Keresés

Részletes keresés

studiod1 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 7273

Nekem van 2db az egyik a tanyán apámnál/kb 10 éves/ a másik nálam a faluban/ 5 éves/  sajnos ezek már könnyített aluöntvényházasok,az igazi a régi kf04 öntvényház. A réginek az öntvényét a kihajtásnál a bálazsineg kicsit kikezdte/ a lusta parasztja nem szedte össze rendesen/ szidtam is .

Előzmény: taurus09 (7272)
taurus09 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 7272

Sziasztok fórumozók! Van valaki ,aki közelebbról ismeri a honda motoros "dragon 45" típusú kapálógépet? Venni akarok egyet használtan, és volna néhány kérdésem a gépről. Köszönet.

Nagy10 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 7271

Megtaláltam a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=D23sa4ZaS1I

Előzmény: Nagy10 (7270)
Nagy10 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 7270

Értem,és köszönöm a véleményt,neked és a többieknek is.Igazából a talajmaró annyiból áll hogy van egy lada híd amit hajt a traktor,és a híd 2 végén a kerékagyak helyére 1-1 fogaskerék van rakva,alatta kicsivel pedig egy tengely ,aminek szintén a 2 végén 1-1- fogaskerék amit lánccal hajt a lada híd,így a difi és a hajtott tengely is merőleges a haladási irányra.A tengelyen értelem szerűen kapatagok vannak.Ennek az ára igazából attól  függ,hogy emnnyiért tudsz hozzájuni egy lada (vagy valami hasonló) difihez ,utána már egy kis vas,és némi szaktudás kell. Egyébként videón láttam ezt a megoldást,valami szlovák vagy cseh házi építésű traktoron.

Előzmény: kavicsos64 (7255)
Dutrás-pisti Creative Commons License 2013.04.06 0 0 7269

Jó napot,sziasztok!Kinek mennyit érne meg ez a láncos hajtómű?Én nem érek rá barkácsolni vele és eladó lett.Nagyon erős kivitel,hajtás 5:1-hez.Zala megye.Cimet és telefonszámot csak e-mailbe adok.

Istvan56 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 7268

Szia !

Nekem van egy ilyen gépem bontott állapotban a műhelyben , az alsó csapágyai berohadva,  a gondom az, hogy nem tudom szétszedni a csizmát.

Ha valakinek ven tapasztalata netán rutinra kérem ossza meg, melyet előre is köszönök.

Szeretném megmenteni a gépet.

István

Előzmény: Gokartos (7266)
Franky82 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 7267

jó reggelt mindenkinek volna egy kérdésem mivel nem tudtam tovább haladni a simo blokkos trakimmal igy neki láttam a robi 66-os omhoz járó és körmös kereket gyártani csak nem tudom a kispolszki kerék nem lessz e nagy réha van valami ötletetek vagy tanácsotok szivesen fogadom.

Gokartos Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7266
Üdv!Nem egy jól bevált gép a Fortschritt E931,főleg a gyárilag megépített hajtómü!A meghajtó lánc mitt nem lehet 100%-osan lezárni a csizmát,ez által nagyon sok por és kosz betud kerülni!Motorikusan nagyon jó és megbízható gép kicsi fogyasztással!A gyári kerekekkel nem igazán való kocsizásra mert iszonyat lassú,de ennek is van előnye mert ez által nagyon erős!A motort gyárilag tirisztoros gyujtással szerelték!A barátomnak van ilyen gépe és már nagyon sok mindent átalakított rajta!Kicserélte a gyári kerekeket 5.00x12-e s terra kerekekre....stb!Jah és gyárilag csak 3sebesség van benne előrre és nincs hátramenet!
Sanyika088 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7265

Szia!

Köszi segítettél igazából én nem ilyenre gondoltam.Lehet nem eredeti amit én láttam x éve

darabokban, azon simson star blokk volt. Ez házi barkács lenne vagy mifene? Láttam már belőle többet.

Előzmény: józsika1986 (7253)
józsika1986 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7264

Igen elég összetett kis gép méretéhez képest nekem is tetszik de én nem is gondolkodok "beszerzésben" egyéb okok végett inkább csak nézegetek egyenlőre :)

szerintem ez jó árban van ahhoz képest ,hogy a briggs,mtd,stb..-ket mennyiért adják és az csak előre megy legtöbb esetben csak egy fokozatban

"""nincs egyik tipussal se bajom csak viszonyításként irtam,mondjuk az Mtd az nem áll hozzám közel haragszok rá :D"""

http://www.jofogas.hu/zala/Jo_aron_elado_egy_Fortschritt_E931_50_kerti_kisgep_4569579.htm

Előzmény: tibike93 (7261)
józsika1986 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7263

Hali valami ilyesmi csak kicsiben :)

http://geppiac.agroinform.com/hasznalt,865622,Kuhn-GF-500-hydr.html

aműgy szerintem szintén a Fortschritt családban kellene keresni ha kimondottan ehhez az E-931-hez gyártották ... de szerintem ritka mint a fehér holló...

