Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.19 0 0 547

Hmmm az a portugál Mercedes gyüjtemény nem is rossz ötlet:):)Mondjuk nekem is van pár szép csodálatosan szép 1:43as Mercim:):)

A Sportkocsis se rossz kiadás...

Miért nem én vagyok a DeAgostini alapitoja?:):)

De kiváncsi vagyok azok vajon mely gyárto modelljei.Ugyanugy IST modellek?

A Rally Autós sorozat se rossz.Abbol legjobban a Fabia kellene:):)Azokbol is van egy két darab 2 5ajtos egy sedan és egy kombi 1:43as méretűm:):)

Előzmény: charlie b (546)
charlie b Creative Commons License 2010.03.19 0 0 546

Hogy mi jöhetne a Retroautók után? Szétnéztem a DeAgostini kiadó külföldi honlapjain, és a következő jármű-gyűjteményeket találtam:

Portugália: Mercedes-gyűjtemény

Anglia: Tank-gyűjtemény

Görögország: Taxi-gyűjtemény

Görögország: Motor-gyűjtemény

Brazília: Oldsmobil-gyűjtemény

Brazília: Sportautó-gyűjtemény

Brazília: Motor-gyűjtemény

Argentina: Oldsmobile-gyűjtemény

Argentína: Rallyautó-gyűjtemény

Új-Zéland: Versenymotor-gyűjtemény

Új-Zéland: Rallyautó-gyűjtemény

Elméletileg bármelyik megjelenhet itthon. Korábban rákérdeztem a kiadótól, hogy milyen gyűjtemény várható még itthon, de azt írták, hogy még nem tudják.

Előzmény: RUSSIANBOY (541)
Zsolt_T3 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 545
Bp-i vagyok..jó lesz a posta,már csak kizárásos alapon is! :-D E-mail?

Mennyiért adnád a Cougart?
Előzmény: MaXiJumper69 (544)
MaXiJumper69 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 544
Hol laksz?Én Pécsi vagyok.Postai úton Jó lesz?
Előzmény: Zsolt_T3 (543)
Zsolt_T3 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 543
Jó.Akkor hogy legyen a csere..nekem a Golf a lakókocsival lenne a fontossabb!
Előzmény: MaXiJumper69 (542)
MaXiJumper69 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 542
Igen. Csak az hiányzik.
Előzmény: Zsolt_T3 (540)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.18 0 0 541

Megnéztem a linket amit adtál nem semmik.A Raf kisbusz nagyon tetszik eredeti fém orosz modellen is gondolkoztam.

Az 1200es Ladának viszont nem tetszik a hátso króm piros lámpája.Nagyon hülyén néz ki vele szerintem.

A Samara kimondottan tetszik hogy még a barázdák is látszanak a lámpákon:):)

Még a Csajkára leszek majd nagyon kiváncsi ha eljő hozzánk ugyanis orosz fém modellben megvan az oldalamon is fent van roluk a kép:):)

Még arra leszek kiváncsi hogy létezik ugyebár 5 ajtós Niva meg Niva pickup is meg off road változat.Vajon azokkal nem jönnek majd elő?Mert most jelen esetben ugye kihozták ezt a régi Wartburgot akkor majd jön a cabrio meg a kombi változat ebből gondolom hogy akkor a Nivának is vannak más változatai azt nem hozzák e ki majd vajon.

Az UAZ 469esnél nem tetszik az a kör alaku bigyo mert az nem festett.Annál még ennyi erővel az én orosz Uaz járgányom is jobb mert bár műanyag piros a lámpája de a függőleges csik van ami általában az Uaz-oknak.

Amugy az UAZ-om nagyon jol mutat a Retrós GAZ mellett:):)

Állat az a kép amiről szurtál be képet.

Kiváncsi vagyok hogyha majd a Retróautók sorozat tagjai kifujtak mi lesz az amivel előrukkolnak?Retro Teherautok???:):)

Zsolt_T3 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 540
A Mercury Cougar és a Golf az utánfutóval érdekelne!

Neked csak a Zaporozec kell?
Előzmény: MaXiJumper69 (539)
MaXiJumper69 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 539
Ezek lennének...
Itt a link:

http://kepfeltoltes.hu/view/100318/DSC00257_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/100318/DSC00258_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/100318/DSC00259_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Előzmény: Zsolt_T3 (538)
Zsolt_T3 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 538
Szai!

