Emlékeim szerint hogyha az NT és az ISDN eszköz közvetlenül van összekötve, akkor nincs szó S0 buszról, akkor nem érdekes a lezárás. (ez azt jelenti, hogy a drót egyik vége az NT-ben van a másik vége meg routerben)
Ha arra gondolsz, hogy analóg modemet felhívni, akkor egyértelműen nem.
Némelyik ISDN kártyához adnak modememulátor szoftvert, amivel rá lehet kapcsolódni az ilyen modemekre is állítólag.
Egyetlen alkalommal találkoztam olyannal, hogy a soros porti kommunikáció rendben volt, a klf. kérdésekre renben válaszolt az NT, de hívást már nem volt hajlandó felépíteni.
Sajnos nem volt módom alaposabban megvizsgálni az NT-t, de ha még megvan (nem küldték még javításra) akkor majd kerítek rá időt, hogy alaposabban tanulmányozzam.
Üdv!
Az NT-nek megvan az a "jó" tulajdonsága, hogy küldi és használja az ISDN eszköztípus-információkat. Azaz ha egyébként semmi mást nem állítasz rajta, akkor csak ISDN modemmel tudja felvenni a kapcsolatot, analóg modemre, vagy sima telefonra irányuló hívás esetén szinte azonnal jön a "NO CARRIER" üzenet. Ilyenkor a hívás még jelzés-párbeszéd szinten elakad, a csengetés már ki sem megy.
Hallottam már olyanról, hogy az NT-től nem több, mint 1-2 m-re levő S0 buszon keresztül csatlakozó IDSN alközpont produkált fura dolgokat mindaddig, amig az alközpont csatlakozójához egy-egy 100 ohm-ot nem aplikáltak! egy próbát megérne: 100 ohm a középső két ér közé, 100 ohm a középsőktől jobbra-balra eső erek közé.
Másik hibarorrás lehet, ha az S0 buszra több eszköz kapcsolódik (és itt az NT-n lévő két csatit is a busz részének tekintem!), hogy valamely S0 kábelre fordítva krimpelték rá a csatlakozót (vagy a busz kiépítése során keveredtek az erek konnektortól konnektorig).
Ez a szitu totál leültetheti a S0 buszt!
ISDN kártyás (S0 buszon csatlakozó) PC-k földeletlenségéből eredő zavarokról is van már tapasztalatom. Van, hogy megy minden rendesen, máskor/máshol hol megy, hol nem, megint máshol használhatatlan az egész. Olyankor hosszabbító a mosógép helyére a fürőszobából, a hosszabbítóból táp a PC-be, és megy, mint a karikacsapás.
meg tudja valaki gyorsan mondani, hogy kell az NT-hez csatlakoztatott soros porton beállítani a porthoz tartozó hívószámot? A kén analóg portnál be kellett billentyűzni valami számsort, de itt valami AT-s parancs van, ha jól emlékszem, csak nincs itt az isdn füzet. )-:
Nos azóta meggyőződtem róla, hogy ez nem megy. (multilinkkel fent vagyok -> isdn caller id jelez, hogy bejövő hívás van -> lelépek a 2. B csatival -> nem csörög /az analóg telefonon legalábbis nem.../) Ha valakinek mégis van valami megoldásféléje (a visszahíváson kívül, mert az végülis megoldható, feltéve ha nincs letiltva a hívónál a hívószám kijelzés), akkor jelezze!
Hozzáértők! A következő kérdésem lenne: S0 busz klf leirásaiban az szerepel, hogy a busz mindkét végét le kell zárni. Ha az egyik vég az NT vagy ISDN mellék, akkor ott (általában kapcsolókkal beiktatott ellenállatokkal) és a busz másik végén vagy egy külön ellenállás párral (pl aljzatban), vagy a legutolsó berendezés saját lezáró ellenállásaival -hasonlóan, mint az NT-.nél.
