Keresés

Részletes keresés

divaoni01 Creative Commons License 2024.08.20 0 0 220161

Ja, hát aztnem tudtuk meg mi a véleménye a Bowie-ról, de amúgy szokás szerint élvezetes írás lett.

Előzmény: klogg (220159)
_kitsilatzi Creative Commons License 2024.08.20 0 3 220160

Nem vagyok optimista, de valamiben bízni kell. Egyébként érezhető egy csomó helyen, hogy egy kicsit már drágábbak a bakelitek, mint mondjuk egy évvel korábban. Mondjuk mikor elkezdtem érdeklődni a hanglemezek iránt, akkor még az euró is valahol 300-320 körül mozgott, szóval infláció meg minden szar is bekavarhat. De egyébként van olyan gyárilag fóliázott dupla lemezem, aminek direkt nem írom le a címét, mert könnyen ki  ki lehetne guglizni egyik titkos lelőhelyemet, szóval nagyjából 4-euróért vettem egy factory sealed lemezt, aminél a Discogson az egyszer játszott példányok már 24 eurónál kezdődnek.

Előzmény: klogg (220159)
klogg Creative Commons License 2024.08.20 0 2 220159

Latzi bácsit annyira elragadták a lelkes fantáziái, hogy magáról a Bowie lemezről sok használhatót nem írt. :)

Amúgy miből gondolod, hogy 4-5 év múlva lesz vásárlóerő, vagy hogy egyáltalán mi lesz akkor úgy egyáltalán a világban? A kristálygömb mutatja?

Előzmény: _kitsilatzi (220158)
_kitsilatzi Creative Commons License 2024.08.20 0 6 220158

AOTD on

Death - The Sound Of Perseverance

Több ezer lemez meghallgatása után nyugodtan állíthatom, hogy amit Chuck elkezdett a Human magasságában, majd ami a Symbolicnál csúcsosodott ki, az túlmutat a metálon, túlmutat az egyetemes könnyűzenén, de még a 250 évvel ezelőtti bécsi parókásokon is. Annak ellenére, hogy a Sound mindig is egy kicsit a Symbolic árnyékában marad - többek között a hangzás és a rikácsolás miatt - azért ez is legyőzhetetlen görgeteg, ami szempillantás alatt elsöpör mindent, ami az útjába kerül. Chuck itt nagyon rajta volt már a Hammerfall vezette metál-feltámadás tracken, és a minden ízében kortárs, modern Symbolic után újra el akarta a falig tolni a tradicionális fémzenét. Még nincs meg vinylen, de mióta kipörgött, minden este meghallgattam a CD-t, és egyszerűen nem tudok napirendre térni a zeneiség a komponáló készség ilyen szintű megnyilvánulásán. 10/10. Álljon itt újra a youtube történetének legviccesebb kommentje, ami szintén ehhez a lemezhez kapcsolódik:
"Band: Let's cover a song from The Sound of Perseverance album.
Drummer: Oh no.
Band: Ok, song called "Voice of the Soul"
Drummer: Uff"

