Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Van egy részben saját fejlesztésű, építésű kistraktorom, Fiat Regatte 1.7-es diesel motorral, szűkített Latvia hátsó híddal, Trabant első tengelycsonkokkal, Lada kormányművel, Citroen BX hidraulikaszivattyúval. Van hozzá sokféle művelőeszköz, egyes eke, rugós kultivátor permetező és egy nagyon trükkös szárzúzó. Három éve használom, minden évben fejlesztek rajta valamit, de most egy újat építek. Szűkített UAZ első-hátsó híddal, VW 1.6 diesel motorral, Passat sebváltóval, Uaz kardánokkal építek egy összekerekes kistraktor, ha kész lesz arról is felrakok egy fotót.
Utánfutó, eke, kultivátor, alternáló fűkasza, szántókerék, barázdanyitó és a két részes nagy átmérőjű rota. Ha lehet rá számítani akkor még egy tolólapot is tehetek rá.
A prospektusán K motobloky MB-1 van. Már láttam itt hasonlót, aminek kicserélték a motorját.
Ez 4 ütemű, 3,7 kW, 317,5 cm3, 76 mm Q, 70 mm lökettel. Előre-hátramenet két bowden görgőfeszítésével. Két sebesség. Az a baj, hogy ne tanúltam meg oroszul. Ez is az emlékekből van fordítva.
Megtaláltam a képet a Rámenős gépéről. Tipikus fűnyírómotor gyújtása van. Azon igazán nincs mit barkácsolni.
Valamikor egy Wartburg szívatott, mert a kondenzátort a megszíkítóval összekötő fémcsík repedt el a kondira csavarozott végénél.
Egyben volt az, de nem engedte át az áramot. Nem hittem volna, hogy az a gond, ha véletlenül nem hidaljuk át, és felállt a rendszer azonnal. Napokig tartó szín tiszta szívás volt! Persze hol volt akkoriban multiméter, és tapasztalat. Nagyon tejfogú(ak) voltunk... :)
Liki teljesen igazad van! Csak azért nem említettem a kondenzátort és a megszakítót, mert a gép már járt egy jópár "szerelőnél" és én azt goindoltam, hogy az ilyen "alaplépéséket" ők megtették, hogy ezt ellenőrízték.
Mivel önindítós lett a gép, ami nem hátrány, (mert a főtengely vége szabad) tegyél fel egy orosz egyhengeres motornak a gyújtórészét! Börzéken 3000ft körül vannnak. Helyben ki tudod próbálni.
Neked Heba (Néva) traktorod van? Annak a motorja fix mágnesgyújtásos.
Galgagután van egy motorom hozzá, nagyon remek gyújtórésszel. Valamelyik B&S motor koppintása. Szerintem annak a gyújtása még egy-az egyben passzolhat is rá.
Kénytelen leszek átképezni magam szerelővé, mert sohasem voltam barátságban a robbanó szerkezetekkel.
Három motorszerelőnél jártam, mind más hibát mondott, ezért gyanakodom. Az az igazság, hogy nekem mindig nehezen indúlt. Meguntam és tettem rá egy önindítót. Később már azzal sem ment. Első szerelő: roszkor gyújt. Mondom fix mágnesgyújtás, hogy a fenébe állítódik el.
Második: Kicsi a kompresszió. 8-10 at. Mondom ez benzines.
Harmadik: Melegen zárlatos a trafó. Miért indúl nehezen, már ha indúl.
Na itt tartok. Most még egyszer nekifutok a javaslataitok alapján.
azt értem, de ha ketyeg alapjáraton valamiféle reakciónak lenni kéne nem? mert abszolut semmit nem cisnál ketyeg lassan, ha lejebb veszem a síbernél az alapjárati csavart, de nem reagál a levegő csavarra
üdv! Panncsi blokkon, vagyis karburátoron, a levegő csavarnak mi a szerepe? Mert én tekergettem ki be de se alsó se felső tartományban nem látni változást? Ez mitől van mit csinálok rosszul?
Az a baj, hogy elég sok benzint pancsol ki a karbi, és ha nem jó az elrendezése a szűrőnek akkor eláztatja a betétet. Erre felszereléskor figyelni kell.
Engem felhívott, amikor megkapta a pénzét, és mondta, hogy mekkora izzókat kell beletenni, ha kicsapkodja eleinte (amíg nem csökkem a normál értékre a delej, mert ilyenkor túl van rúgatva egy kissé).