Keresés

Részletes keresés

Kisbuta Creative Commons License 2001.10.29 0 0 2229
Szia!

Emlékeim szerint hogyha az NT és az ISDN eszköz közvetlenül van összekötve, akkor nincs szó S0 buszról, akkor nem érdekes a lezárás. (ez azt jelenti, hogy a drót egyik vége az NT-ben van a másik vége meg routerben)

Előzmény: Latya (K.L.) (2218)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.29 0 0 2228
Ha arra gondolsz, hogy analóg modemet felhívni, akkor egyértelműen nem.
Némelyik ISDN kártyához adnak modememulátor szoftvert, amivel rá lehet kapcsolódni az ilyen modemekre is állítólag.
Előzmény: _paha_ (2227)
_paha_ Creative Commons License 2001.10.29 0 0 2227
Azaz ha egyébként semmi mást nem állítasz rajta

elképzelhető, hogy bizonyos beállításokkal lehessen analóg vonalon lévő számot is tárcsázni vele?

és mi a helyzet, ha beállítok egy hívószámot a soros portra? azt is csak isdn-ről tudom hívni?

Előzmény: szilva (2224)
rainman Creative Commons License 2001.10.28 0 0 2226
Lásd még: netMod kézikönyv 71. oldal: "Kommunikáció más ISDN modemekkel"
Üdv!
Előzmény: szilva (2224)
rainman Creative Commons License 2001.10.28 0 0 2225
Egyetlen alkalommal találkoztam olyannal, hogy a soros porti kommunikáció rendben volt, a klf. kérdésekre renben válaszolt az NT, de hívást már nem volt hajlandó felépíteni.
Sajnos nem volt módom alaposabban megvizsgálni az NT-t, de ha még megvan (nem küldték még javításra) akkor majd kerítek rá időt, hogy alaposabban tanulmányozzam.
Üdv!
Előzmény: _paha_ (2221)
szilva Creative Commons License 2001.10.28 0 0 2224
Az NT-nek megvan az a "jó" tulajdonsága, hogy küldi és használja az ISDN eszköztípus-információkat. Azaz ha egyébként semmi mást nem állítasz rajta, akkor csak ISDN modemmel tudja felvenni a kapcsolatot, analóg modemre, vagy sima telefonra irányuló hívás esetén szinte azonnal jön a "NO CARRIER" üzenet. Ilyenkor a hívás még jelzés-párbeszéd szinten elakad, a csengetés már ki sem megy.
rainman Creative Commons License 2001.10.27 0 0 2223
>na, közben megtaláltam egy pdf-ben:

netMod kézikönyv 77. oldal... :-)

rainman Creative Commons License 2001.10.27 0 0 2222
Szervusztok!

Hallottam már olyanról, hogy az NT-től nem több, mint 1-2 m-re levő S0 buszon keresztül csatlakozó IDSN alközpont produkált fura dolgokat mindaddig, amig az alközpont csatlakozójához egy-egy 100 ohm-ot nem aplikáltak! egy próbát megérne: 100 ohm a középső két ér közé, 100 ohm a középsőktől jobbra-balra eső erek közé.
Másik hibarorrás lehet, ha az S0 buszra több eszköz kapcsolódik (és itt az NT-n lévő két csatit is a busz részének tekintem!), hogy valamely S0 kábelre fordítva krimpelték rá a csatlakozót (vagy a busz kiépítése során keveredtek az erek konnektortól konnektorig).
Ez a szitu totál leültetheti a S0 buszt!
ISDN kártyás (S0 buszon csatlakozó) PC-k földeletlenségéből eredő zavarokról is van már tapasztalatom. Van, hogy megy minden rendesen, máskor/máshol hol megy, hol nem, megint máshol használhatatlan az egész. Olyankor hosszabbító a mosógép helyére a fürőszobából, a hosszabbítóból táp a PC-be, és megy, mint a karikacsapás.

Üdv!

Előzmény: Latya (K.L.) (2218)
_paha_ Creative Commons License 2001.10.27 0 0 2221
na, közben megtaláltam egy pdf-ben:

AT&ZIN=S

ahol N=6-8 a hozzárendelt szám sorszáma (6 az első, 7 a második, 8 a harmadik) míg S a hívószám.

le is lehet ellenőrizni:

AT&ZI?

