Egy szimpla kasztni festés (maszkolással), a tetejére egy fényhíd és a Katonai Rendőrség matrica ilyen drága lenne? :D Ha belefektetett volna még vagy egy teljes napi munkát, akkor sokkal szebb lehetne, de még úgy sem érné meg a 15 000-et.
Eddig megválaszolatlan kérdésedre a válasz egyszerű: makettátalakító bolt már pedig nincsen!
Az egyes elemeket a megfelelő eljárással - szerszámokkal formáljuk (alakíttatjuk) át. Elveszünk, hozzáragasztunk, fúrunk, csiszolunk, öntünk, festünk stb...
Köny:
Nálad az 5 pont (Az elvarázsolt dollárt kifelejtettem)... ez öreg és kardinális hiba volt részemről. Szánom - bánom :-DDDDDDDD
Genezis_01:
Ezt az autót már én is néztem mikor felkerült. Nem csoda, hogy nem vitték el... a kidolgozása részletessége nem valami csuda... és az ára nahát - nahát.
Namostmárkéremszépen: én nem is remélem, hogy az általam kreált bóbitáskocsi ennyiért menjen el. Ez egy nevetséges aukció volt amúgy.
Az egyik lengyel fórumon találtam az alábbi képet, ami a magyar Retroautos honlapra hivatkozik, de ott ez a kép nincs fent. Ami érdekes a képen, a nyíllal jelzett platós Barkas. Ezek szerint várható, hogy ilyen is lesz a sorozatban!?
Nem kötekedésképpen, csak megjegyzem, hogy 4 nagy Ötvös Csőpi film volt (A Pogány Madonna, Csak semmi pánik, Az elvatázsolt dollár és a Hamis a baba), nem számítom ide a további Ötvös Csőpi TV filmeket, de azok nem is annyira jók, mint a 4 nagy mozifilm.
Igazad van. A Retroautók egy nagy űrt tölt be az 1:43-as autók piacán. Anno a megjelenésének én is nagyon örültem, mert a benne szereplő kocsik visszaidézik a gyerekkoromat, amikor ugye volt a Matchbox, Siku és még pár gyár, de ezek nagyrészt nyugati kocsikat adtak ki, amiket itthon nagyrészt nem lehetett látni az utakon. KGST autó tudomásom szerint csak a Skoda 130 LR volt a Matchboxtól. Később ugyan jöttek az Abrex és IST által gyártott autók, de ezek inkább gyűjtői modellek voltak. Szerintem az Amercom eme, Klasszikus autók sorozatai is azokat az autókedvelőket célozza meg, akik a nyugati kocsikat kedvelik. Egyébként a madarak azt csiripelik, hogy az Amercom kiadónak talán lesz itthon másik autós sorozata is, a régebbi Rendőrautós sorozat után ezúttal tűzoltóautókból. A majdani első szám megvételén elgondolkozom, mivel az egy Zil 130-as lesz bár csak 1:57-es méretarányban, de ha már régi keleti autók, akkor egy ilyen se maradjon ki.
Természetesen még számtalan kivitelezési projekt, és mindmegannyi alternatíva áll még előttem. A technikai háttér adott, a lehetőségek korlátlanok.
Természetesen lesz egy nem villogó makett is (gyártása folyamatban), ami mokronos egyezéssel teljesen élethű lesz.
A Vaterám most derítem ki a potenciális felvevőkört. Ha a mutató szuficites lesz, akkor beindul a sorozatgyártás is és had szóljon ezerrel, ha nem hát ennyi volt!
A következő modell és makett a VAZ 2107-es lesz, piros - kék villancspárossal, amik felváltva nyomatják az ívet.
És nagyon bele trafáltál, én is az Ötvös trilógia, ill. netes háttér segítségével készítettem el a modellt.
Elismerésem! Szép és mutatós, de engedj meg pár ÉPÍTŐ kritikát. Szerintem ki kellene festened részletesen a belső teret is, ugyanis így nagy az ellentmondás a szép külső és a kidolgozatlan belső között. Fekete belsőterű Zsiguli pedig nem volt. Ezen kívül én még alakítanék a villogón és a szirénákon, mert szerintem nagyon nem alakhűek. Még egyszer hangsúlyozom hogy szép és mutatós modell, de ha már autómodell akkor szerintem legyen pontos, amennyire csak lehet. Persze lehet hogy mindez azért van, mert te inkább modellező vagy (azaz arra törekszel, hogy a dolgok működjenek), míg én inkább makettező vagyok (arra törekszem hogy a lehető legjobban nézzen ki, a működés nem fontos). Mindenestre meseszép, csak sajna a vateráról nem derül ki, mennyibe is kerülne tényleg. Gondolom nem 50 forint. :D Egyből az Ötvös Csöpi filmek jutnak róla eszembe. :)
Szerintem sokkal de sokkal fantáziaszegényebb sorozat lesz, ha lesz. A retróautók valaha Magyarországon tömegesen használt autókkal foglalkozik, nem pedig régi és drága ritkaságokkal. Szépnek szép, gyűjtőknek jó, de soha nem fogja annyi ember emlékeit visszahozni, nem fog akkora nosztalgia-érzést kelteni, mint a Retróautók sorozat. Persze lehet hogy elfogult vagyok, mert én ilyen régi autók felidézésével foglalkozom mostanában. Végülis a Csajkát is sokan megveszik, mégse volt anno, csak a kiválasztott keveseknek. Ennek ellenére szerintem a Retróautóknál jobb autómodelles kiadványt nehéz kitalálni. Max. magyar járművekkel lehetne űberelni. Bárhogy is legyen, én a Retróautók mellett teszem le a voksomat :D és szerintem jobb lenne ha a kiadó is inkább ezt a sorozatot hosszabbítaná meg, minthogy egy másik, jóval kevesebb érdeklődőt vonzóba kezdjen bele.