Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Szia, az enyém 74cm széles lesz, de ez nagyon keskeny sok macerával jár enyire keskenyre építeni. Olyan alvázkeretet készitsél amibe belefér a váltó 2-2cm ráhagyással oldalanként. előrébb találsz képet, hogy fogattuk fel a kerékagyat az alvázra. ha szántani is akarsz vele akkor 80cm től szélesebb legyen. A féltengelyeket rövidebbre vettük de előbb kalapácsal üsd le róla a kerékagyat és csak utána vágd el. Kellemes barkácsolást.
Üdv!A súlya szerintem 40 kg körül lehet,de nemtudom pontosan!Lehet több!Szóltam volna én hamarabb is csak most jutottunk erre a döntésre a párommal!Nekem még úgyis jólenne ha 2részletbe tudod ide adni!Na majd eldöntöd!Minden esetre megadnám a számom és hívjál fel,megbeszéljük,mert mire itt a fórumon megegyezünk addig nagyon sok idö eltelik!06303771484
Ezt nem igazán értem. Azt igen, hogy minnél mélyebb, a barázda annál jobban rá kell állítani, hogy vízszintesen álljon, de azt nem, hogy ezzel, hogy befolyásoljuk a vágás szélességet? Azzal, hogy kicsit arrébb teszi az ekét a "csavarodás"( dőlés).
Üdvözöllek, Nem látom menyit hagytál rá az eke dőlésére. Értem ezt, minél mélyebb a barázda annál jobban visszafele kell álitani az ekét, hogy vizszintesen áljon, és ezáltal csökken az eke vágás szélessége.
helló én is most építek egy ilyen gépet mind ami neked van esetleg tudnál adni nekem méreteket hogy mit mekkorára érdemes csinálni nagyon sikat segittenél vele előre is köszönöm
Nincs véletlenül valakinek eladó Uaz vagy Zsuk hátsó híd eladó?Lehetőleg Hajdú megyében,de ha messzeb van és a tulaj tud segíteni a szállításban úgy is jó.
hello szaisztok azt akarom kérdezni h a gumira körmös kerékröl valaki tudd cisnálni képet???az abroncs részét mien vasatg anyagból csináljam???a hétvégén szántani akartunk dehát nagyon kaparva ment jobbra balra azt nem huzot egy egyenest sem:Sment minden felé 3 ba szépen visszi
üdv! kb hány kiló lehet a birkába? ha négy nappal hamarább mondod már el is hoztam volna. most csak az a gondom hogy ki költekeztem. de megpróbálok kölcsönkérni.
Üdvözöllek, az eke és a gép összeállitása: Milyen mélyen fogol szántani általánosságban? Ebben a képzeletbeli mélységben lévő ekét úgy kösd össze a géppel, hogy a vonószárak egy kicsit az eke felé lejtsenek, így hozzáad a gép sújáhozz egy kicsit szántáskor. A harmadik pont esetében valamenyit nagyobb a távolság az ekén mint a gépen, így tudja elérni többfejes eke esetébe, hogy az utolsó eke távolabb legyen a földtő. Az esetedben ha megtudod oldani, laposvas több furattal a gépen függölegesen felépitve és így a neked megfelelő furatot választod.
Megcsináltuk ma a váltómat,rendelnem kellett hozzá egy hidraulika munkahenger szárat tengelynek,amibe belemartunk egy ékpáját....stb!Ugyhogy holnap már rakom énis össze a teknikát,mert hétvégén ha az idő engedi mennék szántani!Majd csinálok képeket és megosztom!
Üdv!Igen jerkéről lenne szó!A fiam kapta a keresztelőjére még tavaly,csak sajnáltam levágni és úgy voltam énis vele hogy meghagyom továbbtenyésztésre,de ezzel az eggyel már nemakarok kínlódni,már ígyis nagyon sokba van és még haszna nem volt!Árban 20000Ft-ra gondoltam!Ígymár tudom hogy kiket mondassz!Nemsemmi egy család!! ((((((-: Hallottam rólla mikor elköltöztek a településedről még a harangok is megszólaĺtak,meg tüzijáték is volt! ((((((((((-: Azért lenne SOS eladó a bari mert már elfogyott neki a lucerna és én már nemakarok mégtöbb pénzt bele ölni!
joestét mindenkinek vanegy terra vagy más kisgéphez való ekém eladó ha valakit érdekelne. de cserélnémis panonia blokra. az aprodon hirdetem. desajnos szálitani nem tudom. én tolna megyei vagyok.