltsággal a listádat:
mivel vallom, hogy az a kalória nem hízlal, amit nem eszel meg, így a kalóriaszegény ételek híve vagyok. Arról nem is beszélve, hogy a lelkiismeretemet is szeretem nyugodtan tartani és még főzni is szeretek. Halálos kombináció, ha fogyni akar valaki.
Szóval, ahogy kiszámoltam, hogy mennyi kalória fogy normál menetben egy nap, az elvonási tünetek csökkentése érdekében szépen lassan elkezdtem csökkenteni a kalóriákat. Ehhez a listázásos mérés után kell egy kalória-táblázat, egy jól mérő háztartási mérleg és rengeteg türelem. Mire 700-800 kalóriás diétához értem, addigra kialakult egy csomó új "recept", hogy melyik nap miből mennyit. Jókat lehet tanulni pl. egy vegetariánus szakácskönyvből, amit testre lehet szabni ( a kalóriaszámolás remek időtöltés vészes ehetnék ellen! ), de persze nem baconszalonnával..
Még két gyakorlati dolog, amit orvosok mondtak és tényleg így lehet:
1. a kilók nem 1 hét alatt rakódtak ránk, így leadni is csak dekánként lehet, tehát a kúrát hosszú távra kell tervezni.
2. a lányok nagy részére a periódus második felében, de legalábbis a menses előtti néhány napban az iszonyatos éhség normálisan jellemző. Ezekben a napokban sajnos sokkal nehezebb fogyókúrázni, elkezdeni pedig a lehetetlennel egyenlő. Kezdjétek a menses 3. napjától, sokkal könnyebben fog menni. Közben pedig ezt az időszakot (megfigyelés szerint) kalkuláld bele.

Előzmény: Kobzoska (4702)
Kanbéka Creative Commons License 2003.05.01 0 0 4703
Köszönöm:-)

Én is úgy tűnik, hogy jó úton járok, március negyedike óta 7 kilótól sikerült megszabadulnom, néhány lidércesre sikeredett naptól eltekintve szenvedés nélkül. Kb. még 10 kiló van hátra, amit szeretnék a hátam mögött hagyni, és sikerülni fog. Egyelőre a mozgással vannak problémáim, de küzdök... nagyon várom a június közepét, amikortól a hétvégéktől eltekintve az egész nyaram szabad lesz, és nem kell azon filózni, hogy ha összeizzadom az amúgy szakember nélkül kezelhetetlen hajamat, másnap nem mehetek emberek közé, márpedig ez megoldhatatlan. Tudom, hogy ez nevetséges kifogásnak tűnik, de nekem nem az. Kérem, hogy ne is tegyetek rá megjegyzést, gondolni pedig bármit gondolhattok:-) Van egy társam is a "nagy menetelésben", ő Svájcban él, de hasznosabb, mintha a szomszéd házban lakna. Ő is ugyanúgy táplálkozik, mint én, megbeszélünk mindent, a kínjainkat is, az eredményeinket is, úgyhogy szuper. Köszi Kati:-)*

Előzmény: Kobzoska (4700)
Kobzoska Creative Commons License 2003.05.01 0 0 4702
Nekem ezek jöttek be:

Mozibajárás. Főleg januárban és februárban rengeteg filmet láttam. Lekötötte a figyelmemet.
Beszélgetés. Akut vészhelyzetben egy telefon a barátnőnek, lelki támogatás céljából.
Teázás. Szertartásos teaválogatás, vízforralás, citromfacsargatás.
Körömlakkozás. Utána persze letöröltem a lakkot, de a művelet erős koncentrációt igényel, ami szintén elvonja a figyelmet.

Szóval vannak módszerek (bár némelyik elég kis bugyuta, mint mondjuk a körmözés, de kit érdekel, lényeg, hogy működik), csak ki kell ismerni a reakcióidat.

Előzmény: Vizontolany (4701)
Vizontolany Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4701
Hello!
Csak egy kérdésem lenne: az életmódváltás első napjaiban estére iszonyu zabálhatnék támad rám. Hiába ettem előtte 10 percel, naponta 5x keveset...korog a gyomrom és megőrülök ha nem ehetek valamit laktatót. Ez ellen van valami az önuralmon kivül? (én általában itt bukom el)
Kobzoska Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4700
Tevepárduc, köszönöm. Nem is gondolnád, milyen jólestek dicsérő szavaid!