Phone 1
MSN1 : xxxxxxx
MSN2 :
MSN3 :

Phone 2
MSN1 : yyyyyyy
MSN2 :
MSN3 :

DTE Port
MSN1 : zzzzzzz
MSN2 :
MSN3 :

természetesen az x,y és z helyén az saját hívószámok vannak. (-:

na, viszont most újabb probléma van. hogy tudok ilyenkor tárcsázni?????????

akármilyen ATD dologra NO CARRIERT ad vissza... o-:

Előzmény: _paha_ (2220)
_paha_ Creative Commons License 2001.10.27 0 0 2220
meg tudja valaki gyorsan mondani, hogy kell az NT-hez csatlakoztatott soros porton beállítani a porthoz tartozó hívószámot? A kén analóg portnál be kellett billentyűzni valami számsort, de itt valami AT-s parancs van, ha jól emlékszem, csak nincs itt az isdn füzet. )-:

köszi,

Bad Joe Creative Commons License 2001.10.27 0 0 2219
Hi!

Nos azóta meggyőződtem róla, hogy ez nem megy. (multilinkkel fent vagyok -> isdn caller id jelez, hogy bejövő hívás van -> lelépek a 2. B csatival -> nem csörög /az analóg telefonon legalábbis nem.../) Ha valakinek mégis van valami megoldásféléje (a visszahíváson kívül, mert az végülis megoldható, feltéve ha nincs letiltva a hívónál a hívószám kijelzés), akkor jelezze!

Előzmény: Bad Joe (2188)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.10.26 0 0 2218
Hozzáértők! A következő kérdésem lenne: S0 busz klf leirásaiban az szerepel, hogy a busz mindkét végét le kell zárni. Ha az egyik vég az NT vagy ISDN mellék, akkor ott (általában kapcsolókkal beiktatott ellenállatokkal) és a busz másik végén vagy egy külön ellenállás párral (pl aljzatban), vagy a legutolsó berendezés saját lezáró ellenállásaival -hasonlóan, mint az NT-.nél.
Na most mi ahelyzet, ha a"busz" az kb 1 m. EGyik vége az NT, vagy ISDN mellék alközpontról,a másik vége egy ISDN router. Elég az egyik végén? Vagy ilyen rövid távon tök mindegy? A dolog onnan kezdett izgatni, hogy szerencsétlen router hol routol, hol nem... Ráadásul ugy rémlik, hogy a router leirásában szó sem esik semmiféle lezárásokról. Szóval akkor mi a helyzet?

Köszi

Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.10.26 0 0 2217
Ma újra hívtam őket, nagyon csodálkozott a nő, hogy még nem kaptam meg, szerinte meg a gépe szerint már a futárcsoportnál van az NT-m. Ezt úgy mondta, mintha füzethiány soha nem is létezett volna :) Csak nem füllentett az ÜFSZ múlt héten? :)
Előzmény: Phnx (2216)
Phnx Creative Commons License 2001.10.26 0 0 2216
Festéktüsszentő H. Benő:
nyaggatni kell oket sokszor telefonon, enis augusztusban rendeltem, nekem osszesen 2 het alatt megvolt, tehat szerzodes leadasatol szamitva 2 hetre ra, de en hivogattam oket rendesen. milyen szoveg mar ez hogy elfogyott a "kisero fuzetecske" ? :)) rohely. matav rulez.
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.10.25 0 0 2215
Augusztus végi akcióban rendeltem ISDN-t (ISDN Net, szereld magad). A csomagról még mindig semmi hír. Úgy 3 héttel ezelőtt azt mondta az ÜFSZ, hogy még két hét, múlt héten azt mondta, még másfél hét. Hogy áll a dolog a kötbérrel? Állítólag az NT-k megvannak, csak a kisérő füzetecske fogyott el, arra várnak. Milyen eséllyel lehet kötbért követelni tőlük? A szerződésben 30 napon belüli teljesítés szerepelt, amit már túlléptek.
Zola V8 Creative Commons License 2001.10.22 0 0 2214
Sziasztok!
Egy problémával jöttem:

Webrider belsö PCI ISDN modemet szeretnék Win2000 alatt használni. A modem Windows ME alatt gond nélkül, tökéletesen müködött. Most Win2000 alatt látszólag jól müködik, de nem sikerül becsatlakozni az Internet szolgáltatóhoz:

"A számítógép regisztrálása a hálózaton
Hiba 734: A PPP kapcsolatvezérlési protokoll meg lett szakítva

A PPP link control protocol beszélgetése elindult, de a távoli számítógép kérésére befejeződött."

