Ezen sajnos én nem lepődök meg mivel a metro is már 3 szor annyiba kerül mint tervezték meg ki tudja még mi..........
Amugy tudom hogy Retóautok a forum de ha ugy vesszük a mai nap érkezett csomagom is az hiszen SIKU járgányok a régi időkből:):)Amugy néha ha van kedvetek nézzetek át a "Matchboxok, modellek" topikba is valamint az oldalaimra ha időtök s kedvetek engedi:):)
Oldalaim:
www.russianboy.hupont.hu
www.terensz.hupont.hu
Ha van másoknak is ilyen vagy ehhez hasonlo oldala ahol megtekinthető a gyüjteménye szivesen kirakom az oldalamra.Valamint mindjárt jövök a büszkeségeimmel amik bár nem retrós járgányok mégis mondhatni azok mert nem nagyon beszerezhetők:):)
Bővebb infok ezekről a SIKU járgányokrol a szomszéd topikban.Még kis versikét is irtam eme alkalomra ami roluk szól:):)
Amúgy szerintem az is érdekes hogy Mo.-n csak az alsó árkategóriában adnak-vesznek modelleket és gyakran kiáltanak ki ritkaságnak egyébként könnyen beszerezhető példányokat. A közép és felső árkategóriás modelleket nem nagyon ismerik, és igény sincs rájuk. Pedig vannak egy átlagos magyar gyűjtőnek is érdekes modellek, pl. Ikarus, speciális felépítményes Zilek, Kamazok, IFÁk
A Kamazokat változatlan formában gyártják Kazanyban, Oroszországban, a régi szoci időkbeli gyár jogutódjában, mint ahogy a Zsigulikat, Volgákat, Moszkvicsokat, ez utóbbiakat pedig Szaratovban. A Kamazok a gyárból vásárolva 1000-2000 Ft/db-ra jönnek ki átszámítva, az orosz modellboltokban pedig 2-3000 Ft-ért árulják őket.
Ezen mindig szörnyűlködök h milyen drágán adják mo.-n a kereskedők a szovjet modelleket. Szerintem itt a legdrágábbak az egész világon. Amerikában, Oroszországban, európa többi részén mind olcsóbbak.
Én mostanában voltam a Pecsában: CCCP Csajka és Zil 115-ös doboz nélkül 8000ft darabja, Uaz 469-es dobozzal szintén 8000, de lehet alkudni. Ide is érdemes benézni: http://www.automodellantikvar.hu/AKTUALIS.php?kat=54
Hát, én nem bonyolítom a dolgot, sima Tesco-ban is kapható Motip márkájú német festékszórót vettem, magasfényű fehéret, az eredményt láthatod az 1500-ös Ladánál. Mattot ne vegyél, mert az nagyon ronda szerintem.
A típusjelzés nekem is gondot okoz, igazából fingom sincs, hogy lehetne ilyen kicsiben megoldani, hogy szép legyen. A púpos Wartburgra úgy csináltam a szárnyas emblémát, hogy egy radír végű ceruzán a radírt olyan alakúra vágtam szikével és belemártottam ezüst festékbe, azt' rányomtam. Ennyi. Jobb, mint a semmi.
Szia ! Egyáltalán nem haragszom valahonnan majd meglesz ! Nyáron a pecsából szerintem betudom szerezni , vagy valami modellbörzén ! Vagy majd lesz valahogyan !
Van egy ismerősöm aki szól ha talál valamit a padláson :) Amúgy a modellboltban 5000.-ért veszik be a csajkákat, tehát mo.-n annyiért is hozzá lehet jutni. De az "Avtolegendi CCCP" Csajka még olcsóbb lesz: 3600.- ért fogom hozni.
Már régebben feltettem a kérdést,de nem jött ráválasz!
Sz'al: Ha lefestettél egy modellt, utánna hogy oldod meg a hátán ill. elején levő tipusjelzést.
Gondoltam én sokmindenre pl: átlátszó öntapadós fólia + színes lézerprinyó, utánna vékony lakkréteg meg hasonló kezdeti ötletek, de még lakkozás után is biztosan kivehető lesz rajta a fólia, nem beszélve a tonerek adta szín messzemenőleg silány árnyalataira, és hát fém színt, csillogó (ezüstös - aranyos) színt nyomtatni nem lehet.
Sziasztok! Egy hét múlva érkezik hozzám 20db Csajka (GAZ-13), bontatlanul. Akit érdekel dobjon egy emailt ill. az alábbi linken nézze meg a lehetséges választékot! DeAgostini CCCP 1:43 modellek. ZUK-ot, Kama3-t beszámítok!
https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHh6Zmg4N3IzUXN3Vy1Pck5vSFlLLUE6MA Egységes áruk 4.500 Ft. folo@freemail.hu