Az Aiwa videom 3600-as,de a leírtakon ez nem sokat változtat.
A hétvégén igen fura élményben volt részem.Hoztak egy TDK EHG240-es kazit,hogy vegyek rá ezt-azt.Kibontom,körbenézem és mit tapasztalok: a tok nem csavarozva, hanem műanyag "szegeccsel"van összefogva.Szó se róla,gyorscsévéléskor volt olyan hangja,hogy csak na! Találkoztatok már ilyennel? Tényleg temetik a VHS rendszert?
Nem videomagno, hanem kamkorder ugyben zargatnam a T. Topicot.
Jelenleg az USA-ban dolgozok, es Karacsony tajan hazalatogatok Magyarorszagra. Szuleimnek egy kamkordert szeretnek ajandekozni. Ebbol adodoan ket problemam van.
Az egyik: milyen szabvanyt vegyek itt, hogy otthon is hasznalhato legyen?
A masik: miutan januar elejen en visszaterek az USA-ba, a kamkorder meg nem, van-e valakinek tippje, hogyan tudom meguszni az ado/vam es meg nem tudom milyen osszegek befizeteset?
Valaszokat elore is koszi.
Kösz a pontosítást! Akkor én értettem félre, amit harangoztak nekem. (Messziről jött ember azt mond, amit akar...)
Mindenestre én inkább azt javasolom mindenkinek, aki SVHS-ben akar dolgozni, használjon inkább SVHS kazit, és csak végszükségben VHS-t ET ide, vagy oda.
csíkosháTTú
"What is SVHS ET?
SVHS ET (Expansion Technology) allows the broader-bandwidth SVHS signal to be recorded on VHS tapes (High grade recommended). So you can easily enjoy high resolution images even when you record on VHS tapes. Once the tape is recorded in ET mode, that recording will not playback on a VHS VCR. You will have the ability to select the ET mode to off, if you do not want to record a certain tape with this technology."
Szóval - szerény tudásom szerint - az ET funkció az SVHS "további javítása". Nem elsősorban a felbontás, hanem a jel/zaj viszony terén. Egy sima VHS szalagra nem lehet jó SVHS felvételt erőltetni a szalag fizikai tulajdonságai miatt. Azt ne felejtsük el, hogy analóg technikáról van szó! Azért nem műxik az általad említett dolog, mert az SVHS másik frekvencián viszi fel a szalagra a videojelet, ebből következően a szalag un. előmágnesezési munkapontja nem ott van, ahol a VHS-é. Sőt a szalag mágneses rétegének a minősége sem mindegy. (Szerinted miért kerül egy 120 perces SVHS kazi 1990Ft-ba?) Szóval az ET egy jó dolog, de nem csodaszer.
Az SVHS "visszafelé" kompatibilis a VHS-sel. Vagyis egy SVHS gép simán tud dolgozni sima VHS kazettával és felvételekkel is, DE EKKOR CSAK VHS ÜZEMMÓDBAN MŰKÖDIK, vagyis elvész a nagyobb felbontás. Lehet ugyan "átverni" a gépet: kifúrjuk az "SVHS lyukat" egy sima VHS kazettán, de nem lesz olyan az eredmény...
Én egyébként csak a saját filmek készítéséhez használoma az SVHS-t, meg olyan mozifilmek, tv játékok rögzítéséhez, amiket archiválni akarok.
A Philips ha jól tudom tudja az ET funkciót. Az ET viszont csak SP-ben müködik.
Egyébként ez a készülék, hogy meddig lesz ilyen áron azt nem tudom. Valószinüleg egy x mennyiséget ennyiért árulnak. Mindenestre aki most 100ezer forintot akar rááldozni egy videóra ez az a tipus amit igencsak érdemes meggondolnia.
Ilyen áron lehet ma is kapni akár JVC-t is SVHS-ből, viszont alap modelleket. Ez meg csúcs, repülő törlőfejjel, szerkesztés, utóhangosítás anyámtyúkja, minden.
Ja, még egy kérdés. Ezek a készülékek tudnak "sima" szalagra ai s svhs-ben dolgozni. Tapasztalatok?
Vettem egy JVC 770-es 6 fejes videót. 60 ruppó.
Kurva jó a kezelése, joggos, stb, meg minden oké, csak az az érdekes, hogy LP-ben a kockázást, tekerést fekete fehérben produkálja, és a gépkönyv szerint ez így rendben is van. Ez most tényleg jól van így? Ugyanis a tizenéves békebeli 4 fejes Pana úgy kockáz LP-ben színesen, mint a kisangyal.