David Bowie - The Man Who Sold The World

A címadó szám az én generációmnak már csak a Nirvana unpluggedjáról lehet ismerős, nagyjából az volt a második Bowie-szám, amit a Jagger-duett után hallottam. Nagyon távol vagyok még a teljes diszkó megismerésétől, de amit eddig hallottam, azok közül talán ez a legrockosabb lemeze Bowie-nak, és nem is igazán hangzás, hanem inkább attitűd szempontjából. Egyébként meg is van bakeliten egy mostani újranyomás, amit még fel sem mertem bontani, mert a borítón egy női ruhába öltözött férfi látható, amit manapság legjobb azért gyári celofán mögött tartani, mielőtt még valaki véletlen megbuzulna tőle. Na de komolyra fordítva a szót: az évek alatt már felgyűlt vagy húsz olyan lemez, amit igazából nem is akartam megvenni első szándékból, de annyira olcsó volt, hogy egyszerűen nem bírtam ott hagyni. Ilyenek hogy Mastodon, AC/DC, de Bowie-ból is van már vagy három, nem beszélve a Movements elefántos dupla kiadásáról, amiból szintén van a használatban lévőn kívül még három gyári celofános, mert 10 euróért egyszerűen nem bírtam ott hagyni a világ legjobb dupla albumát, amiből tizenvalahány év alatt még mindig nem tudták eladni azt a 300 számozott példányt, amit legyártottak belőle. Gondoltam, egyszer majd ünnepélyesen átadom őket a gyerekeknek, a tarisznyás pogácsa mellé egyfajta útravalónak majd ballagásra, vagy érettségire, vagy ilyesmire -  más egyébre úgyse nagyon számíthatnak. De már kitaláltam egy jobbat! Szóval itt van nálam vagy húsz, még fel nem bontott lemez a gyári csomagolásában, köztük az AC/DC-től a Power Up, amit valami 4000 forint/10 euró körüli összegért vettem meg, talán borítóhibás lehetett, mert volt egy kis nyomás az egyik alsó sarkában, de akinek ez hiba, az tényleg menjen már valahova. Szóval itt porosodott nálam már egy éve, és tegnap tudjátok mit csináltam vele? Eladtam az unokatesómnak 6000-ért! 2000 magyar forintot fogtam egyetlen lemezen!! Ma éjjel gyakorlatilag aludni sem nagyon bírtam. Ezért gyűjtögetem hát a garázsban évek óta a vinyl-küldő dobozokat. Hogy a picsába nem jutott még eddig eszembe kereset kiegészítés gyanánt, hogy olcsón beszerzett lemezeket drágábban eladjak? Valahogy mindig is úgy voltam vele, hogy én azért veszek hanglemezt, hogy hallgassam, nézegessem, szagolgassam, és nincs kedvem pár száz vagy ezer forintért sorban állni a postán, szarakodni itthon a címke nyomtatással, meg ilyenek, de manapság már itthonról, elektronikusan minden elintézhető, csak az automatáig kell elbattyogni, oszt csókolom. Szóval most eléggé fel vagyok spannolva, viszont még nem jött el az én időm, ezzel a pár lemezzel még nem fogok beleugrani, egyébként is úgy érzem, hogy pangás van, 4-5 év múlva talán nagyobb lesz a vásárlóerő. Addig is készülök. Az az iszonyatos tudásanyag, ami felhalmozódott bennem, hogy mit hol érdemes megvenni, az most fog majd igazán kamatozni. Ujjamat rajta tartom a piaci változások ütőerén. Gyűlni fognak a lemezek, a lemezkartonok, a bubifóliák. Tudjátok mi lenne a legmenőbb? Ha pár év múlva a világ felfedezné a Movements-et, mondjuk valami reklám, sorozat, vagy filmzene kapcsán. Elszabadulna az őrület, az első nyomású Movementsek vagyonokért cserélnének gazdát, a téboly tetőpontján pedig megjelenne az online piactereken Latzi bácsi, a jó kis gyárilag fóliázott Movements lemezkéivel.

AOTD off

klogg Creative Commons License 2024.08.20 -1 1 220157

Még csak ne is mínuszoljátok, légyszi. Még azt az egy kattintásnyi energiát sem éri meg. Ikszeljétek ki, ignoráljátok a picsába.

Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.20 -1 4 220155

AOTD on

Sulphur Aeon - The Scythe Of Cosmic Chaos

Habár death metalnak írják, szerintem ez inkább olyasmi death-black keverék, amit én is szívesen fogyasztok, szinte semmi olyat nem hallok, ami irritál a pőre death metalban. Nem áll távol a zene az ugyancsak lovecrafti tematikájú The Great Old Onesétól, aminek az utolsó lemeze igencsak nagy kedvencem. Fortyog, kavarog a gitár, az első perctől érezhető a sötét energia, tapintható az őrület, és ami számomra a legfontosabb, a kozmikus káosz sem akadályozza meg a jólesően epikus hangulat kialakulását. Kiemelkedő dalokat most sem találtam elsőre, de itt talán nem is ez a lényeg. A Ván Records a kezdetek óta a minőségéről híres, ez esetben sincs kivétel. 10/7-8

AOTD off

Előzmény: klogg (220154)
klogg Creative Commons License 2024.08.20 -1 0 220154

Sili napok.

Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.19 -1 0 220153

Szerintem még lehangoló a kép, de hátha letisztul, és jó lesz. Próbálkozzunk.

Előzmény: klogg (220151)
K.K. Creative Commons License 2024.08.19 0 1 220152

R. I. P. 

Ulver keyboardist Tore Ylwizaker has died at the age of 54.

klogg Creative Commons License 2024.08.19 0 0 220151

Most nem azért, de ma mi történt itt, ami mindenképp erre az utolsó kétségbeesett lépésre késztet? Az én floodolásaim? Mondjuk megérteném. :D Az a lentebbi szavazás még a főfasz kitiltása előtt indult.

Előzmény: Alternative Thor (220147)
klogg Creative Commons License 2024.08.19 -1 3 220150

AOTD pótlás on

Scorpions - Blackout

Hát ez most meglepett, olyan értelemben, hogy én ismerem ezt a lemezt, pedig azt hittem, nem. Meg kellett hogy legyen egy haveromnak, mert én rendszeresen náluk hallgattam az ő lemezeiket, de erre speciel nem emlékszem. Márpedig vágom, elejétől végig. És ezek szerint vagy 35-40 éve hallottam utoljára. De esküszöm, jólesett, az itt-ott repetitív refrének ellenére. 8,5/10

Tool - Aenima

Nálam a Tool a Lateralus, slussz. Az is csak azért, mert érthetetlen módon a végletekig erőltettem, aztán az agyam feladta, és hagyta magát megerőszakolni. Amúgy - hogy magam idézzem - nekem ők az Érthetetlenül Körbeszopkodott Túlértékelt Zenekar Abszolút Mintapéldája, szóval ezt az Aenimát én márpedig nem veszem be. 6/10

maudlin of the Well - Bath

Hát ez ugye tipikus Tibcsy-féle aztakurva zene, bár más is emlegette már őket itt. Kéne hozzájuk 30-40 hallgatás meg vagy két év, hogy lehessen értelmeset írni, na ennyit nem kapnak (már senki más se). De szerintem több értelem szorult beléjük, mint a Tool-ba. A korábban sorrakerült Part The Second-höz hasonlóan vélekedek erről is, érdekes produktum, utaztatós zene. 7/10

Candlemass - Nightfall

Manapság a ritkánál is ritkábban vagyok epikus doomra hangolódva, éppenséggel régen se voltam mindennap, és hát a mostani fülelésnél se voltam. De azt így is hallom, hogy tőlem függetlenül ez egy igen penge lemez a maga teátralitásában. 7,5/10

Soundgarden - King Animal

Komolyan nem értem, mi a bajuk ezzel a lemezzel a RYM grándzsereinek, én amikor kijött, marha sokat hallgattam, és most is tökre élveztem. Simulékonyabb, rádióbarátabb ugyan a banda, mint rég volt, de messze nem kommersz. 8,5/10

AOTD pótlás off

Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.19 -1 0 220149

Fogalmam sincs, nem tudok ilyen ferde aggyal gondolkodni. Sose volt egyszerre két nickem.

Szóval ugyanazzal a mailcímmel lehet több nicket is regisztrálni? Hát akkor itt a hiba. Hülye Index. Ha egy címhez csak egy nick tartozhatna, sokkal nehezebben menne a dolog, azért újabb és újabb fiókokat gyártani már elég melós lenne. Mondjuk sejthettem volna, az alkoholista barátunk így tud mindennap új nickkel jelentkezni.

