Keresés

Részletes keresés

Panka40 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 100

És annak mi a bűne, aki nem tud adót csalni, mégis kevesebb lett a fizetése? Mégcsak nem is minimálbér!

Megszorítás a javából! De csak a kiskeresetűeknek.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 99

Nekik nem nekünk igen.

Előzmény: Derek (98)
Derek Creative Commons License 2011.02.01 0 0 98

"Tessék a fekete- és szürkegazdaság jövedelmeit bevonni a jövedelmek adóztatása alá"

Nem lehet bevonni sehol sem sikerult bevonni. Valamennyire lehet csokkenteni,de felszamolni nem lehet,meg nem is lenne jo.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 96

A magyarországi papíron szegények és a valóban szegények közt legyen előbb határvonal, majd ha ez megy, akkor szó lehet róla hogy a jobbmódúak SZJA-ja is több legyen. Tessék a fekete- és szürkegazdaság jövedelmeit bevonni a jövedelmek adóztatása alá, majd ha azok is adóznak, akkor térjünk vissza a szolidaritásra. 

Előzmény: Thelonius (86)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.01 0 0 94

Itt most nem gazdagságról vagy szegénységről van szó. A gyermekek száma az én esetemben (és a többi általam leírt esetben) független a gazdagságtól! Az alapelv, hogy "mindenki jól jár" rám (és még sokan másokra!) miért nem vonatkozik ?! Ha már nagy hangon igérnek valamit, sőt választási ígéret-érvként alkalmazzák, akkor illene betartani ! Ja, hogy akkor nem jutna annyi a felső kasztnak  ... Gyanítom, hogy ez jópár fideszre szavazónál is így fog jelenkezni, majd akkor meglátjuk mennyire lesz forradalom a fülkében !

Előzmény: Backupper6 (80)
Derek Creative Commons License 2011.02.01 0 0 92

Mult evben meg munkanelkuli voltal?

Előzmény: Törölt nick (90)
Derek Creative Commons License 2011.02.01 0 0 91

"Inkább úgy mondanám, hogy nekik totálisan mindegy, mennyi az SZJA. Bár lelkileg akár megterhelő is lehet, hogy most már csak 16%-ot tud elcsalni az eddigi harmincvalahány helyett."

Pontosan:-)) Az mar nem olyan nagy virtus.

Előzmény: freyya (87)
emp Creative Commons License 2011.02.01 0 0 89

kábé annyira látok a jövőbe, mint 2008 nyarán, mikor felvettem a frankhitelt :)

szerencsére viszonylag keveset.

Előzmény: kölcsönzői jelmez (85)
velo Creative Commons License 2011.02.01 0 0 88

Az enyem is tobb lesz mint volt, de meg nem tudom mennyivel, meg nincs meg a papir.

Az asszony az ovodaban kapott brutto 1000 HUF emelest es 2000 HUF -al csokkent a nettoja.

freyya Creative Commons License 2011.02.01 0 0 87

"A másik a gazdag ember, aki eddig is elcsalta az adót (fekete, szürkegazdaság, céges autó, céges tévé, céges mikrosütő). Ők nem járnak jól a 16% SZJA-val."

Inkább úgy mondanám, hogy nekik totálisan mindegy, mennyi az SZJA. Bár lelkileg akár megterhelő is lehet, hogy most már csak 16%-ot tud elcsalni az eddigi harmincvalahány helyett.

Előzmény: panxer (39)
Thelonius Creative Commons License 2011.02.01 0 0 86

Olyan borzalmas lenne egy a 15 milliós sávhatár?

Előzmény: Törölt nick (81)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.02.01 0 0 85

félig megszűnik, aztán lesz helyette valami igazságosabbnak nevezett más, nem gond

Előzmény: emp (82)
freyya Creative Commons License 2011.02.01 0 0 84

Határozottan. Lényegesen többet fogok kapni, mint tavaly, amikor még nem dolgoztam.

mindent szabad Creative Commons License 2011.02.01 0 0 83

Kíváncsi leszek ebben a nagy fülke forradalomba mikor lesz elege az embereknek akiknek 10-20 ezret vettek ki a zsebükből. Áprilisi kilakoltatásokról ne is beszéljünk. Amíg van enni addig nem harap a kutya, de ha nem lesz mit akkor tavasszal harapni fog. 

emp Creative Commons License 2011.02.01 0 0 82

jövőre még csak "félig" szűnik meg a szuperbruttó az ígéretek szerint, de addig még bármi lehet.

nemrégiben a Fidesz még teljes erővel fikázta a szuperbruttót, aztán csak meghagyták.

Előzmény: holalé (60)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 81

"És maximálisan szolidáris vagy, meg túlteng benned az empátia."

Te tényleg elvárnád hogy a jobbmódúak ne csupán arányosan fizessenek több közterhet, hanem még a jövedelmük sújtó elvonás aránya is nagyobb legyen?? Mégis mi erre a magyarázat, lehetőleg valami racionálisat mondjál, mit kap cserében az, akivel hátrányosan kivételeznek, nem elégedve meg azzal hogy azonos kulcsok mellett többet fizet, hanem jövedelme nagyobb hányadát vonnák el? 