Kiadoviki, ezekkel a részletekkel igazán nem akartam untatni senkit, de ha téged érdekelnek, akkor szívesen válaszolok:

”Mi a fenét evett??????”
Reggelire skorpát hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvárral, gabonapelyhet zsírszegény joghurttal, néha gyümölcsöt. Ebédelni a menzára járok, ott kiválasztom a legegészségesebbnek tűnő fogást, abból eszek egy fél adagot. Uzsonnára gyümölcs vagy müzliszelet. Vacsorára zöldek, magvak, joghurt, körözött zsrszegény túróból, szójafasírt mikróban sütve savanyúkáposztával, főtt tojás, tofu, stb. Közben sok ásványvíz, tea, koffeinmentes kávé édesítőszerrel. Utóbbi inkább pótcselekvés, mint éberségfenntartás gyanánt.

”heti hányszor hány órát edzett?”
Minimum háromszor egyet, ez volt „kötelező”. Szerencsére ráérősebb időszak volt, így volt olyan hét, hogy a hatszor egy óra is megvolt. Emellett ahova csak lehett, gyalog megyek.

”súlyzózott, vagy mást csinált???”
Mást csinált. Pörgős aerobikórákra jártam, ahol a pulzusszámom a megfelelő (=zsrégető) tartományba került.

”mennyi ideig tartott a fogyókúra”
A lelki rákészülést december közepén kezdtem. Akkor láttam neki táplálkozási naplót vezetni. Robzonnak az a gondolata motivált, miszerint ha egy hétig pontosan le bírom írni, hogy miket burkolok be, akkor 70 % valószínűséggel le tudom adni a feleslegemet. Január 6-ig csak írtam, írtam, voltak benne hosszú napi listák is, de írtam. 6-án pedig nekiláttam. Az aznapi súlyomhoz jelenleg (közel 4 hónap elteltével) 15-16 kilóval vagyok kevesebb (a többi négy még tavaly ment le, de az csak véletlenül). És nem mondanám, hogy most aztán mindennek vége! A heti háromszori tornát és a jól bevált táplálkozási szokásaimat megtartom, épp csak valamennyivel ehetek többet.

Sokáig csak irigykedve olvasott Mirminc kollégám, nekem a pizza a „csabaim katonában”. :-))

H_G-nek, Kanbékának, és minden érdeklődőnek néhány recept:

Kezdjük a desszerttel: mákos kukoricatorta
A „tésztarésze” tejből és kukoricadarából készül, a tölteléke mákból, reszelt almából, tejből, citromhéjból és vaníliaörleményből. Ha egy kivizezett edénybe lerétegezzük, akkor kis idő elteltével szépen ki lehet borítani és tortaformát vesz fel.

A jelenlegi kedvencem: zöldséges tésztasaláta
Egy szolid adag főtt tésztára (ajánlom a rozsos-korpást, a tönkölybúzást, a durumot) darabolunk paradicsomot, uborkát, hagymát, akármi zöldet, majd az egészet hintsük meg kevés reszelt parmezánnal. A parmezán erőteljes íze miatt 1 deka is jól ízesíti és nagyon dekorálja. Kapható 4 dekás, reszelt változatban, így könnyű tartani a mértéket. Persze ez el is hagyható, vagy helyettesíthető más, zsírszegény sajttal. Szegényes lakomának tűnik? Ne gondoljátok, nagyon finom és a zöldségek remekül laktatnak.

Egy másik variáció tésztasalátára
A főtt tésztára feldarabolt tojást teszünk, majd öntünk rá kedvenc fűszereinkkel ízesített joghurtot. A „kedvenc fűszereink” nálam a Delikát. Univerzális.

Mirelit zöldségek frappáns felhasználása
A kiolvasztott zöldségre (mondjuk kelbimbó, brokkoli, zöldbab, karfiol, ilyen-olyan keverékek) ráöntjük a fentebb említett joghurtos öntetet, és mikróban 2-3 perc alatt összesütjük. Engedékenyebb pillantaimban zsírszegény sajtot (lapkát vagy háromszöget) is tettem rá.