Na ez miért lehet?

peth Creative Commons License 2001.10.19 0 0 2213
Üdv.

A kipróbálás ötletnek nem rossz, de szerintem aki hívta, az nem igazán állhatott a helyzet magaslatán..

Nálam egyszer hajnalban naposcsirkét akartak vásárolni, és nem bírta az illető megérteni, hogy elnézhette a számot...
Mivel hajnal volt fél óra után azt mondtam
"elfogyott"...

Előzmény: Törölt nick (2212)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.19 0 0 2212
Szilva!

Szia!

Igen, ilyet az EWSD (OSS-szel karöltve) információim szerint tud produkálni...

Kimenő irányban (ez határozza meg a tarifát) úgy tudod kipróbálni, hogy a beállított MSN : netMod analóg port esetén az 1. - beállított - MSN rubrikában lévő szám, ISDN készülék esetében is, egyéb esetben tudja ahalál:-))) , szóval egy hívószámkijelzősre felcsörögsz és ha azt írja ki, amit beállítottál, akkor tarifálisan sincs gond.
(ha nem állítasz be semmit vagy rosszul állítod be, akkor az ún. vezérszám lesz a kimenő számod ami alapján a rendszer számláz Neked).

A hiba bejelentése: 143, és szépen nyugodtan először is kérni egy CSOPORTVEZETŐT! Utána neki elmagyarázni, hogy BEJÖVŐ irányban (és csak úgy) a MÁSIK számok IS (vagy amelyik) NÁLAD CSÖRÖG.

(Mondjuk azért előtte írtsd ki a netModból, NT-ből általában az MSN-eket, hogy mindenre reagáljon, amikor vizsgálják!)

Nehezen fogják megérteni (Móricka esete a zsiráffal: "Ilyen állat pedig nincs!")

De ilyen már volt és ha nagy nehezen is, de meg tudja egy jó 143-as rendszernmérnök oldani. (Valszeg a Siemensnél könnyen lehet ellenőrízetlen adatokat beleírni az agyába és nem is jelez hibát sem akkor, sem a felhasználáskor - mondjuk ez egy digitális központ működéséből eleve adódhat, a "minőségileg keskeny ösvény" kialakulása az ember-gép kapcsolatot (terminál) és a beadott adat feldolgozásának minősítését végző/ellátó szoftveren múlik!)

Üdv

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: szilva (2206)
wizes Creative Commons License 2001.10.19 0 0 2211
Ne!
Várjál januárig!
Előzmény: Nagyis (2207)
FFeri Creative Commons License 2001.10.19 0 0 2210
Szóval az a helyzet, hogy kicserélték a Netmodot, az volt a hibás (multilinknél 2 kB/s-nél nem ment feljebb, nem multilinknél meg vitte a 6-8 kB/s-et).
Az új is egy ledes, viszont az info szerint V2 a hardver, és 3.71-es firmware van benne. Tudja valaki, hogy ez miben jobb, mint a 2.x-es?
Sajnos az Elenderes elérésem elég furán működik: nappal megy a multilink, este viszont 7,5 kB/s-nél nem megy feljebb. Ennyire terheltek lennének? De akkor minek fizetem a multilinkes elérést???
A Freestartra meg reménytelen bejutni emberi időben...
szilva Creative Commons License 2001.10.18 0 0 2209
No ez az, amit én sem igazán értettem. Csak arra tudok gondolni, hogy mivel szerinte ez az ő 2. száma, lehet, hogy eddig nem is akart ezen hazatelefonálni.
Előzmény: peth (2208)
peth Creative Commons License 2001.10.18 0 0 2208
Üdv.