Tudnál esetleg képet mutatni róluk?Részemről rendben a csere!
Előzmény: MaXiJumper69 (533)
charlie b Creative Commons License 2010.03.18 0 0 537

A Zim és a Csajka után a Szovjet Retroautók legújabb darabja is igazi cirkáló:

Zil 111g:

Zil 111g
charlie b Creative Commons License 2010.03.18 0 0 536

OFF:

Gyerekkoromban nekem is voltak Matchboxaim, és egy-két SIKUM is, de aztán ahogy öcsém is kinőtt belölük, el lettek ajándékozva rokon gyerekeknek.

Szoktam nézegetni a Matchbox fórumot, jó néha látni ott egy-egy autót, ami tudom, hogy nekem is volt valaha.

ON:

Most, felnőtt fejjel ezekkel a Retroautókkal pótolom a gyerekkori emlékeket.

Ezen a linken részletes fotókat találhatsz az eddig megjelent és a megjelenés elött álló Szovjet Retroautókról:

Szovjet Retroautók

Előzmény: RUSSIANBOY (535)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.18 0 0 535

OFF:

De amit a lámpa témával kapcsolatban emlitettem:

Na ime a lámpafestett járgányok.Ezek mind SIKU modellek mivel ezeket szeretem a legjobban persze nem belőlük van a legtöbb mert nekem is a gyerekkorom a Matchboxok köré épült.De szeretem őket gyüjteni.

Az első képen egy Audi 100 Avant láthato törekedtem a realitásra amennyire tudtam.

Utána egy BMW egy Mercedes E osztály egy kombi Mercedes Taxi, Opel Omega és egy Audi A4-es.....

Szerintem leginkább a Mercedes és az Omega lámpái lettek a legjobbak.Ugyhogy a SIKU-knál se szeretem ezt a lámpamegoldást de itt legalább érezhetők a rovátkák ez alapján egy ügyes festőművész - nem magamra gondolok persze - szépen ki tudja pingálni őket.És miota az ujak vannak ezekkel a piros lámpákkal az még egy fokkal jobb ujitás:):)

ON:

Charlie B:

Igen ismerem az orosz retroautok sorozatot is igaz csak a weboldala van meg és képeket nem nagyon találtam rajta sehol.

Én is azért szeretem mert mikor én is látom hogy 6-8 körül van egy IST modell aminek az áráért 4 Retróautos járgányt veszek belegondolok hogy amugyse adnék ki érte annyit mivel az árakat ugy kéne megszabniuk a gyártoknak is hogy minél többen vegyék ezzel is fellenditve a forgalmat de igy.A másik meg hogy nagyon drága még ha megtehetném se biztos hogy megvennék egy olyat amelyik mondjuk nem tetszik.Mint emlitettem a Pobeda-n is gondolkoztam anno.

Előzmény: charlie b (534)
charlie b Creative Commons License 2010.03.18 0 0 534

Az általad is említett piros színű autóknál tényleg szinte belevesznek a kasztniba a hátsó lámpák, ami már csak azért is ravasz dolog, mert ha megnézed az alábbi fotókat, azokon jobban mutatnak. De az apróbb hibákat/hiányosságokat leszámítva mindegyik kocsit szeretném majd megvenni.

Niva

126p

A sorozat ára és az autók kidolgozottsága közötti ár/érték arány szerintem megfelelő. Ha megnézem a modellboltban kapható IST modelleket, akkor látom, hogy azok jobban kidolgozottak, de az árukat tekintve biztos nem gyűjtenék be minden kocsit, ami a sorozatban megjelenik.

Nem tudom, hogy az oroszoknál kapható Szovjet Retroautó sorozatot ismered-e, ott néhány nálunk kapható autó más színben jelent meg:

EzeröcsiNiva2

Zapi
Előzmény: RUSSIANBOY (532)
MaXiJumper69 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 533
Szia! Van még belőle. Volt egy 1500 darabos gyűjteményem,de el kellett adnom"sajnos"!De van még k.b.50-60 db. Akár a zapit is cserélhetnénk mecsire!
Előzmény: Zsolt_T3 (527)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.18 0 0 532

charlie b:

Köszi a linket állat az a Fiat.Ha jol tudom ez teljesen a Lada kasztnijával megegyező felépités ugye?