Előzmény: varsa2007 (220148)
varsa2007 Creative Commons License 2024.08.19 -1 1 220148

Hát amúgy eléggé időigényes, most kipróbáltam és ha van másik nicked ugyanazon a profilon/email címen, akkor azzal se tudod magadat értékelni. De aki ennyire mániákus, abból kb. ki tudom nézni. Meg eleve, kik és miért jönnének ide csak azért, hogy őt lepontozzák? Én mondjuk eleve nem tudom elképzelni, hogy ez az ember bárkinek hiányozna, ha éppen valahol nincs ott, nem hogy zaklassák meg kövessék más topikokba, nem tudok hozzá más viszonyulást elképzelni, mint hessegetni, mint a kurva hangosan zümmögő legyet, vagy kerülgetni, mint a darab szart. De még ha ettől eltekintünk, akkor is mi értelme?

Előzmény: Alternative Thor (220146)
Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.19 -1 0 220147

Rendben, megérdeklődjük. Utolsó próbálkozás a topik megmentésére.

Előzmény: divaoni01 (220142)
Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.19 -1 0 220146

Az önmínuszolás már nekem is az eszembe jutott, de én hülye vagyok ehhez: hogy a fenébe lehet ezt technikailag megoldani? Csak nem csinál valaki amiatt 15-20 nicket, hogy aztán kedvére mínuszolgassa magát.

Inkább tényleg a polidili gyanús, és hogy ez az új faszi ugyanaz, mint a kitiltott, az abból látszik, hogy erre a nickjére kapott sovány három mínuszt. Kb. ennyit szedhet össze mindig innen, a többi az egyéb rajongóitól jön.

Előzmény: varsa2007 (220143)
egylambos Creative Commons License 2024.08.19 -2 0 220145

Ezt mondtam én is már régen, amit a moderátor. Pedig nem beszéltünk össze. Mindig egymással foglalkoztok, nem a témával.

hóhányó vasvilla Creative Commons License 2024.08.19 0 0 220144

Ti veritek szét a saját kedvenc topikotokat azzal, hogy a trollokkal, minuszolókkal foglalkoztok. Elérte a célját, azt csináljátok, amit ő el akart érni.

De akkor én most lelépek innen, szóljatok, ha úgy gondoljátok lenne törölni való.

varsa2007 Creative Commons License 2024.08.19 -1 1 220143

Magát mínuszolja, ez teljesen egyértelmű. A múltkor egyszer láttam, hogy reggel 7-kor egy 5 órával azelőtti, amúgy tök semmitmondó hozzászólásán 15 mínusz volt. Nyilván nem volt itt 15 ember éjjel 2 és reggel 7 között csak azért, hogy őt lepontozza. És ma éjszaka is ugyanezt csinálta a moderációs topikban (ahol éppen ott tart a diskurzus, hogy milyen szörnyűek az emberek, hogy még egy tök ártatlan kérdést is így szétmínuszolnak :DDD)

Hogy miért csinálja, hát szerintem egyrészt figyelemfelkeltés, másrészt úgy érzi, hogy ha magára rak 15 mínuszt, a többiektől meg kap max. fele annyit, úgy érzi, még mindig ő irányítja a helyzetet. Nyilván most is éppen azon töri a nagy buta töklámpás fejét, hogy hogyan tudná bosszúból minél jobban szétfloodolni a topikot.

Előzmény: Alternative Thor (220133)
divaoni01 Creative Commons License 2024.08.19 0 0 220142

Ez elég egyértelmű eredményt hozott és a mai hozzászólások alapján nincs is nagyon más választásunk.  

Előzmény: Alternative Thor (220107)
klogg Creative Commons License 2024.08.19 0 0 220141

Te kinek a biztonsági másodnickje vagy? Azt látom, hogy régi, pl Latzinál is régebben regelt nick, de ez mindössze a második hsz-od. Ha az "ostoba" szó is szerepelt volna benne, biztos lenne, hogy parszek vagy. És persze így sem lehet kizárni.

