Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
ja bocsi összekevertem féltengely kell mert azt nem találtam de majd elmegyek a szom széd faluba a bontóba hátha ott vana kuplungtárcsát megtaláltam és márt meg is csináltam a lánckerékkel de csak mustang lánckereket találtam kiváncsi leszek milyen gyors lessz igy ha nagyon akkor keresek romet lánckereket az épitést pedig folyamatosan dokumentálom este teszek fel képeket a lánckerékről és remélhetőleg addigra már meglesz a keret is ami a váltót fogja tartani
Igen rengeteget valami ilyesmin gondolkodtam már átforgattam a fél műhelyt meg a vas "hulladék raktárt" már csak trabi nyelestengelyt kell szereznem valhonnan hogy meglegyen a hajtás és csak össze kell állítani. köszönöm a segitséget
tehát a trabi nyelestengelyére szükséges egy rossz kplg tárcsa közepe arra pedig szegeccsel,csavarral,vagy hegesztéssel egy lánckereket rászerkeszteni,
nem ár ezután a bordás részen rögziteni hogy ne tudjon lecsúszni...
és a motor váltó egységeket lehetőleg úgy összeépiteni ,hogy valahogy egy egységet képezzen a láncfeszítés végett... ne lógjon a lánc stb... és egy síkba fusson..
Helló!Hogy kinek? Hát a kereskedöknek aki vasárukat árulnak. És nem 100 ft kg áron hanem jóval drágábban. A méhben harmad áron tudtál vásárolni és akkorát vettél amakkora kellet, na ez szúrta a kereskedök szemét, igy most elmégy a vas árushoz és veszel drágábban egy fél szálat, pedig csak egy méter szögvasra van szükséged jóval nagyobb áron.
jonapot mindenkinek még mindig nem kaptam választ a kérdésemre. van e valakinek panonia blokra hütése eladó . nekem vanegy terra ekém eladó sajnos képet nem tudok feltölteni.de ha valakit érdekli. imélbe eltudom küldeni a képeket . de cserélemis pancsi blokra.
Madárfüttyös szép jó reggelt, tegnap sajnos nem igy kezdődött a napom ezért elhatároztam hogy a műhelyben fogok serénykedni.Na ennek meglett az átka rendrakás helyett előszedtem a régi kis 150 köbös holder trakimat addig jutottam hogy a gyujtást kell beállítani rajta, de ahhoz sajna nem értek (még).,ezért kitoltam és elkezdtem rajzolgatni a végén megszületett egykistraki terve ami eggyenlőre simson star blokkal és trabant váltóval van.
ha valki tudna segitteni benne hogy lehet a hajtást a blokkról áttvinni a váltóra azt megköszönném, előre is köszönöm.
A legszomorúbb, hogy ilyen piti kis dolgokra is ráérnek. Kinek fáj az, hogy a vastelepen ne lehessen vásárolni.
Nálunk is kinéztem egy üllőt meg egy lemezollót. Nem számlázhatnak. Mire legközelebb mentem, már semmi nem volt. És a sokat emlegetett újrahasznosítás?
üdv! igen négy kerekü átételes kormánymüves. minden teljesen jó rajta a világítás a fék a kormány . a gumik majdnem ujjak. egy próbát megérne. ha sikerül elintézned akkor nem lennék hálátlan.
Jó estét mindenkinek!Tegnap szabadnapos voltam.Mondom bemegyek a városba(zalaegerszeg) a méh telepre körül nézzni.Erre nagy meglepetés ért,rossz irányba.Mint kiderült március 15-ével nem lehet kifelé vásárolni.Beszélgetem az alkamazottal,miért nem engednek kifelé vásárolni?Sajnos azt mondta hogy egyedül dolgozik,de nem is ez volt a legnagyobb gond.Többek között azért nem engednek kifelé vásárolni, mert loptak az emberek és balesetveszélyes!Pedig milyen jó volt találni dolgokat amiért nem 10-20ezreket kell fizetni.Van akinek ez is drága és lopnak.Most a barkácsolás kis időre leáll.Gyüjtögetés és uj alkatrészek holibilis összegekért.Csak ennyit szeretem volna megosztani mindenkivel.
na de mostanában senki nem tette fel a alkotásaiképeit!!!! tán megállt a tudomány senki nem matatt a mühelyben?? ma sikerült szereznem egy villanymotort az esztergámra és már be is üzemeltem. legyártottam a vetőgépemhez a meghajtó tengelyt és meglepő módon nagyon szuperül sikerült pedig soha nem tanultam esztergálást.