Előzmény: tibike93 (7262)
tibike93 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7262

valaki tudja h ez mien rend kezelö???

http://www.tierlandfotos.de/node/670

tibike93 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7261

énis most egy iylen trakira pályáznék !!!!!lehet csatlakoztatni kaszát meg midnen lucernát is lehet kaszálni vele meg tolatni is alkatrész is van !!csak kevés van belöle és nem aközelben sajna:S

Előzmény: józsika1986 (7253)
Lki1 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7260

Ezek nagyon értékes infók számomra!

Köszönöm!

Előzmény: Marik Öcsi (7251)
Lki1 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7259

Én a helyedben megnézném, hogy mennyibe kerülne, (és mit tud) egy MTZ05, vagy ami most téma, egy Agrosrtoj.

Én is elég nagy fába vágtam a fejszémet, pedig csak vissza kell alakítanom a trakrtort négykerekűről eredeti egytengelyesre.

Előzmény: Nagy10 (7254)
Guboka Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7258
Helló! Sikerült a szúrőt bekötni. Átszívtam rajta az olajat és jól múködik.Most következik az olajszivattyú tengelyének csapággyal való megtámasztása.Köszi a segítséget.
Előzmény: kavicsos64 (7252)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7257

Szép napot. Olvasd el az aprodon a haszonjárműveknél április 3.-án  azt a hirdetést hogy: lombardini motoros stb. Van a srácnak 2 berántos 9 lovas és egy öninditos 15 lovas egytengelyese. fél éve még 160-at kért a kicsikért a nagyért 220-at. Most vitte le az árát. Tel: 06-30-2533352, hívd fel. De ha te építeni akarsz az más téma, élmény és idegeskedés összekutyulva, este 1 stampó nyugtatónak becsapva a két fül közé. én is ebben a cipőben járok. Jó melót és sok türelmet hozzá.

Jonah Hex Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7256

Meg lehet építeni de azért az ön sulyra vigyázni kell meg ahogy elöttem írták a  egy ilyen gép után én már csinálnék egy kordély szerüséget mint az oroszoknál láttam ami két kerék és a gép után lehet akasztani és azután pedig ekét sorközmüvelöt vetögépet stb. fel lehet tenni és egy billenö karral a fel le mozgását megoldani.Szerény véleményem.Egy biztos ha megépíted erőben nem lesz hiányod és a fogyasztás is jó lesz.

kavicsos64 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7255

Az én trakim is 500 kg körül van, ha jól el tudod találni a sulypontját nincs vele gond. Az a olcsó talajmaró megoldás engem is érdekelne.

Nagy10 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7254

Sziasztok!

Gondolkozok egy elég komoly egytengelyes kistraki építésén.Van ithon egy nagy U szelvény keretem,110x80 cm-es,ez lenne a váza.Nemrég vettem egy Lada váltót is 2000  Ft-ért.,amit azóta megszabadítottam a kuplung harangtól.Ajánlott egyik ismerősöm egy Fiat 1.7 D motort üzemképes álalpotban,váltó,kuplung, önindító, generátor, hűtő minden meg van hozzá és mindene működik,kompletten össze rakva adná. 100.000 Ft az ára kompletten,üzemképesen. Szerintetek érdemes lenne megvenni? Utána már csak egy uaz híd kellene,mert uaz kerekem van itthon.Igen,tudom hogy hülyeségnek hangzik ekkora motorból egytengelyes gépet csinálni,de rengeteg videót néztem ehez hasonló GYÁRI egytengelyesekről,amikben 800 ccm körüli motorok vannak,és ami nagyon meglepett,hogy tökéletesen ki tudják használni.Szántanak,kombinátoroznak,boronálnak,vetnek,pótkocsiznak és még rengeteg munkát emgcsinálnak vele,nem is akárhogy.Én elsősorban földmunkára szeretném használni,szántás,boronálás,na meg persze talajmarózás amihez  pár napja láttam egy nagyon egyszerű és nagyon olcsó megoldást.(Az egész talajmaró kompletten kijönne 10.000 Ft-ból és némi szabadidőmből).A gépre szeretnék egy TLT szerűséget is, ami ékszíjas kuplungal kapcsolható is lenne.A dízel motor miatt,a fogyasztáson nem aggódok,hiszem alapjárat fölött picivel elhúzna egy egyfejes ekét,megfelelő sújozással és mondjuk közép vagy háromnegyed gázom már a 2-es ekét is elvinné.SZámításaim szerint maga a gép simán kijönne 150.000 Ft ból.Szerintetek érdemes belefogni? Igazság szerint már régóta szerettem volna egy házi kistraktort,de valami miatt mindig elmaradt.Most viszont úgy érzem hogy ezt a gépet tényleg maximálisan ki lehetnbe használni.Szerintetek?

józsika1986 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7253

Hali!

