Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
üdv!akkor ott nálatok is a jó régi öreg műszer a barona csinált jó munkát! eddig minden évben tudtunk kombinátorral talajt csinálni de idén.................. csak barona 3 sorral. holnap kezdem a vetést majdnem 100 ha. -t ha semmi gond nem lesz estére elhúzom. egy 12 soros RAU szemenkénti vetőgépünk van amit az ujj nagy 230 lovas landinivel húzok. szombaton meg rögtön esünk neki a gombaölőt szórni a búzára. utána meg a lombtrágya . tehát most előrre láthatóan két három hétig még élni se lesz időm.
Ma probáltam elinditani a pancsit dec. állás ota,de nem sikerült.Nem akar indulni, szikra van,a tobbszöri probálkozásnak köszönhetöen már megjelent a benzin a kipufogoba is.Egyik szárát levettem kifujattam,de igy sem akar indulni.Holnap keverek friss benzint, mert ez is még az elözö keverésböl van,aztán ismét ujrappobálkozok.Esetleg valami tanács valakinek,minden ötletet elfogadok,pl: trükök indításhoz vagy hasonló ha van valakinek.Őszintén szolva nem imádom a kétütemü gépeket.Még soha nem szenvedtem ennyit se disel ,se kisgéppel , peddig 10 év alatt volt pár darab ami hozzám került és utolag jol müködött.Előre is köszönöm.
Segítségeteket szeretném kérni.Tervezek egy kistrakort építeni,uaz hídak lesznek alatta-szűkítve.Úgy tudom a rövidebb féltengelyt veszik alapul és a hosszabbat rövidítik.Azt meglehetne oldani,hogy nem faragom a hosszabbat hanem két rövidet használok és akkor csak a hidat kurtítom?
Megmondom neked őszintén énsem voltam mostanában itthon csak aludni(boronálás,kukorica-vetés...stb)!Voltam lent a Füredi réten szántani bérbe:MTZ 80, 2fejes eke, 3-3,5ha föld:20óra és 107 liter gázolaj!Első nap estefelé még az eke is megadta magát leszakadt a kormánylemez!Nekem a régifajta Ruszki káma szivattyúm van!Tudtam eladó 39ccm-es benzinmotoros szivattyút,üzemképes állapotban 5000Ft-ért!Megakartam venni,de már sajna elkelt!
üdv! az nagyon korrekt árr volt! még vas árrban is. jó neked hogy így tudol össze szedegetni cuccokat. sajna itt mi nálunk már nem igen vannak eféle gépek sok öreg kihalt a gépeiket vagy le adták MÉH-be vagy el lopták és ugy került a bitófára. én most már vagy két hete még a műhelyem közelébe sem voltam. vetnénk a napraforgót és leköti minden időmet. este mikor haza jövök a kertet igazítom. a szivattyúm be állt és most ezerrel azt hajtok. esetleg nem tudsz egy jó állapotú gázleválasztós szivattyút??? sürgős lenne!
Helló! Jobban jársz ha megveszed az enyémet 300e-ért, sok időt és vesződséget takaritasz meg, és ez már levan próbálva, és kis barkácsolással ezen is lehet igazitani, és még munka eszköz is van hozzá.
Négykerekű meghajtáshoz ezt ajánlom. Ez egy Lada NIVA terepváltó. Ez nekem kimaradt mert maradtam a kétkerék meghajtásnál, mert túl költséges lett volna az átalakítás. Ez még nem volt autóban, egy M-zárolt dolog volt. Ezért tartom 35-e Ft ra. Eredeti CCCP gyártmány.Bármikor megtekinthető. Még sok dolgom van de nincs időm felrakni.
Sajnos 1enlőre semmi nem adott hozzá, mert még csak a tervezgetés fázisánál tartok. Némi elképzelésem már van, de hogy mit mivel és hogyan hozom össze még nem rajzolódott ki. Esztergályos műhely van a családban, úgyhogy ettől nem félek, a többit meglátjuk. Barkácsolni szeretek......
Nézegettem a különböző leharcolt példányokat, de igazából 100ezer körül szintén csak ilyen házi gyártmányt kapok amiben jó esetben trabi motor van és ugye házi készítéséből adódoan ugyanúgy széteshetnek, szétszakadhatnak dolgok, plussz ugye mire motort és az egyebeket kicserélgetem pénzben és talán időben ugyanott vagyok.
