De be ám! Aztán sajgó szívvel távoztam. Most ezekre nincs keretem. Sajna megfogadtam magamnak is, és az asszonynak is, hogy 1 hónap 1 gép kategória lesz maximum. A jövő havi fizuból meg félre köll tenni egy kicsit valami nagyformátumu rettenetes fagép félére (na jó, valami minőségi 6x6-os is megfelelő lehet).
A japánok respektálták az Exaktát már annó, és értelmét látták a Canon/Exa adapter kialakításának, nem beszélve a Minolta, Vivitar, Olympus Pen F, stb-ről. Sőt a Topcon eleve exa illesztésű.
És lám később, úgy negyven évvel már ővéké is volt a típus joga.
Azért kezdek rájönni: olyan sötét vagyok, hogy a fejemben át lehet tekerni a filmet, nem fog fényt kapni!:-) Nézegettem a gépet (még mindíg a Tenax), és a netet, rájövögettem ebbe nem való kazetta.135-ösRollt raktak bele, simán , kazetta nélkűl, így van??Vagy menjek pihenni??
Komolyra fordítva: a régi 135-ös kazetták más méretűek voltak?? Mert beraktam (volna) egy filmet a Tenax-ba, és nem stimmel.1mm-el lejjeb van a film!!Nem is beszélve hogy csévélő orsóm sincs.Az eredeti hogy nézett ki?? Tudja valaki??Help&help.Mert nem csak az ajtót nyitom ki (tokostól), hanem az ablakot is......
Köszönöm! Még van mit javítgatni rajta, de ez már csak külsőség.Kijavítom majd a festését is , ha már minden, akkor legyen az is rendben!Igazad van, bizony jó érzés egy ilyen sk felújított géppel fotózngatni! Ismered kívűl belűl, erényeit hibáit, képességeit, nagyon jó, ezért érdemes időt áldozni rá! Szerintem.
Szép munka, gratulálok! Én a tisztításon és elemcserén (mármint ha kell bele :))) ) túl nem értek semmit a műszaki dolgokhoz, de már azzal is sokat lehet javítani.
Miután itt a fórumon mindenki dícséri beszereztem egy xa2-t és kiváncsi vagyok az első próbatekercs végeredményére...
Van úgy hogy a múló időt nem veszem észre, csak ha rámszólnak. Reggel elmennek itthonról-akkor kezdem, és este hét felé amikor jönnek haza, még mindíg a fejemen a fejpántos nagyító. És persze a morgás, hogy tegnapi a kaja.
Elkészűlt a mű, s működik. Jó pár napom ráment,de öröm volt megoldani a problémát! Ti is így vagytok vele ha valamit javítotok? Nem számít ilyenkor se idő, se semmi csak maga a gép javúljon! Jó hobbi ez nekem! Íme az eredmény, minden beállítva, ellenőrizve, most majd ha tudok ff filmet venni ,csinálok egy tekercset a hétvégén.Mindenkinek jó hétvégét, és ünnepet!
Köszi figyelmességedet, jól el volt rejtve, de megtaláltam másodjára.
Egy rossz NDK-s gépnek kikaptam a keresőjét, és némi köszörüléssel csiszolással
fényt varázsoltam a vak keresőablakba.Mert hát üvege sem volt neki.Mondjuk nem egészen gyári a képkivágás amit mutat, de szemre igazinak tünik.Már csak tekerentyüt kell hamisítanom....
Annyira azért nem vagyok irigylésre méltó, egyszer fent máskor lent...ami kontárkodásomat illeti..tükörcsere,élességbeállitás Rollicordnál, Fobesznél zárjavítás után beállítatlanul kaptam vissza távmérős Moszkvámat, a függöleges szellemképet sikerült vizszintessé varázsolni. Kudarc eddig a két rossz pancolár, ami darabokban várja hogy legalább egy jó legyen belölük...egyelöre még nem macerálom lassú blendés jó külsejű sonnar 135-ösömet...
Akinek felirat vesztett Exája van, a Flóri téren az emeleti névtáblásnál kitünö fekete müanyagra írt feliratot csináltattam, szinte gyári...