Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Az állati erővel vontatott vonazkozikrá és K jogositvány kell hozzá sajnos mert nekem semilyen nincs és ugy jártam a robival póttal de ahoz is kell a K jogsi.
Szétkaptam az NS-10es szivatyút sok "vita" volt melyik fele szív melyik fúj.Tehát konrétan mit kell nézni figyelembe venni annak megálapításához hogy melyik a szivó ág.Meg forgás irány fordításkor csak megcserélem a 2 tengelyt és mindent visszarakok?A megtáplálást nem variálom?
üdv! én ugy csináltam hogy egy 5 mm laposvasat levágtam olyan méretüre mint a szivatyunak az a része és kifurtam középen 20 as furóval. utána bekentem gépzsirral a szivatyun azt a részt és rátettem a középen kifúrt laposvasat. egy 20 as csavart beledugtam és erösen rá szoritottam levettem és meg volt a négy rögzitö csavar furatának a helye kifurtam. utána ráhegesztettem olyan csövet amihez tudom csatlakoztattni a hidraulika tömlöt. utána 2 mm vastag börböl vágtam alá tömitést és bezsirozva össze raktam. első két nyomatásnál még szivárgott de utána huztam neki és azóta egy csepp olaj se jön alóla. tavaly szereztem két eredeti csatlakozást amibe gumigyürük vannak. és azt raktam fel mert hát az az eredeti. de az első alkalommal mikor megemeltem a tárcsát ki is nyomta a gumigyürüt. visza tettem a saját gyármányt. pont mult héten a cégnél az mtz-k nél is bör tömitést tettünk met a gunigyürürt mindig kinyomta. mert rakodo van az elején és nehéz a kormányzás. igy a bőr tömitéssel sokkal jobban birja,
hello köszönöm válaszát jo is lenne nicsis tölem ojan mesze a képeket meg találtam de az elérhetöséget nem ha meg kérhetném hogy irja meg nekem az elérhetöségüket nagy on meg köszöném
Sziasztok! A multkorában elég jól kiveséztétek a hidraulika szivattyú kérdés körét, és mivel van még működő képes kormány szervó szivattyúm, kedvet is kaptam a rendszer kiépítéséhez, mivel van egy 1 tonnás kis billenős pótom, amit bálagyűjtőnek használok, és így tudnám használni a kistrakival is. Az útváltóval akdtam el. Komplett vezérmű tömb elég drága, meg használtan vagy folyik vagy nem. Viszont azon gondolkodtam hogy sima hidraulikához való golyóscsappal megoldanám. Tehát alap esetben egy T elágazással kap nyomást a munkahenger is meg a visszafolyó ág is, elméletileg a munkahengert nem mozdítaná így mert a könnyebb irány a tartályba vezet. És egy csappal elzárom a visszafolyó ágat akkor csak a munkahenger kap nyomást az emel, majd, csap nyit, a munkahenger a plató sújától visszanyomja az olajat. Az mtz vel is így használom a pótot csak egy nyomó ág megy a munkahengerhez, és a plató szépen vissza tolja. Persze ez csak elmélet. szerintetek működhet?
Ja igen a másik, az mtz kormányszervó nyomó ágánál a cső kivezetést hogyan lehet megoldani házilag jól? Mert ahogy néztem az oda illő fém kis cső annyba van mint a szivattyú.
Ó hát akkor az jó biznisz volt :). Egyszer majd akarok énis a 4 kerekűm után csinálni, egy futót igaz úton nem mehetek vele de kerten belül még haszna lenne.
Vettem pénteken egy NDK gyártmányú(a tipusát nem tudom) gyári féderes és lengéscsillapítós utánfutót amelyen 5.00x10-es kerekek voltak és a plató mérete 130x200!Kb 2órát volt nállam:10ezer Ft ért vettem,haza húztam lebontottam rólla a tengelyt,a 2fédert és a 2db lengéscsillapítót amik nemtom hány év után is tökéletesen működnek,úgyhogy az enyém alól kiszedtem a 2db gyenge hintó fédert és kicseréltem,meg alá tettem még a 2db lengéscsillapítót is,ugyhogy mostmár mondhatom azt hogy lett egy nagyobb teherbírású utánfutóm!A másiknak a puttonyát meg kivittem a méh telepre és kaptam érte 5000Ft-ot!