Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Helló! Urak látom a képeken hogy ti a trabi első agyait használjátok, tévesen ,ugyanis a trabant eleje és hátulja egyforma, de a hátsó kerekék agyat sokkal jobban lehet rögziteni, vagy hozzá lehet hegeszteni bármihez a fétengej meg jó bele csak kikell cserélni benne és szerintem a féltengely csukló is elfér, de eszt ki kell próbálni én ugyanis csak a féltengelyeket csereberéltem az agyakban.
Jó lesz az :) a trabi váltó hátsó bakja az ha szintben lesz az alvázzal jó is lesz :) és alolrol pedig a tengelyeket becsapágyazva :) vagy épp trabi agyakat mint egyik fórumtárs is csinálta úgy /nem ugrik be hirtelen ki volt / de jól megoldotta :)
igen erre én is gondoltam az ösz probléma annyi hogy nincsen trabant féltengelyem sajna de a váltó és a simo blokk már a hején de csak vissza kell bontani mert alacsonyan lenne a hasa ezért lejjebb teszem atrabi váltót
Középen van egy tárcsa, 6 db 6-os csavarral felrögzítve a motor lendkerekére, a ház pedig 8db 8-as csavarral a motorblokra. A hátulján egy kihajtás van, látni egy hajtásház részt. Szerintem az egy fordulat csökkentö rész. Abba külön kell olajat önteni. 2db olaj leeresztő, 2 beöntő, 2 nivó van rajta. Azt is irja a táblán milyen olj kell bele.
Tiszteletem mindenkinek. Új vagyok a fórumon, eddig csak olvastam. A traktor építőknek ajánlom eladásra egy db olajos irányválltot. A kuplung bele van építve. OLYMPIA néven gyártotta az AASVA cég. Made in Finland. Ára: 30000 ft Vettem egy diesel motort, arra volt felszerelve és csak egyben adták. Ezért eladó. Én is áttépítek egy Agrostroj M6-os trakit 2 tengelyesre. A válltórol 2-3 nap múlva tudok fotót feltenni. Kb 15 kg és egy szgk válltó nagyságú. További szép napot és fórumozást mindenkinek. az előző írásért bocs.
semmi közöm hozzá de a blokkot lehetőség szerint ne a alvázra közvetlenül"alacsonyan lesz" hanem kicsit fentebb a blokk alja kb a nyelestengely magasságában legyen és a súlypont mivel fentebb van kevesebb orrsúly szükséges ,na meg jobban is mutat :)
az összeépítésnél pedig ajánlatosabb először a váltót/kerekeket beépiteni aztán könnyebb utána a motor helyét kialakítani mert ha előbb a motor kerül az alvázra nehogy kevés hely legyen a váltónak... és elég kellemetlen és idegfeszítő mikor vissza kell bontani egy-két stabl fix hegesztést stb... :D
ja bocsi összekevertem féltengely kell mert azt nem találtam de majd elmegyek a szom széd faluba a bontóba hátha ott vana kuplungtárcsát megtaláltam és márt meg is csináltam a lánckerékkel de csak mustang lánckereket találtam kiváncsi leszek milyen gyors lessz igy ha nagyon akkor keresek romet lánckereket az épitést pedig folyamatosan dokumentálom este teszek fel képeket a lánckerékről és remélhetőleg addigra már meglesz a keret is ami a váltót fogja tartani
Igen rengeteget valami ilyesmin gondolkodtam már átforgattam a fél műhelyt meg a vas "hulladék raktárt" már csak trabi nyelestengelyt kell szereznem valhonnan hogy meglegyen a hajtás és csak össze kell állítani. köszönöm a segitséget
tehát a trabi nyelestengelyére szükséges egy rossz kplg tárcsa közepe arra pedig szegeccsel,csavarral,vagy hegesztéssel egy lánckereket rászerkeszteni,
nem ár ezután a bordás részen rögziteni hogy ne tudjon lecsúszni...
és a motor váltó egységeket lehetőleg úgy összeépiteni ,hogy valahogy egy egységet képezzen a láncfeszítés végett... ne lógjon a lánc stb... és egy síkba fusson..
Helló!Hogy kinek? Hát a kereskedöknek aki vasárukat árulnak. És nem 100 ft kg áron hanem jóval drágábban. A méhben harmad áron tudtál vásárolni és akkorát vettél amakkora kellet, na ez szúrta a kereskedök szemét, igy most elmégy a vas árushoz és veszel drágábban egy fél szálat, pedig csak egy méter szögvasra van szükséged jóval nagyobb áron.
jonapot mindenkinek még mindig nem kaptam választ a kérdésemre. van e valakinek panonia blokra hütése eladó . nekem vanegy terra ekém eladó sajnos képet nem tudok feltölteni.de ha valakit érdekli. imélbe eltudom küldeni a képeket . de cserélemis pancsi blokra.
Madárfüttyös szép jó reggelt, tegnap sajnos nem igy kezdődött a napom ezért elhatároztam hogy a műhelyben fogok serénykedni.Na ennek meglett az átka rendrakás helyett előszedtem a régi kis 150 köbös holder trakimat addig jutottam hogy a gyujtást kell beállítani rajta, de ahhoz sajna nem értek (még).,ezért kitoltam és elkezdtem rajzolgatni a végén megszületett egykistraki terve ami eggyenlőre simson star blokkal és trabant váltóval van.
ha valki tudna segitteni benne hogy lehet a hajtást a blokkról áttvinni a váltóra azt megköszönném, előre is köszönöm.
A legszomorúbb, hogy ilyen piti kis dolgokra is ráérnek. Kinek fáj az, hogy a vastelepen ne lehessen vásárolni.
Nálunk is kinéztem egy üllőt meg egy lemezollót. Nem számlázhatnak. Mire legközelebb mentem, már semmi nem volt. És a sokat emlegetett újrahasznosítás?