Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Én is pont az végett mondom hogy "vigyázz" mert ha sok munkával csinálsz belölle egy jo kis gépet aztán elkezd betegeskedni az piszok idegesitö lenne. A trabi válto sokkal tartosabb mint a zuk mégis szereztem belölle egy tartalékot mielött megépitettem a kis gépemet.
Igen 2kar és nem váltókar!Azért gondoltam volna csak a váltócserét mert a mostani váltómnak sajnos nem tudom az eredetét és ha esetleg megadná magát akkor,alkatrészt sem tudok hozzá venni!Jelenleg most ott tartok hogy kellene bele 1csapágy,meg 2db Simering,de 3000Ft ért vétek lett volna otthagyni szerintem!
Szia.Egyenlöre csak a kövesuton mentem vele meg az udvaron eg párkört,de kezesnek tünik könnyen fordul a sebesség fokozatok is jónak tünnek a földön még nem tudtam kipróbálni pedig idéglesen csináltam rá lemezböl ráfot de esik állandón.A futót amit kaptam azt barkácsoltam a gép után még a fék hiányzik rólla mindig de fog kelleni mert 4 dikbe szedi a lábát is mivel a szabadonfutó nincsen lehesztve nincs motorfék.A borkolatokkal foglalkozok szereztem lemezt hozzá ingyért.a nagy lánckerékre a nyelestengélynél már megvan ami a leg nehezebb szerintem még az ékszijat akrom meg a kis fogaskereket leburkolni na meg két sárvédö is kellene.Röviden enyi.Na meg ez a rendör mizéria kezdi elvenni a kedven az egésztöl.Egy párkép készült.
Gyári kistraktor,a Tipusát nem tudom!2hengeres 18Le-ős vízszintes főtengelyű Briggs motor van benne,állandó összkerekes központi difivel és derékbacsuklós!
Engem érdekene a gumi. Kérlek csörgess meg ha még megvan a számom vagy ha már nincs akkor ird meg a tied az emailemre légyszives.
A zuk váltoval légy ovatos fénykorukba is nagyon szarok voltak ! A kenyérgyári zukkoknak ötéves korukba már általában cserélve volt a válto legalább egyszer. Ha nekem nem hiszel érdeklödj idössebb mentösöknél akik még nysaval is nyomták mert abba ugye ugyan az a válto volt s azokét is cserélgették rendesen.
Gokartos! Te is nagy pancsi szaki vagy, ma kipróbáltam a gépsast, de az a problémám, hogy kidobálja a 2-es sebességet. Valamiért az a kukactányér mintha nem húzná be rendesen nem értem mi lehet vele. Neked nem volt még ilyen?
Így néz ki a váltóm:2sebesség előrre és 1 hátra van benne!ELADÓVÁ vált mert sikerült ma a MÉH telepről vennem egy ZUK váltót,teljesen jó és üzemképes állapotben 3000Ft-ért!
Szia: Mijen tapasztalataid vannak már a kisgéppel? Esetleg egy legfrissebb képet raknál fel? Én most egy csapágyas megtámasztást készitek a nyelestengelynek, azonkivül sok változás nem történt rajta. Azután majd a pótkocsi felfogatás következik.
Üdvözlök mindenkit aki kisgépet épít vagy csak olvasgat. kavicsos 64, nekem azért maradt az első kerékagy, mert amikor anno elkezdtem az első kistraktoromat akkor az eredeti bölcsőjével próbálkoztam, és a végén csak a váltó és a kerékagy maradt a féltengelyekkel. És ha valaki rászánja magát kistraktor épitésre, de még pótkocsija sincs, akkor igy könyebben boldogul mint kerékagy cserélgetésekkel. Én akkor azon gondolkoztam, hogy a hátsó kéziféket előre beszerelni és így oldalanként fékezhető lett volna a kerék hajtás. Kellemes barkácsolást.