Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Gyári kistraktor,a Tipusát nem tudom!2hengeres 18Le-ős vízszintes főtengelyű Briggs motor van benne,állandó összkerekes központi difivel és derékbacsuklós!
Engem érdekene a gumi. Kérlek csörgess meg ha még megvan a számom vagy ha már nincs akkor ird meg a tied az emailemre légyszives.
A zuk váltoval légy ovatos fénykorukba is nagyon szarok voltak ! A kenyérgyári zukkoknak ötéves korukba már általában cserélve volt a válto legalább egyszer. Ha nekem nem hiszel érdeklödj idössebb mentösöknél akik még nysaval is nyomták mert abba ugye ugyan az a válto volt s azokét is cserélgették rendesen.
Gokartos! Te is nagy pancsi szaki vagy, ma kipróbáltam a gépsast, de az a problémám, hogy kidobálja a 2-es sebességet. Valamiért az a kukactányér mintha nem húzná be rendesen nem értem mi lehet vele. Neked nem volt még ilyen?
Így néz ki a váltóm:2sebesség előrre és 1 hátra van benne!ELADÓVÁ vált mert sikerült ma a MÉH telepről vennem egy ZUK váltót,teljesen jó és üzemképes állapotben 3000Ft-ért!
Szia: Mijen tapasztalataid vannak már a kisgéppel? Esetleg egy legfrissebb képet raknál fel? Én most egy csapágyas megtámasztást készitek a nyelestengelynek, azonkivül sok változás nem történt rajta. Azután majd a pótkocsi felfogatás következik.
Üdvözlök mindenkit aki kisgépet épít vagy csak olvasgat. kavicsos 64, nekem azért maradt az első kerékagy, mert amikor anno elkezdtem az első kistraktoromat akkor az eredeti bölcsőjével próbálkoztam, és a végén csak a váltó és a kerékagy maradt a féltengelyekkel. És ha valaki rászánja magát kistraktor épitésre, de még pótkocsija sincs, akkor igy könyebben boldogul mint kerékagy cserélgetésekkel. Én akkor azon gondolkoztam, hogy a hátsó kéziféket előre beszerelni és így oldalanként fékezhető lett volna a kerék hajtás. Kellemes barkácsolást.
Helló! Urak látom a képeken hogy ti a trabi első agyait használjátok, tévesen ,ugyanis a trabant eleje és hátulja egyforma, de a hátsó kerekék agyat sokkal jobban lehet rögziteni, vagy hozzá lehet hegeszteni bármihez a fétengej meg jó bele csak kikell cserélni benne és szerintem a féltengely csukló is elfér, de eszt ki kell próbálni én ugyanis csak a féltengelyeket csereberéltem az agyakban.
Jó lesz az :) a trabi váltó hátsó bakja az ha szintben lesz az alvázzal jó is lesz :) és alolrol pedig a tengelyeket becsapágyazva :) vagy épp trabi agyakat mint egyik fórumtárs is csinálta úgy /nem ugrik be hirtelen ki volt / de jól megoldotta :)