Amerikában állandóan kapunk jobbnál jobb ajánlatokat, hogy kössünk biztosítást elhalálozásunk esetére a temetési költésgekre. Nem tudom, hogy megy ez az üzlet, de a személyre szóló levlektől kezdve, a simán postaládába bedobott reklámig minden megtalálható ezügyben.
Részlet az MTI OGY - Belügyminisztériumi koncepció a temetési kiadások csökkentésére című híréből.
A szociális temetés koncepciójáról Prutkay János, a Belügyminisztérium szakértője kiemelte, hogy a rászoruló hozzátartozók számára szabadon választható, ingyenes alternatívát teremtenének. A temető fenntartója köteles lenne külön parcellát kijelölni a koporsós vagy urnás szociális temetkezési helyek számára, az állam pedig a kellékeket (koporsó, urna, sírjel) biztosítaná. A szociális temetés feltétele lenne, hogy az eltemettető vagy az általa felkért személy vállaljon személyes közreműködést a temetés során. Ezek közé tartozik egyebek mellett az elhunyt felöltöztetése, a sírhely kiásása, a ravatalozás, búcsúztatás, illetve a koporsó, urna leengedése, behantolása.
Nem kell jelszó vagy egyezményes jel, mert mindenki vihet el könyvet, aki fogyaszt valamit. Azt hiszem, a tulaj 11-16-ig és este 10-től van benn. Ha mondjátok, hogy van közötök az ötlethez, akkor bizonyára több kötetet is elhozhattok, mert még bőven van dobozban is és több vendég is mondta neki, hogy hamarosan viszi az utánpótlást...
Miután a (nagyon) közelben van zöldséges, én inkább baromfi- (jellemzően libás) boltot javasoltam volna a piktoroknak. Már csak Presser - aki pár lépésnyire nőtt fel a környéktől és a Miénkitta (Klauzál) tértől - faterja miatt is. Az öreg ebből tartotta el kis családját és nevelte fel Picit.
Lehetne ez a szép tűzfal is bújtatottan fizetős reklámfelület. Csupán a zőccséggyümőcsöt kellene valamilyen más, fizetett konstrukcióra kicserélni. Gelka, Keravill, akármilyen bank.
Ha előbb készül a terv... De képzelj el egy nemzeti trafikost, amint épp kiírja a hirdetőtáblára, hogy jégkrém, fagylalt, alkohol kapható a cigarettáról való leszoktatás jegyében. Szegény macska leszédül a párkányról. Oppardon. :)