Fura, hogy ezek szerint két hónapig ha Ő hívta a számot, akkor hazatelefonált, ha téged kerestek, téged értek el..

Vagy valamit rosszul látok?

Előzmény: szilva (2206)
Nagyis Creative Commons License 2001.10.17 0 0 2207
Sziasztok!

Van valakinek mar tapasztalata a matav uj isdn akciojaval kapcsolatban.
Most szeretnek isdn-t es erdekelne hogy mit is jelent ez a mostani 2000ft-s szereld magad csoda.(netezes szempontjabol)

Elore is koszi
Nagyi

szilva Creative Commons License 2001.10.17 0 0 2206
Tegnap fura dolog történt: délután egy idegen felhívott, és a hangomat meghallva hümmögött egy sort. Aztán mondta a számot, amit hívott, és megkérdezte, hogy ez az-e. Arra, hogy igen, még értetlenebbé vált, elnézést kért, aztán elbúcsúzott.
Néhány perc múlva újra csörgött a telefon, ugyanaz a hang. Elmondta, hogy ő haza szeretne telefonálni saját magához, és úgy tudja, hogy ez a szám az övé. Elmondta, hogy tudomása szerint az ő két száma az xxxx46 és xxxx47, amik elvileg két hónapja élnek. Az én három számom pedig a régi analóg szám mellett az xxxx47 és xxxx48, amik tavaly november óta élnek (valóban élnek, használom mindegyiket).

A kérdés a következő lenne: vajon létezik-e az, hogy kiadják ugyanazt a számot két előfizetőnek, és ha esetleg adminisztrációs hiba miatt tényleg ez lenne a helyzet, akkor vajon számlázásilag hogy áll a dolog?

Hasse Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2205
yapek:
A Freestarton megy a 128k, a használt extra init string: "atb0&J2JA0JS0KaS0"
Előzmény: yapek (2199)
Phnx Creative Commons License 2001.10.09 0 0 2204
sorah koszi! itt vmi midpoint -ot talaltam, midgate -t nem, remelem ez az.
sorah Creative Commons License 2001.10.08 0 0 2203
Phnx:
www.midcore.com

FFeri:
64k-vbal minden ok? szerintem siman ilyen a "szolgaltatas"....

yapek:
amire gondolsz, az csak 2 modem/TA/akarmivel elerheto szerintem, szoval ha van ket ilyened akkor tud menni 2xsima 64k. Lsd. midcore.com

Netmod-al kapcs.-ban a 3.7-et sajna nem kuldik ki telefonon.. ugy laccik felnek a matavtol ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.08 0 0 2202
NetModosok!

Május vége óta ott "rohad" a PKI-nál a netMod új firmware-ügye. Sajnos én sem kapo semmi infót, pedig pl. én is tesztelném baráti alapon az ottani kollégámnak.

A Fornax nem jogosult olyan fw-t kiadni, amit a Matáv (a PKI) nem hagyott jóvá.
Ők szegények csak reménykednek, hogy a Matáv végre lép! Ui. az USB-s netMod már fél éve elérhető fél Európában (lásd www.intracom.gr lapon a nemzeti firmware-eket!).

Üdv!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2201)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.10.08 0 0 2201
Fornaxnál próbáltad már? Munkahelyemen firmware-t kellett frissíteni az Elconban, felhívtam őket, mondják, hogy firmware-t kellene frissíteni, kérdem, hol töltöm le, hogy csinálom? Erre mondja a fickó, hogy pill. aztán meg, hogy kész. Megcsinálta a vonalon keresztül. Meg kell kérdezni a fornaxot, hátha ők is tudják ezt.
Előzmény: k2laci (2200)
k2laci Creative Commons License 2001.10.08 0 0 2200
Rainman:

Ez mind szép is lenne, ha nem a matáv lenne a "telefon-szolgáltatóm". Én kb. 2 perc alatt bele tudnám tölteni a firmware-t (ez olyan amibe az is belemegy), de nincs kedvem napokat értetlenkedni a matáv különféle szintjein ...

Előzmény: rainman (2197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!