Gabonák, magos és zöldek
Végül is ez ugyanaz, mint fent. Csak alulra még kerülnek pluszban főtt magvak, mondjuk hajdina (próbáljátok ki, nagyon finom), barnarizs vagy köles, arra a zöldségek, és ennek a tetejére is a jól ismert joghurtos öntet. Számtalan variáció, attól függően, hogy mi kerül alulra, mi középre, és milyen ízű az öntet.

És persze kellett egy jó fogyókúrafelvigyázó, meg egy remek topik! :-))

Most már nagyon résen kell lennem, mert nagyon gáz lenne, ha egyszer azzal kellene ide visszakullognom, hogy visszaszedtem a sok hülye kilómat, és legyetek szívesek valami jó légzéstechnikát vagy csodagyógyszert ajánlani, mert a mozgás az fárasztó, enni meg jó. :-))

Kanbéka Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4699
Engem is érdekelne ilyesmi! De leginkább az érdekelne. Nekem legjobban a sajtok hiányoznak, amik ugye zsírosak, rettentően kalóriagazdagok, és nagyon szeretem őket:-(
Előzmény: H_G (4697)
mirminc Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4698
feltételezem, azt szeretnéd hallani, hogy mit kell enni és mozogni, ahhoz, hogy sikerüljön. de hiába írná le Kobzoska, mert nem biztos, hogy neked ugyanazok az ételek, mozgásformák beválnának. ezért kell az alapelvekre építve kikísérletezni, hogy NEKED mi a jó módszer.
ha én itt most leírnám, hogy az elején csabait ettem katonában (persze csak napi egyet) az íze miatt, senki nem hinné el, pedig tényleg lement az a 25 kiló :)
Előzmény: kiadoviki (4694)
H_G Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4697
Azokról az ízletes + energiaszegény finomságokról szívesen hallanék többet! (Na jó, telhetetlen vagyok. De akkor már inkább információra, mint csokira, nem igaz?)

Előzmény: Kobzoska (4692)
A Király Tevepárduca Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4696
Dehogynem írt konkrétumot.
Például ezt: "... az eredményt a rendszeres mozgás, az észszerű, mértéktartó, egészséges táplálkozás és az idő hozta meg."

Ennél konkrétabban hogyan is lehetne a lényeget összefoglalni?
Hozzátenném azt is, hogy éppen ebben van a titok nyitja (szerintem, de majd Kobzoska, ha erre jár, megerősíti vagy megcáfolja ezt): nem ételreceptekről, varázsszerekről és hasonló trükkökről szól a történet, hanem életmód- és szemléletváltásról.

Szerintem olvasd el (ha még nem tetted meg) Robzon "Alakformálás" nevű topikjának első két-háromszáz hozzászólását, ott egészen frankón össze van foglalva minden.

Minden jót Neked, és ne legyél türelmetlen :-)

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4695
ha "beljebb" akarsz lenni, akkor nyugodtan olvasd el az eddigi 4690 hozzászólást is és aztán rájössz a válaszra... :)
kiadoviki Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4694
Tanulhatna, de mit???????????????!!!!!!!!!!!!!!!
Hát gyakorlatilag SEMMI konkrétumot nem írt Kobzoska!!! Mi a fenét evett?????? heti hányszor hány órát edzett? súlyzózott, vagy mást csinált??? mennyi ideig tartott a fogyókúra, stb, stb, stb. szóval köszi, most aztán beljebb vagyok...
Előzmény: A Király Tevepárduca (4693)
A Király Tevepárduca Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4693
Kobzoska,
Rettentően teccett, amit írtál.
Külön kiemelném az alábbiakat, amelyek iszonyú aranyosak és nagyon-nagyon okosak:
"... miért kell lefogynom, és hogy miért éppen most, és nem majd. ... csak azért is megmutatom neki, meg neki, meg neki is, konkrétan nevesítve a személyeket.
Meg ez: "Rengeteg egészséges és energiaszegény finomság van, csak meg kell őket keresni, és rájönni, hogy hogyan lehet őket ízletesre elkészíteni"

Meg még jónéhány dolog, most rájöttem, hogy hülyeség lenne az egész üzenetedet bekopizni :-)

Summa summarum, gratulálok! Mindenki tanulhatna Tőled.

Előzmény: Kobzoska (4692)
Kobzoska Creative Commons License 2003.04.29 0 0 4692
Sok újdonságot nem tudok nektek mesélni, az eredményt a rendszeres mozgás, az észszerű, mértéktartó, egészséges táplálkozás és az idő hozta meg.

