Afraid sajnos (vagy nem sajnos, kinek mi :D) nem lesz. 1 dal lesz a 90-es évekből az pedig a Fear of the Dark lesz. Pedig élőben nagyon ütött. Amióta hallottam élőben azóta eszem ágába sincs a stúdió verziót hallgatni :D
Tény hogy nem olcsók a jegyek, de ez Maiden koncert, ráadásul nem fesztiválon, és Maiden England turné..az a 10000 ft különbség annyira nem sok, koncert előtt egy hétig nem mész sehova inni meg semmi és meg is van. megéri, nincs havonta Maiden koncert.
Ha felhívna Harris, hogy mi legyen, akkor a Phantom biztosan maradna. Keresnék helyet bármiáron az Infinite Dreams-nek, a Killers-nek, a Children of the Damned-nek, a 22 Accaccia Avenue-nak. Második körben meg a Loneliness-nek, meg az Alexandernek, de az utóbbi kettő nyilván bohóság. Az első kör viszont el is hangozhatna. Azt nem tudom, hogy mi kerülne ki, mert nyilván a 17 szám kőbe van vésve. Mindegy, gondolom nem fog felhívni.
Szerintem max 5 dal fog lecserélődni. A SBIT turnénál is annyi cserélődött. Annyit tudunk, hogy Afraid tuti nem lesz. Ezen kívül szerintem sajnos kifogják venni a The Prisoner-t. Kiveszik még a Running Free-t, a Phantom of the Opera-t és talán még a Wasted Years-t is. Prisoner helyett lesz majd Wrathchild, Afraid helyett talán egy Children of the Damned vagy Die With Your Boots On, de a legjobban Infinite Dreams-nek örülnék, de szerintem arra nincs sok esély. Phantom of the Opera helyett Powerslave-nek örülnék nagyon, mert a kedvenc számom. De még a Killers és a Prowler is szóba jöhet. Wasted Years helyett Heaven Can Wait-re számítok és a Running Free helyett vagy Hallowed Be Thy Name vagy Sanctuary.
A másik meg, hogy mások az árszínvonalak a svédeknél, és itt nem a nézők jövedelmére, hanem a helybérleti díjakra gondolok.
Most ha abból indulunk ki, hogy mennyi volt a Metallica meg a 2011-es Scorpions, az már egy jó hivatkozási alap. Ezekre ugyan nem emlékszek fejből (nem a koncertjegyeimmel ülök egy szobában), így csak frissebb emlékeket tudok mondani: tavaly Erősen Ramatyzoknira 16 ropi volt a legjobb nemvipes ülőhely (a barátnőmnek az volt a születésnapi ajándékom, de én nem mentem vele, csak "bezsilipeltem" :-) ), most meg a Trans-Siberian Orchestra Bécsben a negyedik sorba 80 € volt, Prágában meg a tizenakárhányadikba (tehát 2. kategória) úgy 1600 korona.
Ezek szimpla jegyüzerek, csak legalis cegkent müködnek es valahogy nem tudjak lekapcsolni öket. Jo esellyel fele annyi lesz a jegyar, amennyiert ezek a görenyek adjak.
Egyebkent most belegondolva ezek a jegyüzerek jelenthetnek meg nagyobb rizikot, bar azt azert ketlem hogy többezer jegyet fel tudnanak/akarnanak vasarolni.