Nagyon állatul néz ki az állo lámpás - no meg a másik is - de már készülök rá hogyha kijön a Retroautokkal akkor annak piros lesz mind a két lámpacsikja.Ezt nem tudom én se - és Zsolt kollegám se - hogy ennél az ugymond "olcsobb" szériánál miért nem fektetnek hangsulyt a sárga lámpaüvegre vagy utolag ráfesteni?Ugyanis a mostani kis piros kispoláknál meg a Lada 1500-nél meg a nivánál és még sorolhatnám ugy elveszik a lámpa az auto piros szinében hogy na.A Trabinál más - bár ott is lehetne - de ott a két különböző szinárnyalat miatt kiemelve van.Ugyhogy ezt nem értem én se.

Meg kell mondjam mikor a GAZ terepjárot nézegettem az ujságosnál vaciláltam megvegyem e mivel a reklámban kis piros üveglámpák voltak hátul mig az ujságosnál kaphato változatnál meg festett kis pötty volt.Ezt utálom.Végülis megvettem mert akár tetszik az éppen aktuális gép akár nem a kezdetektől gyüjtöm igy egyiket se akarom kihagyni.Jo persze az ember gondolja hogy a reklámban biztos valami szép csicsás van mert igy lehet eladni az embereknek termékeket de akkoris.Meg a kreativitás hogy sok kocsi esetében mint a Wartburg 353 Tourist a Trabant a Lada elől érdekes modon KÜLÖN van sárga irányjelző.Szoval engem is zavar ez a dolog mint Zsolt kollegámat de én még mindig inkább annak örülök - ha egész piros is - hogy van lámpája és üvegből.Csak ennyi pénzért - ennyi pénzért nem is mondanám hogy annyira drága az ujság - de az ember meglátja ezeket a történelmi gépeket a formavilágát a kidolgozását és a végén az összkép mikor már majdnem tökéletes lenne nem 100%os lesz mivel eme lámpák miatt.Ugyhogy én meg különösen érzékeny vagyok egy kocsinál a lámpákra.Sok kisautomnál anno probálkoztam megcsinálni a lámpáikat olyanra mint a valo életben mivel a sima auto szinére fujt lámpák undirotak ugyanakkor a külön kis piros üveg vagy a lámpa egész pirossá varázslása se az igazi de ott már legalább külön ki van emelve.Ugyhogy anno probáltam megcsinálni a kocsijaimnak a lámpáit majd lövök pár képet és megmutatom......

Előzmény: charlie b (531)
charlie b Creative Commons License 2010.03.18 0 0 531

Szia RUSSIANBOY!

Jó hírem van neked, ugyanis a nagyPolskiból a függőleges lámpás jelent meg a lengyeleknél, és jön majd előbb-utóbb nálunk is. Képek a lenti linken:

Polski Fiat125

Előzmény: RUSSIANBOY (530)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.18 0 0 530

Leginkább a Niva járgánytvártam de miota megvan.Mondjuk van még mellette két eredeti orosz modell is.Egy fehér ami már függőleges lámpás és egy piros pickup.Sajnos ezeknek ugye az a rossz szokásuk hogy nem forognak a kerekeik vagy akadoznak.Igy mikor megláttam hogy a Retróautok sorozatban kijön a Niva.....Persze minden járgánybol csak egy van kivéve az első számu Ladát....

Most midnenesetre amelyikeket a legjobban várom az a Dacia valamint majd ha kijön akkor a Zastava ugyanakkor ez a kombi Fiat ami a képen van kiváncsi vagyok hogy kihozzák e majd és ha igen melyik a függőleges vagy a vizszintes hátsó lámpást nekem ugyanis a függőleges lámpás volt a kedvencem:):)

Előzmény: Norro36 (505)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.18 0 0 529

Sziasztok.

Csak most találtam rá erre a topikra Zsolt_T3 cimborám révén.

Én is gyüjtöm ezeket a modelleket a kezdetektől és persze nekem is van egyik másik amelyik nem tökéletes.Pl a GAZ-nál meg a Pobeda járgánynál kifogásoltam a kis szar hátso lámpákat de ennek ellenére is megvettem őket.