Ha pedig ilyen TZ4K-t vennék......igazából 300-350ezernél kezdődnek a leharcolt példányok is. Ha még azt rendbe kell rakni kasztni, futómű és motor téren szerintem 150-200ezret simán ráköltök. És akkor ennél a verziónál nem tudom milyen az alkatrész ellátás. Mert ha valamit nem tudok beszerezni.....? Vagy ha esetleg motort cserélnék benne, mondjuk golf motor passat váltóval az is benne van 80-100ezerbe és nyilván átalakítás is kellene hozzá mert nem ehhez van tervezve.
Úgyhogy 1enlőre nem tudom. :) Gyűjtöm az információkat aztán meglátjuk. Nagyon hajlok a saját építés irányába. Így elsőre úgy tippelem 400ezer körül talán össze lehet hozni. De lehet, hogy nagyot tévedek.
Köszönöm a segítséget. Kérdésem még rengeteg lenne.... :)
Mondjuk II-es passat váltója, lendkereke, kuplungja jó a golf motorhoz? Hogy érted azt, hogy a kuplungolás és váltás problémája így megoldott? A golfnak a cuccaival nem lenne jó?
Hogy tudnék belőle kapcsolható összekerekes hajtást csinálni? Hogy viszek hajtást a hátsó hídhoz?
Üdv!Ma sikerült vennem egy fél traktort 10000Ft-ért!Komplett szarvkormányos gép Pannonia blokk nélkül,szűkített Zuk hátsó híd,Zuk kerekekkel,jó gumikkal,U-vas váz,plussz váltó nincs benne a kardán csatlakozás helyén van rajta a lánckerék!Csak egy blokk kell bele!Tervem az hogy öszre ëpítek egy 4kerekűt,azért hogy itt a hejbeli kiskerteket kiszántogassam vele!Megvan az öregnek a blokk is hozzá,elis adja de most arra nincs pénzem!Füredi ember,de ha hiszed,ha nem vettem ma tőlle 1Pannonia eredeti új megszakítót,ezen kívül még vagy 5-6db ami szintúgy új eredeti!Trabant megszakító is van neki vagy 10db originál csomagolásban eredeti NDK!Volt neki vadi új eredeti T5Főtengelye is 10ezerért adta el!Kár hogy nem én vettem meg! )-:
Egytengelyes, ha szaladgálni kell közúton (akár egy tonnával is), hozzá kapcsolható egy hátsó rész amitől négykerekű lesz, ha szántani kell, és stabilmotor, ha fűrészt kell meghajtani TLT-n keresztül!
Ha az idő nem szorít, akkor két napot biztosan eltársalgunk! :))
Jó estét traktoros. Néhány válasz a kérdéseidre. A Golf mtorra a legjobb a Passat váltó,ledkerék, kuplung,ezzel nagyon egyszerü megoldani a sebesség váltás és kuplungolás problémáját. Uaz hidak szükitése. Az első hidnál a rővidebb féltegely méretét kell alapul venni, igy a nyomtáv 110-125cm lesz, és a lényeg hogy a csőből vágunk ki egy darabot, Alváz 100x50 U vas az alap anyag, némi lakatos segitségel egyszerüen megoldható. Hidraulika, nálam Citroen BX szivattyú dolgozik,de egy Audi kormányszervó is jó, de a eszközök sulya dönti el a megoldást. Ha van kérdésed szivesen válaszolok.
Segítséget szeretnék kérni. Én is szeretnék építeni 1 kistrakit, de mivel ilyet még soha nem csináltam, 1csomó kérdésem lenne. :)
Az alapja VW golf II sima 1.6 diesel motor lenne. Első kérdés mindjárt adódik is.....milyen váltót (esetleg az is golf II??) és milyen difit használjak hozzá?
Futómű (rengeteg helyen olvastam) UAZ lenne elöl és hátul is. Itt megint adódik 1kérdés, hogy szintén nagyon sok helyen írják, hogy "rövidített" UAZ futóművet használnak. Ez alatt mit értünk? Ki van vágva középről belőle?
Ahhoz, hogy az ekét, tárcsát, kultivátort vagy bármit ami hátra van kötve emelni tudjam milyen hidraulikát érdemes haszálni?
Magát az alvázat saját kezűleg érdmes csinálni, vagy az is valami donor legyen inkább?
Bármilyen jó tanácsot, rajzot, fényképet szívesen fogadnék.