Na most mi ahelyzet, ha a"busz" az kb 1 m. EGyik vége az NT, vagy ISDN mellék alközpontról,a másik vége egy ISDN router. Elég az egyik végén? Vagy ilyen rövid távon tök mindegy? A dolog onnan kezdett izgatni, hogy szerencsétlen router hol routol, hol nem... Ráadásul ugy rémlik, hogy a router leirásában szó sem esik semmiféle lezárásokról. Szóval akkor mi a helyzet?
Ma újra hívtam őket, nagyon csodálkozott a nő, hogy még nem kaptam meg, szerinte meg a gépe szerint már a futárcsoportnál van az NT-m. Ezt úgy mondta, mintha füzethiány soha nem is létezett volna :) Csak nem füllentett az ÜFSZ múlt héten? :)
Festéktüsszentő H. Benő:
nyaggatni kell oket sokszor telefonon, enis augusztusban rendeltem, nekem osszesen 2 het alatt megvolt, tehat szerzodes leadasatol szamitva 2 hetre ra, de en hivogattam oket rendesen. milyen szoveg mar ez hogy elfogyott a "kisero fuzetecske" ? :)) rohely. matav rulez.
Augusztus végi akcióban rendeltem ISDN-t (ISDN Net, szereld magad). A csomagról még mindig semmi hír. Úgy 3 héttel ezelőtt azt mondta az ÜFSZ, hogy még két hét, múlt héten azt mondta, még másfél hét. Hogy áll a dolog a kötbérrel? Állítólag az NT-k megvannak, csak a kisérő füzetecske fogyott el, arra várnak. Milyen eséllyel lehet kötbért követelni tőlük? A szerződésben 30 napon belüli teljesítés szerepelt, amit már túlléptek.
Webrider belsö PCI ISDN modemet szeretnék Win2000 alatt használni. A modem Windows ME alatt gond nélkül, tökéletesen müködött. Most Win2000 alatt látszólag jól müködik, de nem sikerül becsatlakozni az Internet szolgáltatóhoz:
"A számítógép regisztrálása a hálózaton
Hiba 734: A PPP kapcsolatvezérlési protokoll meg lett szakítva
A PPP link control protocol beszélgetése elindult, de a távoli számítógép kérésére befejeződött."
A kipróbálás ötletnek nem rossz, de szerintem aki hívta, az nem igazán állhatott a helyzet magaslatán..
Nálam egyszer hajnalban naposcsirkét akartak vásárolni, és nem bírta az illető megérteni, hogy elnézhette a számot...
Mivel hajnal volt fél óra után azt mondtam
"elfogyott"...
Igen, ilyet az EWSD (OSS-szel karöltve) információim szerint tud produkálni...
Kimenő irányban (ez határozza meg a tarifát) úgy tudod kipróbálni, hogy a beállított MSN : netMod analóg port esetén az 1. - beállított - MSN rubrikában lévő szám, ISDN készülék esetében is, egyéb esetben tudja ahalál:-))) , szóval egy hívószámkijelzősre felcsörögsz és ha azt írja ki, amit beállítottál, akkor tarifálisan sincs gond.
(ha nem állítasz be semmit vagy rosszul állítod be, akkor az ún. vezérszám lesz a kimenő számod ami alapján a rendszer számláz Neked).
A hiba bejelentése: 143, és szépen nyugodtan először is kérni egy CSOPORTVEZETŐT! Utána neki elmagyarázni, hogy BEJÖVŐ irányban (és csak úgy) a MÁSIK számok IS (vagy amelyik) NÁLAD CSÖRÖG.
(Mondjuk azért előtte írtsd ki a netModból, NT-ből általában az MSN-eket, hogy mindenre reagáljon, amikor vizsgálják!)
Nehezen fogják megérteni (Móricka esete a zsiráffal: "Ilyen állat pedig nincs!")
