Arra a célra való sisakot én is sokat találtam a MÉH telepeken,ráhegesztett csőcsonkkal a nyélnek. És érdekes módon csak russzki sisakot.Egy német sem volt köztük. Aztán,hogy fehéret vagy barnát mertek-e vele nem lehetett megállapitani.
Köszönöm a segítséged. Esetleg egy pár radiálból álló, de hosszabb megoldás nem lenne jobb? Ilyen esetben kb. 330mm áll rendelkezésre, és minél apróbbra szétszedhetővé lehetne csinálni.
Olyan ügyben szeretném kérni a segítségeteket, hogy egy PMR sávra hangolt mobil antennát szerelnék amolyan hátizsákos, kitelepülős módban használni. Viszont ehhez kell egy ellensúlyt készíteni. Egy amatőr ismerős kb. tányér méretű alumínium lemezt javasolt (mivel hogy azzal minden irányba képes sugározni), én 4 radiálos megoldásban gondolkodtam (de ezzel szerinte valamennyire irányítottá válik). Fontos szempont, hogy szétszedthető, és hátizsákban könnyen szállítható, kis méretű legyen. Melyik (esetleg más) megoldást érdemes megépíteni, illetve hogyan lehetne kiszámolni a pontos méreteket?
Remélem értitek hogy mit szeretnék kérdezni. A segítségeteket előre is köszönöm.
Másrészt szabálytalan volna a szerelés.Az erősáram és a gyengeáram nem mehet együtt, egy csőben. Kell valami plusz elválasztás is közéjük. Nem véletlen...
RG-58-as koax antennakábelt szeretnék padlásról lehozni szobába. Csak a falban menő 220V-os vezetékek mellé tudnám behúzni, más lehetőség nincs. Nem zavarná a koaxot az áramvezeték?
Publikálnák egy sokak által elkészített, és használt RÁDIÓAMATŐR RH Antennát. Én, a napokban dolgozom elkészítésén nagy reménnyel. Tipusneve az kezdetekor: HF6V. Ma már létezik ettől több sávos változata is a HF9V tius is.
Mivel ez a konstrukció utnépíthető, könnyen telepíthető, ezért sokaknak érdeklődésére lehet, hisz ugyan első nekifutásra bonyolúlt, ámde egy közepes arkács készséggel könnyn elkészíthető!
Rádióamatőrként napokkban az építés vége feléközeledek, és természetesen akinek érdeklődése, és kérdése van az antennáról, nagyon szívese válaszolok, amire tudásom alkalmassá tesz!
Alapvetően hely függő. Ha a csupaszított koax vége rálát az adóra, akkor van esély. A fényhez hasonlóan terjednek ezek a rádióhullámok. Egy kis 5-10 elemes antenna pár ezer Ft. Szobában belső antennával csak az adóhoz nagyon közel lesz normális vétel. Ha ablakból, erkélyről rálátsz az adóra, a pár elemes antenna a kábel veszteségek pótlására kell. Távolabb meg a tetőre esetleg hosszabb antenna.
sziasztok. Lemondtam a kabel tv előfizetést, és csak az ingyenes mindigtv alap csomagjait szeretném nézni.
Adott egy samsung led tv, ismeri az mp4-et ami ehhez kell, milyen antennát kell vegyek, hogy bejöjjön az adás?
elég -e az, mint az analóg esetén, hogy bedugok egy 5 méter koax kábelt aminek a végét lecsupaszitom, és ezzel is bejön ( elég erős a vetel itt azt mondják)
nem akarok a tetőre antennát építeni, mit tudtok javasolni?
Most ott tartok, hogy viszonylag olcsón vettem egy katonai teleszkópos árbócot, aminek az alsó tagja sérült, hajlott. Ha ezt az egy tagot kicserélem, akkor akár még jó is lehet, de így is karcolja az antenna teteje a 11métert. tehát lassan, de biztosan célt érek vele.
Meglátjuk hogyan tovább. Köszi a segítséget mindenkinek.
Nos nem tudom mennyire vagy a lehetőségekkel megáldva. Nem mindenki lakik sűrün szinesfém-kereskedelemmel rövid távolságon elérhető telepekkel körűlfogva! :-)
Nos, amit én ajánlottam a www.vasszinesfém.hu linken, ott igen részletesen megtalálható minden információ! Pl: Alucső árak: (Az erősebb kivitelü, 2 mm-es falvastagságú)
Ezek a méretek teleszkópszerüen egymásba csúsztathatók. Az általam ajánlott helyen méretre vágják, és ha elolvasod a honlapon a vásárlásról szóló részt, akkor az is lehetséges, hogy feladják címedre valamelyik csomagkűldő szolgálat által leszállítva. (A szállítás költsége a rendelt anyag függvénye.)
Bizton mondanám: Valszeg olcsóbban megúszod, mintha használt katonai teleszkóposat veszel, mert azokból a készletekből kikerűltek -újszerüek- borsos áruak, a meg láthatóan nagyon használtak műszaki állapota hagy némi kívánnivalót! Áruk azoknak sem "occsó"!