Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
igen én is ugy tudom hogy a zuzó kb kétszer annyit forog,de gondoltam a meghajtást feljebb raknám azt hiszem 740-re és akkor ugy kellö lenne a fordulat.kardánom az van kuplungos.meg ahogy elnéztem a forgás irány is pont ellenkező a két eszközön,amit nem tudom hogy számit e.a rota harap, a kasza visszahuz.
Kavicsos 64,te régebben irtad hogy a 3011-est lehet keskenyiteni,de nem fejtetted ki.Én azért nem vettem meg mert tul sok lett volna a 160cm nyomtáv,nem fér el a sorban.most egy mitshum van ,de itt meg nincsen önsuly az a bajom.mennyire lehet a zetort összehuzni?
Helló! A rota 130-180 fordulat, a kalapácsos szárzuzó az egészen más a kalapácsok egy forgó dobra vannak felrakva és ennek csak tippelni tudom a fordulatát de 300-400 biztos van és spéci kuplungos kardán vagy hiromotor a meghajtás. De be kell irni a keresőbe és lessz hozzá müszaki adat biztos .
akkor ott valami bibi van!!! nekem simán vitte kicsit emelt alapjáraton. soha nem pörgettem! és ha erőlködött akkor is már majdnem le állt. de még akkor is vissza pörgött.
Hello István 37.A trakim 16 colos gumival van igy böven elfér alatta a krumpli tö. A Subaru Liberó alaprol csak annyit hogy 1990 óta javitok Subarukat de sajnos nincs felezöjük igy komolyab munkákhoz kicsit gyengék, Most egy Fiat Regata Diesel trakim van az áttételem 1-8 hoz,alapjáraton alig halad igy nagyon erős Simán szántok 2 ekével. Most épitek egy másik gépet W 1.6 vagy Daihatsu 1000 diesel motor eredeti sebesség váltóval és Uaz elsö és hátsó hidal ami szükitve van igy a nyomtáv 120 cm lesz
Kíváncsi vagyok rá de az az igazság hogy valami kicsi váltót keresnék simson motoros rotára amit kocsival is használnék.Legyen lükverc meg lehet játszani a sebbeségekkel.Zsuk váltó volna a jó de 20-ezreket beszélnek.
Hát nekem más a véleményem. Elég jól kell pörgetni, hogy bírja az 1es lovas ekét és így a benzin ég nagyon. Hiába jó az áttételezés, ha nagy a sebességfokozat nem bírja húzni, ha meg kisebb akkor meg a gázt kéri, hogy legyen sebesség szántáshoz.
nem tudom idáig még nem hallotam ilyenről! a pancsikat pont azért használják ilyen kis ketyerékbe mert lassú fordulatú és akár alapjáraton is képes dolgozni.
Úha :S az nem jó :). Gondolkodom valami szerkezeten még, amit a lánckerék hajtana, és azon lenne valami ipari lendkerék :D és utána jönne a váltó szerinted?
üdv! azt nem tudom hogy nyomatékosabb lenne-e de az tuti hogy a főtengelyedet tuti hogy eltöri. én próbáltam hogy egy trabi lendkereket rávariáltam hogy önindítós legyen és bizony egy alapos pörgetés után eltörött a főtengelyem.
Üdv! Mostanában elgondolkoztam, lehet, hogy hülyeség, de jár az agyam rajta, ha a pannónia nagyobb lendkereket kapna (méretre,súlyra) az nem változtatna a nyomatkán? Úgy értem kisebb gáznál "erősebben, lendületesebben járna''.? Azt tudom, hogy gyárilag kitalálták meg minden, na de nem igazán erőgépbe. A hoffer trakinak is volt jó nagy lendkerekere volt nyomaték is. Lehet hülyeség, de szerintetek?
Szia, nekem van egy olajos irányválltóm, kuplung nélkül működik. Egy stabilmotoron volt felszerelve. kb akkora mint egy lada válltó. Ha érdekel külj egy email címet és küldök róla képet. Fin gyártmány, a hajtás a lendkerékre, a ház a blokkra volt felcsavarozva, a hátulján a lehajtás csökkentett fordulatú. majd megnézem milyen arányban de nem sokkal kevesebb. Este leszek a gépnél. további szép napot.
Két lakattal volt bezárva a mühelyem elzett biztonsági lakatokkal egy hajitófát nem érnek mindkettöt levágták a lakatpántot tőben valószinüleg erövágóval.
Helló! Mindent elvittek, a hegesztőt szétverték, a szerszámokat össsze szedték 9 kulcs alatt és 24 fölött maradt szerszám, a fogókat , lemezvágó ollót, az összes kábelféleséget csak apró kábel darabok maradtak, ékszijakat, hegesztő munka kábeleket , hosszabbitókat, a szekrényt kipakolták a földre. Pontosan nem is tudom hogy a sok szerszámból mi hiányzik, csak ahogy pakolok vissza nézem hogy ez sincs az sincs az is oda van, még a csvarhúzókat is kiválogatták alig maradt valami . A mozgás érzékelőt letakarták egy rongyal igy a lámpa nem világitott és a sziréna nem szólt.
Amit tudok róla: szűkített volga hátsó difi 235/70/16-s kerekekkel,elsől moszkvics kerekek agyak,kézi tekerős hidraulika,elől fa tolólap ami levehető,5 sebességes váltó gardánnal összekötve a hátsó difivel,hátul fék bekötve külön-külön oldalanként,masszív váz,erős hátsó vonószerkezet akár pótkocsi akár utánfutó!
Helló nekem az a véleményem hogy ha traktor akkor diesel motoros, de az a gép a jófogáson nagyon ígéretes, van hozá egy csomó szerszám és ami a legfontosabb van tlt kihajtása ez egyedi az épített traktorok között, csak az ára borsos egy kicsit de én ezt választanám aztán eldöntöd hogy cserélsz e benne motort, ez attól függ hol használod.