holnap össze rakom és leforgatom. kiváncsi vagyok hogy szórja a magokat. ja és készülök a szántás elmunkálásra feldobtam a duplakereket most már csak a jó idő kellene!
ezzel a zöld rendszámra én úgy jártam hogy a cégnél a john deer kombányon zöld rendszám van elől hátul írom a könyvet rendszeresen a vágóasztalom 5.20 as tehát nem vihetem csak szállító kocsin. ez így is történik mindíg de trakival hozzák utánam. egyszer felkötöttem a kombányra és irány át egy másik táblára 4-5 km et kellett volkna kő uton mennem. meg fogtak a fakabátok és lekapcsoltatták velem AZZAL AZ INDOKKAL HOGY AZ AZSZTALSZÁLLÍTÓ KOCSIN NINCS RENDSZÁM ÍGY NEM HÚZHATOM szerencsére ennyivel megusztam. itt a faluban még mtz-n is van zöld rendszám és pótkocsiznak vele . megfogják őket jól megbüntetik kifizetik és mennek tovább. én már mindent kitaláltam hogy kaszáló gép vagy erdő közelítő a trakim. akkor sem adtak zöld rendszámot.
basszus akkor nekem pehhem van!!!!!!!!! itt kimondottan buzgó rendőrök vannak!!!!! az ősszel itt egy öreg manust elcsípték a zsaruk mert a jhumzt nevü traktorján nincs rendszám. annó még a ruszkik hagyták itt neki a gépet és bizony semmi papírja nincs. mióta kimentek a ruszkik így használta soha senki nem kérdezte hogy hol a rendszám? az ősszel elcsípték és 60 ezerre megvágták. másnap ismét elkapták és mégy egy 100 ast nyomtak neki. azóta ki se mer jönni az utcára a trakijával. nem tudja forgalomba helyeztetni és ráadásul ha sikerülne is olyan összegekről beszélnek hogy azon már kapna egy jó állapotú mtz 80 ast.
Csak az a vic ebben a dologban hogy ami környékünkön is oda hivták őket mert sok let a lopás erre folyamatosan a dolgozó embereket cseszegetik kerékpárral autóval busszal mindegy mivel közlekedik,de viszont a lopások száma nem csökkent.
üdv! elnézést nem akartam felháborodást kelteni ezzel az aláírós dologgal. el hiszem hogy sokan elleneznék de majd figyuzzátok meg egy két év és már gyalog se tudunk az utccára lépni ha nem világít a tökünkön egy vihar lámpa! akkor ha jól veszem le te Tiszafüredi vagy? csak a halasnapokból gonolva! én Tiszadezsi vagyok és mostanában itt nálunk napi rendszerességgel vannak rendőrök főleg füredről és törökszentmiklósról. még csak a fürediek haggyán is de a készenlétisek.......... ha a bicikilden nappal nincs lámpa meg nincs rajtad zöld mellény az tuti hogy 15 guriga lessz...... pár napja pont a füredi zsernyákokkal dumáltam mert mindig itt előtttünk parkiroznak. és azok is azon a véleményen voltak hogy ha lehet inkább csak földuton járjak mert nem kiméletesek. van itt egy öreg csóka akinek ott van földje ahol nekem és ő egy 5.5 lovas brix trakival jár kel. tehenei vannak és hordja a ganét ki és a mezőt haza. az ősszel búzát vetettünk mikor oda jött hozzánk hogy húzassuk már haza mert a zsernyák leszállította mert nem volt villágítás a masinán. ő meg nem bírja hazatolni. na azóta mindíg megbüntetik ha megfogják. de ő is azzal van hogy nem tud pilácsot szerelni rá. az biztos hogy ha már senki nem jár négykerekű masinákkal akkor jön a kertitraktor.
anyagiak mondjuk jelenleg problémásak terv szerint idén tavaszon lett volna pirosrendszám csak egyéb okok beleszóltak "családi perpatvar aztán elvitt minden aprópénzt..."
uh azért is irtam ,hogy érdeklődök egyenlőre :)
Az szép dolog a juhászkodás nekem is tetsik :)
idővel vagy kecske vagy bárány mellett maradok,munka mellett aránylag kis helyigény és ugye az igénytelensége "jó ez utóbbi szót jlképesen értem " :D
de munkábol kieső időszakban is valamennyi icipici hasznot hoz vagy legalább annyit ,hogy "van mit tenni az asztalra" :)