Most is áll a topic, lejárt a topicnyitó munkaideje. Holnap megint lehet ismételgetni, míg csak mindenki meg nem unja. Akkor kipipálja a feladatot, és nézhet új megbízás után, hiszen bevégeztetett, az adventista tanok egy tételét diadalra vitte.
Áááá, csak a saját istenüket. Munkaidőben ott van a monitor mellett, a szemük előtt. Meg istentiszteleten is rá tekintenek. Azután kikapcsolják, tokba teszik, és megy ki ki a dolgára.
...vannak némely nehezen érthető dolgok, a miket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére. Ti azért szeretteim előre tudván ezt, őrizkedjetek, hogy az istentelenek tévelygéseitől elragadtatva, a saját erősségetekből ki ne essetek; Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki legyen dicsőség, mind most, mind örökkön-örökké. Ámen.
Nekik meg maradjanak a zöldségek, a must, az ételek italok felől való tudakozódás, a ne fogd meg ne is illesd rendszere istentisztelet gyanánt. Meg a mások megszólása.
Látom, visszakérdeztél. Akkor helyesbítek (kiemeltem, hol
Mérleg:
Eddig Tafkó 0%-ot teljesített abban, amiről vitázni próbált. Mindenben alulmaradt, 100% kudarc az ő eredménye.
Azt is megállapíthatjuk, Tafkó nem ismeri sem az Írást, sem az Igazságot. Rendre mondogatja ugyanis, ő az igazságot, csak az igazságot, azaz Sola Scriptura. De még azt sem tudja, hogy a Scripura nem Igazságot, hanem Írást jelent. Ez igen jellemző Tafkóra.
Megerősítést nyert, Jézus bort ivott tanítványaival együtt, erről ismert is volt. Bort csinált a vízből, hogy a már addig is ittasodott emberek fogyaszthassák a lakodalmon. Bort ivott Timóteus, amit Pál javasolt neki.
8. és mondta nekik: merítsetek most, és vigyetek a násznagynak, õk meg vittek,
9. amint pedig megízlelte a násznagy a borrá lett vizet és nem tudta, honnan van, de a felszolgálók tudták, akik a vizet merítették, elõszólította a võlegényt a násznagy,
10. és mondta neki: minden ember elõször a kitûnõ (az eszményi jó) bort adja fel, és miután megittasodtak (megrészegedtek), akkor a silányabbat, te a kitûnõ (az eszményi jó) bort mostanáig (a jelenre) tartogattad.
11. Ezt tette Jézus a jelek kezdetéül a galileai Kánában és ezzel kinyilvánította (láthatóvá tette) dicsõségét és hittek benne a tanítványai.
Csia Biblia:
[Jn. 2.8] Majd így szólt hozzájuk: "Most merítsetek és vigyetek a násznagynak!" Azok vittek. [Jn. 2.9] Mikor a násznagy megízlelte a borrá lett vizet és nem tudta honnan való - a felszolgálók ellenben, akik a vizet merítették, tudták -, szólította a násznagy a võlegényt [Jn. 2.10] és így szólt hozzá: "Minden ember a jó bort teszi fel elõször, és ha már részegek, a silányabbat, te ellenben a jó bort mostanra tartogattad."
Ha ekkora tévedés lenne akkor minimum egy bibliafordító másképpen - nem bornak - fordította volna. (Legyalább egy Isten indíttatására), de nem.
Még a külföldiek se fordították így.
Szóval arra hivatkoztál hogy a Bibliára hallgassak. Megtettem.
Elolvastam az összes fordítást, amit felleltem ... de sajnos mustot nem találtam.
És arra hivatkozni hogy az angolba mást is jelent (tudod az angolban egy szónak több jelentése is van) ostobaság.