Elméletileg bármelyik megjelenhet itthon. Korábban rákérdeztem a kiadótól, hogy milyen gyűjtemény várható még itthon, de azt írták, hogy még nem tudják.
Megnéztem a linket amit adtál nem semmik.A Raf kisbusz nagyon tetszik eredeti fém orosz modellen is gondolkoztam.
Az 1200es Ladának viszont nem tetszik a hátso króm piros lámpája.Nagyon hülyén néz ki vele szerintem.
A Samara kimondottan tetszik hogy még a barázdák is látszanak a lámpákon:):)
Még a Csajkára leszek majd nagyon kiváncsi ha eljő hozzánk ugyanis orosz fém modellben megvan az oldalamon is fent van roluk a kép:):)
Még arra leszek kiváncsi hogy létezik ugyebár 5 ajtós Niva meg Niva pickup is meg off road változat.Vajon azokkal nem jönnek majd elő?Mert most jelen esetben ugye kihozták ezt a régi Wartburgot akkor majd jön a cabrio meg a kombi változat ebből gondolom hogy akkor a Nivának is vannak más változatai azt nem hozzák e ki majd vajon.
Az UAZ 469esnél nem tetszik az a kör alaku bigyo mert az nem festett.Annál még ennyi erővel az én orosz Uaz járgányom is jobb mert bár műanyag piros a lámpája de a függőleges csik van ami általában az Uaz-oknak.
Amugy az UAZ-om nagyon jol mutat a Retrós GAZ mellett:):)
Állat az a kép amiről szurtál be képet.
Kiváncsi vagyok hogyha majd a Retróautók sorozat tagjai kifujtak mi lesz az amivel előrukkolnak?Retro Teherautok???:):)
Na ime a lámpafestett járgányok.Ezek mind SIKU modellek mivel ezeket szeretem a legjobban persze nem belőlük van a legtöbb mert nekem is a gyerekkorom a Matchboxok köré épült.De szeretem őket gyüjteni.
Az első képen egy Audi 100 Avant láthato törekedtem a realitásra amennyire tudtam.
Utána egy BMW egy Mercedes E osztály egy kombi Mercedes Taxi, Opel Omega és egy Audi A4-es.....
Szerintem leginkább a Mercedes és az Omega lámpái lettek a legjobbak.Ugyhogy a SIKU-knál se szeretem ezt a lámpamegoldást de itt legalább érezhetők a rovátkák ez alapján egy ügyes festőművész - nem magamra gondolok persze - szépen ki tudja pingálni őket.És miota az ujak vannak ezekkel a piros lámpákkal az még egy fokkal jobb ujitás:):)
ON:
Charlie B:
Igen ismerem az orosz retroautok sorozatot is igaz csak a weboldala van meg és képeket nem nagyon találtam rajta sehol.
Én is azért szeretem mert mikor én is látom hogy 6-8 körül van egy IST modell aminek az áráért 4 Retróautos járgányt veszek belegondolok hogy amugyse adnék ki érte annyit mivel az árakat ugy kéne megszabniuk a gyártoknak is hogy minél többen vegyék ezzel is fellenditve a forgalmat de igy.A másik meg hogy nagyon drága még ha megtehetném se biztos hogy megvennék egy olyat amelyik mondjuk nem tetszik.Mint emlitettem a Pobeda-n is gondolkoztam anno.
Az általad is említett piros színű autóknál tényleg szinte belevesznek a kasztniba a hátsó lámpák, ami már csak azért is ravasz dolog, mert ha megnézed az alábbi fotókat, azokon jobban mutatnak. De az apróbb hibákat/hiányosságokat leszámítva mindegyik kocsit szeretném majd megvenni.
A sorozat ára és az autók kidolgozottsága közötti ár/érték arány szerintem megfelelő. Ha megnézem a modellboltban kapható IST modelleket, akkor látom, hogy azok jobban kidolgozottak, de az árukat tekintve biztos nem gyűjtenék be minden kocsit, ami a sorozatban megjelenik.
Nem tudom, hogy az oroszoknál kapható Szovjet Retroautó sorozatot ismered-e, ott néhány nálunk kapható autó más színben jelent meg:
Köszi a linket állat az a Fiat.Ha jol tudom ez teljesen a Lada kasztnijával megegyező felépités ugye?
Nagyon állatul néz ki az állo lámpás - no meg a másik is - de már készülök rá hogyha kijön a Retroautokkal akkor annak piros lesz mind a két lámpacsikja.Ezt nem tudom én se - és Zsolt kollegám se - hogy ennél az ugymond "olcsobb" szériánál miért nem fektetnek hangsulyt a sárga lámpaüvegre vagy utolag ráfesteni?Ugyanis a mostani kis piros kispoláknál meg a Lada 1500-nél meg a nivánál és még sorolhatnám ugy elveszik a lámpa az auto piros szinében hogy na.A Trabinál más - bár ott is lehetne - de ott a két különböző szinárnyalat miatt kiemelve van.Ugyhogy ezt nem értem én se.