Van egy másik vétel is, (nem mondom meg, hogy hol :), valami Philips Csúcs SVHS 189 ezres listaár helyett egy teli százasért. Érdemes?
Köszi a hozzászólásokat! Korábban már lehet,hogy az alábbiakat leírtam:
Nyúzok / most már a 2 és fél éves fiammal együtt /egy Pana NV-HD600-at, mely lassan 6 éves lesz.Napi átlag 7-8 órát fut!Eddig csak az üzemmódkapcsolót kellett kitisztítanom,lassan pedig egy fékszalag csere is bejátszik.Még szerencse, hogy nem kell emiatt szervizbe vinnem.Nekem nincs gondom a tunerjével.
A JVC HR-S6600-sa jóval gyengébb képet produkál,lejátszáskor és felvételkor egyaránt.A 3700-as Aiwa is jobb nála.
A hugom használ még egy 15 éves/!/Pana NV-G7-eset,melyben eddig nyomógörgő és idler lett cserélve.
Sony tapasztalat: Az eddigi egyetlen video, ami két napig volt nálam, a pillanat stop (Pause) gomb lenyomására még két három képkockát továbblépett és így állt meg. Ronda is volt.
A kamerával csak annyi a bajom, hogy hullámzik a képe, a szerviz meg közölte, hogy ez így jó ahogy van :-(((((((
(és leszámítva az egyetlen hosszú életű Sony darabot: egy CDU33A CD meghajtót minden Sony cuccom tönkrement max. 3-4 év alatt :-((( )
Sok minden...
Az ára,
A szalagvezetése (állandóan gondot okozott, hogy a bizonytalan vezetés miatt fázishiba van a hangfelvételen),
A tuner modulja a magnó árához képest kritikán aluli,
Az >audio dubbing< funkciót nem lehet egy gombnyomással előcsalogatni, csak OSD menüből,
stb, stb...
A Pana tuner részével a mai napig nem vagyok kibékülve. Szerintem az átlagnál zajossabb, szörösebb képet produkál mint a többi márka, és ez bizonyos esetkben a nagyon kihat a felvételre is.
A Sonyval nekem nagyon kevés hosszas tapasztalatom van. Nálam egyszer volt egy 800-as hosszabb ideig viszont annak jó volt a tuner képe és az LP-s felvétele. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a mechanikáját már javítnai kellett mert valamelyik szalagvezető elem görbült volt. Egyébként én nem igazán tudok egyéb véleményt mondani mert mindig is sokkaltam a Sony videók árát az elmúlt 4-5 évben.
Manapsag mar csak erdemes videolejatszot tartani, hogy a kolcsonzott filmeket meg lehessen nezni valamin. Egyebkent csakis TIVO-t, vagy ReplayTV-t erdemes venni...
A Panasonic S-VHS gépei nem érik meg a pénzt, tapasztalataim szerint még a régebbi, méregdrága 1000-es sem! Több éve dolgozom S-VHS technikával. A kamerám Panasonic, tehát most magam ellen beszélek, de azt tapasztaltam, hogy a "Pana" jó kamerában, de gyenge asztali magnóban. Ez nem tudom miért van. Én jelenleg (ősrégi) Panasonic NV-MS1 kamerát, és SANYO VHR-S700EG asztali magnót használok. A Panasonic gépeknek meg van egy általános gyenge pontja, ez a tv-tuner modul, és ez sajnos igaz az összes újabb típusra.
Más. Valaki lentebb írta, hogy nem érdemes SONY-t venni. Sajnos tökéletesen igaza van! Ha kábel televíziós hálózatra csatlakoztatjuk, akkor rosszabb tv felvételt produkál, mint bármelyik névtelen gagyi.
Csak úgy mondom, hogy van egy NV-F65 Panasonic Hi-Fi videóm, ha jól számolom 11 éves, és teljesen hibátlanul működik azóta is (~napi 2 órát). Van ugyanakkor egy SONY SLV-E780 videóm is. Az viszont már korántsem viselkedik ilyen jól, pedig csak 2,5 éves. Az egyetlen előnye a Panával szemben, hogy LP-n is tud képet venni. Aztán kifújt. Mondjuk szerviben még egyik sem volt. De a Panának érzhetően jobb képe van még most is.
Ami pedig a SONY-ban nagyon zavaró, hogy olyan szinten van lebutítva a 8 évvel korábbi Panához képest, hogy az már bosszantó.
Valaki találkozott már Panasonic NV-HS 820-as S-VHS videomagnóval? A Pana honi árjegyzékében ccc.100.000HUF.A szolgáltatásokból úgy tűnik, hogy a 860-as butított változata.
Az NV-FJ622-es újan megér 45.000HUF-ot?