Előzmény: Én, a 0000 (65)
Backupper6 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 80

Már több fórumban leírtam, és marhára unom leírni, de a gazdagok NEM munkabért kapnak.

Osztalékot, árfolyamnyereséget, részvényopciót....

De hát egyszerűbb irigykedni, meg örülni annak, ha a másik bérét viszi az adó, tök jó, ha nekem nincs neki se legyen! Ne már, hogy keresni merjen, mert esetleg kurrens tudása van, á nehogy..... A Gyurcsányék alatt még jutalmat sem volt érdemes kapni, a 2/3-a ment adóba...

Unom már ezt a "gazdagok gazdagodnak, a szegények szegényednek" szöveget. A gazdagok TESZNEK az SZJA-ra (gyengébbek kedvéért Személyi JövedelemAdó)

emp Creative Commons License 2011.02.01 0 0 79

például nálunk.

minden hónap első munkanapján utalnak.

amúgy én is beljebb leszek 30-40 ezerrel, de ma ráadásul kifizették a tavalyi negyedéves prémiumot is(ez csúszás új szokás), így nehéz az összevetés.

Előzmény: Tarjáni (46)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.01 0 0 78

Nekem kicsit magasabb a fizum a hivatalos átlagnál. Gyermekem is van, de már kinőtt a családi pótlékból. Tehát rosszul jártam. Nem vagyok egyedül. Akik kevesebbet keres bruttó 300-nál, idősebb annál, hogy családi pótlékot kapjon gyermeke után, vagy fiatalabb, vagy csak egyszerűen nincs gyermeke, mert mondjuk valamiért nem lehet, az ráfizetett. Ennyit a nagy ígéretről, hogy "mindenki jól fog járni" . Az egykulcsos adó is csak az évi 5 millás jövedelem felett hoz igazi hozamot, alatta csak fél százalékot "nyert" a versenyző, hiszen 17-ről 16-ra csökkent az adókulcs, de a nyugdíj járulék meg fél százalékkal nőtt ...

Panka40 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 76

A szuperbruttóval együtt az adójóváírást is kivezetik jövőre. Tehát jövőre is kevesebb lesz. Az adójóváírás havi kb 12 000 Ft. Nálunk már volt ma bérpapír, és kevesebb lett a nettó! Nem csak nekem és nem minimálbéresek vagyunk.

Előzmény: holalé (58)
Backupper6 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 75

Fizetek én elég adót fiacskám, a cég levonja az utolsó fillérig. Eltartok a családomon kívül még pár embert.

A "barlang" pedig egy XVI. kerületi családi ház. A gyerek meg 10.000 forint nettó havonta.

Irigykedéssel meg nem jutsz előrébb, javasolnám neked is az ÖNKÉPZÉST és TANULÁST.

Le is megyek a saját konditermembe egy kicsit gyúrni meg futni, ebben a barlangban még az is van ;o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Memborchus Creative Commons License 2011.02.01 0 0 74

A topiktársunk egyes számot használ a gyerekei számánál!

Egy gyerekre mekkora adókedvezmény jár?

Pater Altenberg Creative Commons License 2011.02.01 0 0 73

Áramár volt?

Reader61 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 72

Ott a pont, nem tudom.

De ezen az alapon 20%kal is emelhették volna :-)

Előzmény: Waladár (71)
Waladár Creative Commons License 2011.02.01 0 0 71

Tudod mennyi lesz az infláció? Nehogy az áram áremelés tényleg infláció alatti legyen!

Előzmény: Reader61 (67)
Reader61 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 70

Az viszont egyértelműen hülye, aki szerint a lakosságot hidegzuhanyként érte egy 3-4%os áramszámla-növekedés.

És azt hova sorolod, aki a bércsökkenés melleti áremelésnek tapsikol?!

Előzmény: Törölt nick (32)
Reader61 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 69

A fórum forradalmára szerint infláció alatt nő, szóval no para!

Előzmény: Törölt nick (26)
Reader61 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 67

Egyébként infláció alatt emelkedik az áramár, ezt hogy számítsuk?

Én ma azt hallottam, hogy előzetes bejelentés nélkül a mai nappal 7%kal nőtt az áramár.

Ez infláció alatti?

Előzmény: Törölt nick (15)
beorn Creative Commons License 2011.02.01 0 0 66

A gyereked eddig elvitte a fele fizetésed? Büdös kölök!!!

Előzmény: Backupper6 (63)
Én, a 0000 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 65

"Én jól jártam, és még gyerekem is van.

Végre nem viszik el a fele fizetésemet. ÉLJEN!"

És maximálisan szolidáris vagy, meg túlteng benned az empátia.

És olyan szerencsés vagy, hogy nincs gázszámlád, villanyszámlád, meg az élelmiszerért se fizetsz...

Hja, a barlangban könnyű!!!

Előzmény: Backupper6 (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!