Meg kell mondjam mikor a GAZ terepjárot nézegettem az ujságosnál vaciláltam megvegyem e mivel a reklámban kis piros üveglámpák voltak hátul mig az ujságosnál kaphato változatnál meg festett kis pötty volt.Ezt utálom.Végülis megvettem mert akár tetszik az éppen aktuális gép akár nem a kezdetektől gyüjtöm igy egyiket se akarom kihagyni.Jo persze az ember gondolja hogy a reklámban biztos valami szép csicsás van mert igy lehet eladni az embereknek termékeket de akkoris.Meg a kreativitás hogy sok kocsi esetében mint a Wartburg 353 Tourist a Trabant a Lada elől érdekes modon KÜLÖN van sárga irányjelző.Szoval engem is zavar ez a dolog mint Zsolt kollegámat de én még mindig inkább annak örülök - ha egész piros is - hogy van lámpája és üvegből.Csak ennyi pénzért - ennyi pénzért nem is mondanám hogy annyira drága az ujság - de az ember meglátja ezeket a történelmi gépeket a formavilágát a kidolgozását és a végén az összkép mikor már majdnem tökéletes lenne nem 100%os lesz mivel eme lámpák miatt.Ugyhogy én meg különösen érzékeny vagyok egy kocsinál a lámpákra.Sok kisautomnál anno probálkoztam megcsinálni a lámpáikat olyanra mint a valo életben mivel a sima auto szinére fujt lámpák undirotak ugyanakkor a külön kis piros üveg vagy a lámpa egész pirossá varázslása se az igazi de ott már legalább külön ki van emelve.Ugyhogy anno probáltam megcsinálni a kocsijaimnak a lámpáit majd lövök pár képet és megmutatom......
Leginkább a Niva járgánytvártam de miota megvan.Mondjuk van még mellette két eredeti orosz modell is.Egy fehér ami már függőleges lámpás és egy piros pickup.Sajnos ezeknek ugye az a rossz szokásuk hogy nem forognak a kerekeik vagy akadoznak.Igy mikor megláttam hogy a Retróautok sorozatban kijön a Niva.....Persze minden járgánybol csak egy van kivéve az első számu Ladát....
Most midnenesetre amelyikeket a legjobban várom az a Dacia valamint majd ha kijön akkor a Zastava ugyanakkor ez a kombi Fiat ami a képen van kiváncsi vagyok hogy kihozzák e majd és ha igen melyik a függőleges vagy a vizszintes hátsó lámpást nekem ugyanis a függőleges lámpás volt a kedvencem:):)
Csak most találtam rá erre a topikra Zsolt_T3 cimborám révén.
Én is gyüjtöm ezeket a modelleket a kezdetektől és persze nekem is van egyik másik amelyik nem tökéletes.Pl a GAZ-nál meg a Pobeda járgánynál kifogásoltam a kis szar hátso lámpákat de ennek ellenére is megvettem őket.
Amikor először beindult a sorozat egy másik forumtársamon keresztül szereztem be az akkori két első lapszámot a Lada és a Trabi modellt.A Skodát már sajnos nem tudtam mert akkor leállt az ujság majd nagy meglepetésemre ujraindult.Mondanom sem kell hogy a Ladás részt akkor ujtra megvettem mivel poszterrel volt meg minden igy az mai napig félrerakva van mint eme ujság megszületésének emlékére rakva:):)
Rendszeresen veszem az ujságot és tetszenek a modellek.Örülök hogy végre valaki gondolt erre hogy retro járgányokat kellene kihozni.Ugyanis mint tudjuk a Matchboxtol kijött a Skoda 120as anno a Maisto a Trabantot hozta ki.A német Grell cég meg megannyi más kis retroautot kihoz de nem az igazi.Köztudott hogy a gyüjtők általában a matchbox és 1:43as modelleket gyüjtik mint ahogy én is.Anno csináltam egy oldalt a járgányoknak (értek ezalatt:SIKU,Majorette,Matchbox,HotWheels,Norev,EFSI,1:87 stb) márkákat és persze a Retróautos gépek is rendszerit felkerülnek képekkel véleménnyel.Ha van kedvetek nézzetek fel.
Az első oldalam AMI AZOTA BETELT: www.russianboy.hupont.hu
A második amelyiken mostanság vannak frissitések: www.terensz.hupont.hu
Mindenkit szeretettel várok.Chat és fórum sajnos nincs pedig nagyon jo lenne látni mások véleményét akár pozitiv irányu akár negativ..
A mostan kispolszkis számrol a leirás a képek plusz saját vélemény és ráadásként egy kis retro feeling is van az oldalamon.Külön szekciok vannak a jobb oldalon.Csemegézzetek:):)
Segitsetek!Láttam 1 ujságárusnál olyan ujságot mint a retróautók csak azzal az ujsággal tank modell jár,megakartam venni aznap csak nem volt nálam pénz másnap visszamentem és addigra már elvitték és az lenne a kérdésem hogy nem-e ismeritek ezt a sorozatot mert az ujság cimét nem jegyeztem meg!