Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Helló kérdeztük már de nincs valakinek OETL motor , intermotor, lendkerék mágnese a gyujtáshoz? ez egy becsavarozható mágnesbetét ..az szétszállt és nem találunk sehol , esetleg ötlet?
Szia, én az M6-os motor helyett beraktam egy CUNEWALDER egyhengeres stabilmotort aminek 3000 a max. fordulata és szépen megy vele. Ez egy NDK motor, léghűtéses, az RS kis változata. lehet hozzá kapni cuccokat, és 4 ÜTEMŰ! Közbetétet kell csinálni hozzá meg az M6 lendkereke kell a kuplung miatt. De lehet csináltatni kazánlemezböl és a drehás lezsabályozza. Az M6 szerkezete nagyon erős én nem raknék rá benzin motort csak ha saját kutam volna Ploestiben. Ha jösz Csabára megnézed mit "alkodtam". Na gó mert munka van.
Szia, ha van 12 volt feszkód akkor van megoldás a hűtésre. a kamion soppokban lehet kapni ventilátort 12-24 voltrol üzemel. Azt beburkolod és felfogatod, szivargyujtórol adod az áramot és tolja rendesen a levegőt, kb 13-15 cm átmérőjű a lapát. kb 5-7 ezer ft, attól függ hol veszed. Nem kell semmit alakítani a motoron. Én ezt csinálnám de ez csak egy tipp. További szép napot.
Az én véleményem hogy nem tévedsz sőt a gyári gépeknek is van hibája pl: t4k a motorja nem a leg megbízhatóbb, télen nehezen indul az alkatrész drága és nehéz beszerezni. Rába15 a motor jó de minden más nem a mindennapi munkára való pl a kormányzásuk mind a 2 nél csapnivaló. nekem volt mind a kettő de nemvoltam hasra esve tölük annak ellenére hogy 5-6 százezer forint alatt nemis lehet kapni. Ezzel szembe ha te magad építed és nem spórólsz elég komoly és igényes gépet lehet készíteni sok esetben egy gyári gép töredékéből. egy példa :
4x100-14col:Golf 3,F-Astra,Fiat ami most eszembe jutott!Előrre is köszönöm!Holnap nekem is vegyszerezik a búzámat ilyen tápanyagos valamivel!Akkor holnapra jó pihenést a jövő hétre meg jô munkát!
A II-es Passat váltó, lendkerék, kuplung egy az egyben felszerelhető az 1.6-os Golf motorra.
A sebességváltásról: a kapcsolókonzol tetejére ráteszel egy sebváltókart (fényképet csatoltam), így függőlegesen bármelyik fokozatot tudod kapcsolni. A kuplungolásról: a fényképen látszik, hogy a Lada kuplunghidraulikát vagy pedig egy mechanikus kuplungmegoldást lehet alkalmazni az adott furaton keresztül és így működik a kuplung.
A Golf váltó azért nem jó, mert a sebváltó-kulisszarendszer kicsit bonyolultabb.
Összkerekes hajtásról: a Passat II-es váltóval állandó összkerék-meghajtásod van, ami nem kapcsolható, így az egyenes úttartása pl. szántáskor nagyon jó, kanyarodásnál kicsit tolni fogja az elejét, de az elhanyagolható, mivel nagy sebességgel nem fogsz közlekedni, így nem okoz problémát. Egyre kell vigyázni, hog a 4 gumi, amit felszerelsz rá, az azonos méretű legyen, lehetőség szerint 4 vadi új gumival kell megoldani.
Hátsó hajtásról: a Passat-váltó eredetileg bal oldali féltengelye fogja meghajtani a hátsó hidat, a jobb oldali az elsőt, és a Passat eredeti belső féltengely-csuklóhoz csatlakozó cső-rész össze van hegesztve az uaz kardánrésszel.
4*100? az fiat! van csak az autómon! majd utána járok. mi tegnap befejeztük a vetést ma már a vegyszert nyomtam. holnap pihi. hétfőtől meg szórjuk a műtrágyát meg a repcébe a bogár írtót.
Üdv urak! Olyan problémám van, hogy panncsi blokkomat felszereltem turbó hűtéssel alul egy mosógép ékszíjtárcsa van, felül meg egy trabant léghűtés balos lapáttal. Az a gondom, hogy mintha, nem hűtene rendesen. Cseréli a levegőt, de mit mondjak nem tépi le a kezem :D. A 2 ékszíjtárcsa majdnem egyforma nagy úgyhogy 1:1-be forog a főtengely és a ventilátor. Valaki valami jó ötlet vagy elegendő lenne ez is?
Kombinátorozni akartam a földet,csak mivel volt egy pár szikfolt a végébe,így nem akartam úgy järni mint a föld,meg a gép gazdája valameik évbe hogy elült a trakival a szikbe úgy hogy a kombinátor fölakadt és sehova,ezért boronáltam,simítóval,meg hosszú drótkötéllel!De amúgy jól mondod nagyon nehéz most jó magágyat készíteni!Mi is 3sorral boronáltunk vetés előtt,de szép munka lett benne!Nincs esetleg 14colos 4x100-as lyukosztású felnid 2db SOS-be??Vagy nem-e tudsz valakinek a környéken?
Igazából nekem Zuk vagy Uaz híd kellene,majd a nyár folyamán szeretnék belőle kistraktort.Csak az ára miatt kérdeztem,hogy kb. tudjak hozzá viszonyítani,hogy kb pl. egy Uaz híd mennyit érhet,úgyhogy ez most tárgytalan,de azért köszönöm.