Fortshritt E-931

http://www.eredetisimson.hu/e931.htm

remélem tudtam segíteni :)

Előzmény: Sanyika088 (7249)
kavicsos64 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7252

Helló! Lehet a szürö nem jó hozzá. Olyat kell választani amibe,ha a menetes lyukba belefujsz átkell jöjjön a levegö. Ugyanis a szürökböl is többféle van  van amit az olajnyomás nyit meg az nem jó neked. A tartálynak magasabban kell lennie mint a szürő és a szivattyú. 

Előzmény: Guboka (7250)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.04.05 0 0 7251

Szép jóreggelt. A TZ4K heger 90 mm, NEM JÓ az M6-os ba. Adagolója a TZ4k belső, az M6-os külső. A csepel porlasztó kompletten jó bele. Amúgy jo kis gép, az olajzásra figyelni kell nehogy megragadjon. Egy nap 2-3 dl olajat megeszik a terheléstől függően. Kevesebbet fogyaszt gázolajból mint a nagy tesó. Ha jol van minden beállítva és izzítás is van benne, akkor az első rántásra ugrik. Két beherovka között jól kitalálták a csehek hogyan kell a Holdert "ellopni" a kapitalistáktól. A TZK forumon lehet adatokat olvasni róla, minimum 15 tipust gyártottak. Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, mint a ponpon mesében. további szép napot mindenkinek.

Guboka Creative Commons License 2013.04.04 0 0 7250
Megcsináltam a hidraulika olajszúrőt.Az a gond vele, hogy bekötöttem a szívóágba és nem működik a hidraulika. Lehet, hogy fel kellett volnaelőtte a szúrőt tölteni olajjal ? Szerintem nem folyik keresztül rajta az olaj.Beesteledett és abbahagytam mára.
Előzmény: kavicsos64 (6781)
Sanyika088 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 7249

Sziasztok!

Én tudomásom szerint létezik gyári simson motoros rotakapa.

Esetleg valakinek volt ilyenhez szerencséje?Vagy látott ilyet?

A hajtás megoldása lenne számomra érdekes.

kavicsos64 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 7248

Igen rámegy bármelyik tzk, rába 15, csak töcsavarokat kell cserélni.

Előzmény: Lki1 (7246)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 7247

Szia. Ha érdekel az M6-hoz alkatrész keress meg ezen a számon: 06-30-5363269. Én most cseréltem le egy másik motorra az enyémet és ez fölösleg lett.

Előzmény: Lki1 (7234)
Lki1 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 7246

Hááát, nem tudom mit kezdjek vele. Amikor letették öntöttek a hengerbe olajat, de be van állva. Az adagoló fogasléce úgy szintén. Elvileg egy nagyon jó állapotú a motor. Még keresünk hozzá hengert, mert valahol van. 

A TZ4K motor egy az egyben rámegy?

Nagyon tetszik a fogatod! Nem gagyi. 

Előzmény: kavicsos64 (7245)
kavicsos64 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 7245

Helló! Jó messze, de már nem most hanem 8 éve. Az adagolót nemrég láttam újat valamelyik hirdetési oldalon. A vezérlése az adagolónak elég bonyolult ha a karon nagy a lógás ,vagy az adagoló fogasléce nagyon ki van kopva, ezeket azért irom mert sokszor azért nem indul a motor mert a lógás az oka,ez a motor ugyan is menet közben állandóan rángatja az adagoló fogaslécét, ezért preciz vezérlést igényel.

Előzmény: Lki1 (7242)
Gokartos Creative Commons License 2013.04.03 0 0 7244
Üdvözlök Mindenkit!Köszönöm mindenkinek a sok jó tanácsot a Zuk váltóval kapcsolatban,és tényleg igazatok van hogy mindenféle képpen megkell támasztani a nyeles tengelyt!Ma szétszedtem az én váltómat és elmentem vele az esztergályos barátomhoz és arra a döntésre jutottam,hogy marad az én váltóm,aminek már megvan csinálva a felfogatás,meg hozzá a kis kardán,csak felújítjuk!Vennem kell bele 2db csapágyat meg 2db szimeringet.meg esztergálni kell bele 1tengelyt meg 2db perselyt!Nagyon egyszerű kis primitív váltó!Egy oldalon van a meghajtó és a meghajtott tengely és mivel a meghajtott tengely üreges így a meghajtó tengely benne van és siklócsapágyas csak eléggé megvan kopva és bevan rágodva,meg megis van egy kicsit hajolva igy esztergálunk bele egy újat!Ma néztem az 1es sebességi fokozat egy az egyben hajt,a kettes pedig gyorsító,többet fordul a hátsó hidat hajtó tengely mint a Pannonia által hajtott tengely!Majd készitek képeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!