Jobban nezegetve a dolgokat ugy nez ki hogy nagyon osszelegoztak ezt nekem :(:(:( D3WZ elektronika B4/5WZ kalyhaval osszeepitve :( Abbol gondolom hogy az uzemanyag befuvo kulon kiveheto a gyertya kivevese utan es nincs egyben a langcsovel :(
Szia Koszi a valaszt! Az a helyzet hogy vettem az e-bay-rol egy D3WZ kalyhat VW T4 esrol volt elvileg lebontva. 25 2121 05 az Eberspacher kodja. Szetszedtem hogy ellenorizzem le hogy minden rendben van e es csodalkozva lattam hogy nem hasonlit a felepitese a D3WZ kalyhakra hanem inkabb a D5WZ-re hasonlit. Ami nekem nem tiszta az az hogy letezik masfele belseju D3WZ vagy amit en vettem az egy osszelegozott kalyha ? (D3WZ elektronika 14 polusu belso csatival egy D5WZ kalyhara szerelve) Meretileg megegyezik a D3WZ-vel.
Ja, most látom, hogy a nagyobb kályhára akarod a kisebb elektronikát feltenni. A túlmelegedés akkor nem játszik. De a ventilátorok különböznek, uh nemtudni, hogy működik-e majd rendesen.
Elméletileg meg lehet próbálni. A kapcs rajz szerint csak az ü.a. pumpa bekötése különbözik. Azt át kell kötni. Más kérdés, hogy hogyan működik majd. Pl a befúvó ventilátornak a d5w-és elektronika nagyobb feszt ad és állítólag az ü.a. pumpa is másmilyen kellene hozzá. A d5w-és hőcserélője is nagyobb, lehet, túlmelegedne, de ez kiderül, ha ráteszed.
A Vag-commal kellett csinálni egy gyári alapbeállítást (aminek egyben az első indításnak kellett volna lennie) és így járatta a program kb. fél órát és ezalatt kiírt mindenféle infót, hogy éppen mit tesztel és hogy milyen kapacitáson megy a kályha. 2-3 Perc után megszünt a füstölés és csak a meleg maradt hátra :). Most minden tökéletesen működik rajta, így aztán nagy az öröm. Jövőre jó lesz!!! Köszönöm az infókat és az önzetlen segítséget. Sziasztok, üdv:Balázs
Ha a másik pumpa jól feltöltötte és van benne el nem égett anyag jócskán az lehet hogy még gondot okoz. ( pl. mint aikor egy motor jól megszívja magát, de itt a bennlévő plussz anyag nem tud elégni mert a kályhában a lángőr nem jelzi a rendes égést a vezérlésnek, megszünteti az izzitást stb) .
Huzd le az üza vezetéket, - és úgy próbáld elindítani.Ha igy elindul akkor van benne "maradék" és adddig megy amíg ki nem ég belőle az anyag.
Lehet nem túl tudományos az elméletem de hátha....
Sziasztok Szetszedve se hasonlit a D3Wz-re mert az izzogyertya es az uzemanyagadagolo inkabb a D5wz-re hasonlit. Pont olyan mint itt: http://www.t4-wiki.de/wiki/Zuheizer a kepeken de a kozolt bekotesi rajz nem felel meg mert masok a szinek.
Lenne meg egy kerdesem, hogy ez a tipusu kalyha tesztelheto e a vag-com-al es ha igen akkor melyik labon ?
Sziasztok! Vettem egy D3WZ kalyhat ami VW T4 ben volt 25 2121 05 koddal. Az a gondom hogy ez ugy nez ki bekotesileg mint a D5WZ :( Szetszedtem es belul is 14 polusu csati van a 10 helyett.
Az lenne a kerdesem hogy bekothetem ugy mint a D5WZ vagy ez valami speci bekotest igenyel ? A szinek megernyeznek a D5WZ-vel 1:1 ben kivul belul.
De milyen Webastohoz való gyári pumpát vettél? Ha thermo top C-hez valót vettél, akkor 100% hogy nem jó. A TTV üzemanyagpumpa szállítási mennyísége kb. fele a TT C-ének!
Én a webastohoz való gyári pumpát vettem meg. Azt tudom, hogy a Thermo Top V az a gyárilag beépített állófűtés, de azt nem gondoltam, hogy más pumpa tartozik hozzá!! Ez tuti??
Látom sokan megfordulnak itt, akik hozzáértői az állófűtés témának. Tud esetleg valaki Thermo top C diesel kályhához izzító stiftet külön? A szervizek szerint csak égőkosárral együtt lehet venni kb 40 pénzért. A kosár nálam jó, csak a stift halt be. Akár használt is jöhetne.
Szia! Igen meg van,de még kérek egy kis időt,mert egy laptopra szeretnék minden progit felrakni,és most van a számítógépes emberkénél aki rendezni nekem ezt a dolgot...! Üdv: balu
szia Balu! örömmel olvasom hogy meglett a diag cuccod. elvinnénk valamikor az autót hozzád. vw T4 thermotop c. csak szellőztet egyet, azt is csak ha kedve van hozzá, aztán semmi.
Szia! Ok,jelentkezem ha tudok valamit,de kb. két hét mire jön az autó mert kint dolgoznak vele N.o.-ban..! De ha Neked előbb megoldódik akkor én is megköszönném ha szólnál,hogy mi volt a probléma tárgya!? Üdv: balu
A képernyőjén a menü Aux.Hietung alatt nem tudod beállítani?
Ha úgy nem indul el akkor BMW-service és állófűtés programot fel kell rá telepíteni....
De én úgy tudom,hogy azokon már gyárilag fent van!?
Most sz.....pok egy ugyan ilyen X5-tel,elindul azonnali indításra,vagy a beprogramozásra (klima panel is kigyulad,befuvó ventilátor elíndul)és kb 3-5sec után leáll,kiszelőztet és megáll...
Szerintem klíma vezérlő,vagy a kályhán az állófűtés progi ment el....,vagy felejtette el!?
Kisegítő-fűtésnél (hideg motor) viszont elíndul és fel is fűt rendesen!
Hali ! Megszeretném kérdezni,hogyan lehet elindítani az állófűtést bármikor egy X5 -nél? A lényeg az,hogy +5-10 fok felett is eltudnám indítani bármikor.
Sziasztok! Látom nagy a csönd,gondolom mindenki havat lapátol vagy a meleg állófűtéses autójában üldögél...))))). Na szóval,mükszik a Webasto diagnosztikám is tegnaptól kezdve.... Szép vasárnapot mindenkinek!
Nekem benzinesben van. Raadasul mostmar utasterfutessel kombinalva. Szerintem nagyon megeri. Ami aramot elfogyaszt, azt benzinben visszahozza. A jegmentes ablak luxusa pedig megfizethetetlen :)