Előzmény: The Voice Imitator (220140)
The Voice Imitator Creative Commons License 2024.08.19 -4 0 220140

Például azért nem, mert ezek minőségtelen, tömegízlést kiszolgáló albumok. Az Iron Maiden a Killersszel kimaxolta az NWOBHM-stílus lehetőségeit. Utána eladták magukat, és fos, giccses felduzzasztott zenével törtek a slágerlisták felé.

Előzmény: klogg (220138)
nyuzga1 Creative Commons License 2024.08.19 -5 0 220139

Ahhoz nem ártana egy kis kultúra. :)

Előzmény: klogg (220138)
klogg Creative Commons License 2024.08.19 0 0 220138

A mínuszolókat kérdem tényleg kedvesen: az engem leminősítgetés helyett miért nem beszélgettek az új taggal a Number-ről, a Powerslave-ről meg a Fear-ről? Az már sok energia, nem fér bele?

Előzmény: klogg (220136)
nyuzga1 Creative Commons License 2024.08.19 -4 0 220137

Úgy látom nem nagyon ismeritek JOE BAILEY munkásságát. Nekem speciel nagyon teszik a zenei világa, ami egy dallamos szimfonikus progrock, sok-sok billentyűssel és 7-8 perces számokkal. Íme:

Joe Bailey - Holmes Sweet Holmes (Official Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=v8ez5LZotFc

https://www.progarchives.com/artist.asp?id=10315

klogg Creative Commons License 2024.08.19 -3 4 220136

(Jó, bevállalom, előveszem a legkedvesebb arcomat)

Kedves (igen nagylelkűen tételezzük fel, hogy) újhús kolléga! A topik feltehetőleg több millió szavával íródott, több mint 220000 hozzászólásában a feltehetőleg több tízezernyi zenekarnév között hogy, hogy nem, de bizony-bizony, már felbukkant az Iron Maiden neve is. Ámde mielőtt kérdezel (és mi ki tudja, hányadszor leírnánk mind a zenekarról, mind az egyes lemezekről a véleményünket, és persze csak a te kedvedért), miért nem használod az oldalt található szűrőt, és keresel rá, hogy mik hangzottak el már róluk. Ugyan tedd már meg, és majd akkor kérdezz, ha nem találtál valamire választ. Köszike!

Előzmény: Hela vs mjolnir (220135)
hóhányó vasvilla Creative Commons License 2024.08.19 0 1 220134

Eszem ágában sincs!

Ez a +/- egy ritka nagy baromság.

Nem akarok nagy számot mondani, de legalább 5x megígérték, hogy leszedik.

Előzmény: Alternative Thor (220133)
Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.19 -1 0 220133

Kérlek, ki ne találd már te is, hogy én vagy bárki irányítgatja itt azt, hogy mennyien és kiket mínuszolgassanak. Az előző úriember a polidilis rajongóit hozta ide magával, ezt nem bírta elviselni.

Előzmény: hóhányó vasvilla (220131)
hóhányó vasvilla Creative Commons License 2024.08.19 0 1 220132

Köszi!😆

Előzmény: Alternative Thor (220130)
hóhányó vasvilla Creative Commons License 2024.08.19 0 3 220131

Hidd el, tudom miről írsz, de gondolj bele, ha jön egy ártatlan, egy troll miatt elhajtjátok.

Majd kiderül!

És lehet sajnálni szegényt, ha ez a legnagyobb öröme.

Ha simán átléptek és még csak nem is minuszoltok, az sokkal jobban frusztrálja, ha ő az.

És nem rúgtok egy ártatlanba.

Előzmény: klogg (220129)
Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.19 -2 0 220130

Kb. a '48-as szabadságharc óta nem tévedt ide senki, de ő nyilván új, persze.

Amúgy meg természetesen szeretettel látjuk, reméljük, derék és megbecsült tagja lesz kis társadalmunknak!

Előzmény: hóhányó vasvilla (220128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!