Utólag persze nagy a szám, de elkezdeni baromi nehéz volt, kb. az ötezredik próbálkozás hozta meg a közel 20 kg mínuszt. Most inkább olyasmikről írnék, amiket most tapasztaltam ki, szemben a korábbi balfékségekkel.

Először is megköszönöm Robzon segítségét, mert az ötezredik nekikezdés előtti időszakban sokat olvastam a hozzászólásait, és igyekeztem hasznosítani a tanácsait. Nem bántam meg. :-))

Még a legelején írtam egy listát, hogy miért kell lefogynom, és hogy miért éppen most, és nem majd. Ezen a listán szerepeltek egészségügyi, esztétikai okok, meg olyanok is, hogy csak azért is megmutatom neki, meg neki, meg neki is, konkrétan nevesítve a személyeket. Nehéz időszakokban felidéztem ennek a listának a pontjait.

Soha nem ettem olyasmit, ami nem ízlett. Nem rágcsáltam mártírarccal fűrészporízű kenyérpótlékokat és ízetlen, fonnyadt sárgarépát. Rengeteg egészséges és energiaszegény finomság van, csak meg kell őket keresni, és rájönni, hogy hogyan lehet őket ízletesre elkészíteni.

Amikor beburkoltam valamit, amit nem kellett volna, akkor azt nem úgy éltem meg, hogy na, ezt a napot már úgyis elcsesztem, eszek még ezt-azt, aztán majd holnaptól…, inkább úgy gondoltam rá, hogy ez már lecsúszott, kedves egészségemre, és akkor most vissza a rendes kerékvágásba.

Ne szégyelljetek a mozgással nyilvános helyen, aerobikórán, konditeremben próbálkozni! Ripsz-ropsz megügyesedtek, és akkor csak látványosabb lesz a változás. Mindenféle aerobikórákra jártam, és eleinte roppant bénán mozogtam. Szerencsére az edzők nagyon rendesek voltak, a bonyolultabb lépéseknél mondták, hogy milyen egyszerűbbekkel lehet helyettesíteni. Step-dance cica most se vagyok persze.

Végül néhány pillanat, aminek az átélése során azt gondoltam, hogy ezért már megérte:
Amikor a városban sétálva nem csak a cukrászdás- és a fornettislányok köszönnek rám, hanem a zöldséges és a konditermes recepciós is.
Amikor a ruhásboltban odaszól az eladó, hogy nyugodtan próbáljam fel azt a gyanúsan kicsi szoknyát, jó lesz az oda. És amikor kiderül, hogy jól beszélt…
Amikor összeszedtem a medveméretű gönceimet és szépen becsomagolva messzire szállítottam őket.
Na, ezek nagyon jók… :-))

Előzmény: H_G (4681)
Kanbéka Creative Commons License 2003.04.29 0 0 4691
2 zsömle és egy joghurt az kb. 365 kalória, nem 7-800. Osztom a véleményedet, hogy ez nem egészséges hosszú távon, de én ezt nem is mondtam. Vikinek próbáltam tanácsot adni arra a kérdésére, hogy mit egyen, hogy ne csak zöldség legyen folyton.:)
Előzmény: Törölt nick (4690)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.29 0 0 4690
hát ez nekem irreálisan kevésnek tűnik, nem szabad éhezni... az csak rosszabb. hosszútávon kellene fogyni mert életed végéig nem tudsz 7-800kclaból élni. Különben az ennyire dramatikus csökkentést csak folyamatos orvosi felügelettel szabad csinálni, ha valaki annyira nagyon dagi hogy befexik a kórházba. 1500kcal reálisabb, tarthatóbb, soksok folyadékkal és ha valaki esetleg túlsúlyos még ez a mennyiség is lehet jelentős csökkenés az eddigihez képest. a szinte minden sehogysem fér bele a 7-800kcalba, az két zsömle üresen meg egy joghurt egész nap, hát ez nem tartható, szvsz több kárt csinál mint hasznot.
inkább sokat kell mozogni az 1500mellett és azt ésszerűen kitalálni hogy miből legyen.

ez az én véleményem.

üdv,
katie

Előzmény: Kanbéka (4689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!