Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Igen minden működik benne, hibátlan, azért nem építettem be mert nekem nem fért el. 25-re tettem fel az apródra. Ennyiért vettem de a méret keresztbe tett.
Egy ilen megoldáson gondolkodtam de a gyárit aranyárban adják fogaskerekem viszont nincs hogy elkészítsem. Azzal a kölömbséggel, hogy nekem a behajtó tengelynek átmenőnek kell lenni. Volt fen a neten egy ilyen de nem találom sehol 20000 Ft ot kértek érte.
Van egy részben saját fejlesztésű, építésű kistraktorom, Fiat Regatte 1.7-es diesel motorral, szűkített Latvia hátsó híddal, Trabant első tengelycsonkokkal, Lada kormányművel, Citroen BX hidraulikaszivattyúval. Van hozzá sokféle művelőeszköz, egyes eke, rugós kultivátor permetező és egy nagyon trükkös szárzúzó. Három éve használom, minden évben fejlesztek rajta valamit, de most egy újat építek. Szűkített UAZ első-hátsó híddal, VW 1.6 diesel motorral, Passat sebváltóval, Uaz kardánokkal építek egy összekerekes kistraktor, ha kész lesz arról is felrakok egy fotót.
Utánfutó, eke, kultivátor, alternáló fűkasza, szántókerék, barázdanyitó és a két részes nagy átmérőjű rota. Ha lehet rá számítani akkor még egy tolólapot is tehetek rá.
A prospektusán K motobloky MB-1 van. Már láttam itt hasonlót, aminek kicserélték a motorját.
Ez 4 ütemű, 3,7 kW, 317,5 cm3, 76 mm Q, 70 mm lökettel. Előre-hátramenet két bowden görgőfeszítésével. Két sebesség. Az a baj, hogy ne tanúltam meg oroszul. Ez is az emlékekből van fordítva.