De ilyen már volt és ha nagy nehezen is, de meg tudja egy jó 143-as rendszernmérnök oldani. (Valszeg a Siemensnél könnyen lehet ellenőrízetlen adatokat beleírni az agyába és nem is jelez hibát sem akkor, sem a felhasználáskor - mondjuk ez egy digitális központ működéséből eleve adódhat, a "minőségileg keskeny ösvény" kialakulása az ember-gép kapcsolatot (terminál) és a beadott adat feldolgozásának minősítését végző/ellátó szoftveren múlik!)
Szóval az a helyzet, hogy kicserélték a Netmodot, az volt a hibás (multilinknél 2 kB/s-nél nem ment feljebb, nem multilinknél meg vitte a 6-8 kB/s-et).
Az új is egy ledes, viszont az info szerint V2 a hardver, és 3.71-es firmware van benne. Tudja valaki, hogy ez miben jobb, mint a 2.x-es?
Sajnos az Elenderes elérésem elég furán működik: nappal megy a multilink, este viszont 7,5 kB/s-nél nem megy feljebb. Ennyire terheltek lennének? De akkor minek fizetem a multilinkes elérést???
A Freestartra meg reménytelen bejutni emberi időben...
No ez az, amit én sem igazán értettem. Csak arra tudok gondolni, hogy mivel szerinte ez az ő 2. száma, lehet, hogy eddig nem is akart ezen hazatelefonálni.
Van valakinek mar tapasztalata a matav uj isdn akciojaval kapcsolatban.
Most szeretnek isdn-t es erdekelne hogy mit is jelent ez a mostani 2000ft-s szereld magad csoda.(netezes szempontjabol)
Tegnap fura dolog történt: délután egy idegen felhívott, és a hangomat meghallva hümmögött egy sort. Aztán mondta a számot, amit hívott, és megkérdezte, hogy ez az-e. Arra, hogy igen, még értetlenebbé vált, elnézést kért, aztán elbúcsúzott.
Néhány perc múlva újra csörgött a telefon, ugyanaz a hang. Elmondta, hogy ő haza szeretne telefonálni saját magához, és úgy tudja, hogy ez a szám az övé. Elmondta, hogy tudomása szerint az ő két száma az xxxx46 és xxxx47, amik elvileg két hónapja élnek. Az én három számom pedig a régi analóg szám mellett az xxxx47 és xxxx48, amik tavaly november óta élnek (valóban élnek, használom mindegyiket).
A kérdés a következő lenne: vajon létezik-e az, hogy kiadják ugyanazt a számot két előfizetőnek, és ha esetleg adminisztrációs hiba miatt tényleg ez lenne a helyzet, akkor vajon számlázásilag hogy áll a dolog?
Május vége óta ott "rohad" a PKI-nál a netMod új firmware-ügye. Sajnos én sem kapo semmi infót, pedig pl. én is tesztelném baráti alapon az ottani kollégámnak.
A Fornax nem jogosult olyan fw-t kiadni, amit a Matáv (a PKI) nem hagyott jóvá.
Ők szegények csak reménykednek, hogy a Matáv végre lép! Ui. az USB-s netMod már fél éve elérhető fél Európában (lásd www.intracom.gr lapon a nemzeti firmware-eket!).
Fornaxnál próbáltad már? Munkahelyemen firmware-t kellett frissíteni az Elconban, felhívtam őket, mondják, hogy firmware-t kellene frissíteni, kérdem, hol töltöm le, hogy csinálom? Erre mondja a fickó, hogy pill. aztán meg, hogy kész. Megcsinálta a vonalon keresztül. Meg kell kérdezni a fornaxot, hátha ők is tudják ezt.
Ez mind szép is lenne, ha nem a matáv lenne a "telefon-szolgáltatóm". Én kb. 2 perc alatt bele tudnám tölteni a firmware-t (ez olyan amibe az is belemegy), de nincs kedvem napokat értetlenkedni a matáv különféle szintjein ...