Amikor először beindult a sorozat egy másik forumtársamon keresztül szereztem be az akkori két első lapszámot a Lada és a Trabi modellt.A Skodát már sajnos nem tudtam mert akkor leállt az ujság majd nagy meglepetésemre ujraindult.Mondanom sem kell hogy a Ladás részt akkor ujtra megvettem mivel poszterrel volt meg minden igy az mai napig félrerakva van mint eme ujság megszületésének emlékére rakva:):)

Rendszeresen veszem az ujságot és tetszenek a modellek.Örülök hogy végre valaki gondolt erre hogy retro járgányokat kellene kihozni.Ugyanis mint tudjuk a Matchboxtol kijött a Skoda 120as anno a Maisto a Trabantot hozta ki.A német Grell cég meg megannyi más kis retroautot kihoz de nem az igazi.Köztudott hogy a gyüjtők általában a matchbox és 1:43as modelleket gyüjtik mint ahogy én is.Anno csináltam egy oldalt a járgányoknak (értek ezalatt:SIKU,Majorette,Matchbox,HotWheels,Norev,EFSI,1:87 stb) márkákat és persze a Retróautos gépek is rendszerit felkerülnek képekkel véleménnyel.Ha van kedvetek nézzetek fel.

Az első oldalam AMI AZOTA BETELT: www.russianboy.hupont.hu

A második amelyiken mostanság vannak frissitések: www.terensz.hupont.hu

Mindenkit szeretettel várok.Chat és fórum sajnos nincs pedig nagyon jo lenne látni mások véleményét akár pozitiv irányu akár negativ..

A mostan kispolszkis számrol a leirás a képek plusz saját vélemény és ráadásként egy kis retro feeling is van az oldalamon.Külön szekciok vannak a jobb oldalon.Csemegézzetek:):)

www.russianboy.hupont.hu és www.terensz.hupont.hu

Sziasztok.

Zsolt_T3 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 528
Szóval ami még megmaradt és eladó:

2db Wartburg kombi - az egyiknek lejött a bal oldali sárvédő gumija,de megvan és helyrehozható!
1db Trabant
1db Zaporozec
1db Niva
1db Volga M-24
Zsolt_T3 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 527
Nem!Kicsit lehet alkudni is! :-))
Igen persze gyűjtöm a matchboxokat is!Esetleg van Neked?Cserélhetünk is!
Előzmény: MaXiJumper69 (523)
Téboy1 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 526

Kedves Fufnyak!

Ez van,de legalább nem nagyobb mint egy Volga,vagy Gaz!  :DDDDD  ;))

Előzmény: fufnyak (501)
Téboy1 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 525

Csokibá! Ilyen szép a kispolák eredetileg (Legújabb modell a sorozatból):

lancerwrc Creative Commons License 2010.03.17 0 0 524
Köszi szépen fiúk!!!!
MaXiJumper69 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 523
Ez a végső ára?:(
És még annyit,h gyűjtöd a Matchboxokat is?
Előzmény: Zsolt_T3 (518)
charlie b Creative Commons License 2010.03.17 0 0 522

Sajna a link csak a kiadvány leírását tartalmazza, a megjelenő oldal tetején kattints a Páncélosokra, ott láthatod a régebbi számokat.

Előzmény: charlie b (521)
charlie b Creative Commons License 2010.03.17 0 0 521

fufnyak válaszát kiegészíteném a kiadvány honlapjával, ahol a kiadvány régebbi számait is meg tudod rendelni.

Páncélosok régebbi számok

Előzmény: lancerwrc (519)
fufnyak Creative Commons License 2010.03.17 0 0 520
Páncélosok a magazin címe de már nem most jelent meg. 1:72-es harckocsikat adnak hozzá és a legtöbb újságosnál lehet kapni. Vaterán már láttam.
Előzmény: lancerwrc (519)
lancerwrc Creative Commons License 2010.03.17 0 0 519
Segitsetek!Láttam 1 ujságárusnál olyan ujságot mint a retróautók csak azzal az ujsággal tank modell jár,megakartam venni aznap csak nem volt nálam pénz másnap visszamentem és addigra már elvitték és az lenne a kérdésem hogy nem-e ismeritek ezt a sorozatot mert az ujság cimét nem jegyeztem meg!
Zsolt_T3 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 518
Írtam mailt!
Előzmény: MaXiJumper69 (517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!