Ezen a tűzfalon régebben egy marha nagy reklámtábla volt, pipec megvilágítással és jópofa kis emelő szerkezettel, amelyen a plakátragasztók mellett a betörők is prímán közlekedhettek. Aztán a házunk kiderítette, hogy mi nem adtunk a létesítésére engedélyt - le is szerelték. A népszerűségünk persze az egeket verdeste, de tény, hogy akit érint, az - szerencsés esetben, kellő erőszakosság esetén - beleszólhat abba, mit szerelnek bele a képibe.
Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem mindegy, mit mutat a külvilág felé akárki. Pillanatnyilag a szomszéd látja legtöbbet, kikerülhetetlenül, az óriásplakátot. Bármi kerülhet oda reklám címén. Ezért nem mindegy. Nem említettem fekete lyukat :) Mondjuk egy vámpírt sem volna jó naphosszat látni. Vagy, ... de le sem írom.
FF-hoz sok jó kiegészítő van, az alapdolgok közé tartoznak a reklámmentességet biztosító kiegészítők. Ezeket külön le kell tölteni hozzá. Volt olyan, hogy egy portál főoldalán kiverte a biztosítékot nálam egy kép, külön azt is le lehet blokkolni. Bármilyen képet.
Az AdBlock a kezdet, aztán van a NoScript, meg a flash -blokkoló. Az ember vigyáz a szemére :)
Egy időben próbáltam a firefoxot. Nos engem ott öntött el olymódon a reklám, hogy a végén már lefagyott a gép. El kellett az egészet távolítani. Nem tudom függ-e ez attól, hogy hol vagyok. Az a gép spec. amerikai volt és csak ott használtam.
"Igen, a plakát marad, hiszen a ház nem szeretné elcserélni a rendszeres bevételét egy hirdetésmentes festményre. Sőt a felújítás után még többet is érhet a reklámfelület."
Ha a Dob utcán sétálunk az Erzsébet körút felé, a Klauzál tér után láthatjuk meg ezt:
Én először észre sem vettem, hogy egy falfestményt látok, pedig még direkt kerestem is a szememmel. A Neopaint csapata ismét lecsapott, és a Dob utca 48. épülettömbjének homlokzatát[...] Bővebben!Tovább »
Meg fogom nézni, hogy miben más. Egyik "bajom" vele az, hogy google. Keresésre , levelezésre nagyon szeretem, de azt, hogy mindent mindennel össze akar kötni, azt már nem.
Most megnyitottam (mertt fent van a gépen), de sajnos reklámözön fogadott. Itt a Ff-ben már otthonos , reklámmentes, békés nyugalom van. Ki se bírnám azokat a villogó, tolakodó izéket. De majd megnézem, mi található a Chrome adjusztálására. Ff előtt Operát használtam. Explorert meg elvétve, pedig az alapból van..
Amikor kattintottam a spidersoft linkjére, akkor az a valami letöltődött az asztalomra (úgy vagyok beállítva)
Ezt a bigyót húztam be az egérrel a Chrome "Bővítmények" lapjára, és onnantól jelennek meg az indexre feltöltött képek a feltöltéssel azonos méretben (amikor rájuk kattintok). Valószínű, hogy a script írja át az URL-ben a THM -et IMG-re.