Viszont a kivétel meg van. Vigan. Egy éjszakát, akartam maradni, de kettő lesz belőle, mert nagyon jól érzem magam, mondjuk részben köszönhető a fesztiválnak is, de amilyen szökőkútja van a barcelonai elbújhat mögötte.
Külügy honlapján fenn van mindig a napra kész információ, amúgy igen 30 napos pecsétet kapsz a határon. Amúgy kiváncsi lennék, milyen a nem sima útlevél?
Két teljes napom volt itt, most indulok Manilán keresztül Laoagba. Mind a két napon voltam egy egy napos túrán és a környezet szép ezt nem tagadom, itt láttam életembe először azokat az igazi korallokat, amit én kis buksimmal elgondoltam. DE attól a város, ahol megszállsz az egy pöcegödör, az emberek igénye a saját környezetére, a saját udvarára nullahúsz és ez nagyon le tudja rontani a helyről alkotott összvéleményt.
Korallokon lehetet látni, hogy kapott Jolandától rendesen.
Amúgy nem tűnt fel, hogy a filipinek szépek lennének, akadt köztük egy két csinos darab, de ennyi. Ellenben Vietnámba nonstop szerelembe akartam esni.
u.i.: Asszonyka Thaiföld után hazament valakinek dolgozni is kell :D
Teljesen új vagyok ebben a topikban. Egy véletlen folytán eljutok a Fülöp-szigetekre, hétfőn indulok. Manila és Puerto Princesa szerepel a listámon. Már teljesen lázban vagyok, még sosem voltam ilyen messze.
Egy fontos kérdésem lenne. Változtak-e idén esetleg az országba való beutazási feltételek? Még mindig elég egy sima útlevél, ha csak 30 napnál kevesebbet töltök ott vagy kell még valami más is? Írtam én a konzulnak, de eddig válaszra sem méltatott.
Vajon sok magyar tölti ilyenkor a szabadságát a Fülöp-szigeteken?
No még ilyet se hallottam. Állítólag a Fülöp szigeteken nagyon keveredtek a gének és emiatt szépek a lányok. Szép vietnámi lányra még nem figyeltem fel, bár én nem vagyok mérvadó női mivoltom miatt.
Majd kérünk véleményt Matuskától ő már járt elég sok helyen, hogy erre is tudjon választ adni.
Talán mert Coronban nem maga a város a lényeg, hanem a környező szigetvilág. Menj el pár egynapos túrára, ha még futja az idődből, valszeg változni fog a véleményed.
Közbe azért én lehelek egy kis életet ebbe a topicba.
Épp Coronba vagyok. Ezt a helyet csak annak ajánlom aki kimondottan elsüllyedt hajókat akar látni búvárkodva. Azon túl az egész Ózd alsó cigány telepéhez se mérhető, mert ott igényesebbek az emberek. Az egészet úgy kéne felgyújtani, ahogy van. A Sea Dive-ban szálltam meg, amit minden könyv ajánl. Az étterem falába patkányok viháncolnak nonstop, tegnap pedig akkora csótány vadásztam le a szobámban, hogy ahhoz képest a lakótelepi csótányok csak kis peték, de nem én voltam az egyetlen, mert reggelre hat dölgött volt a folyosóra kirakva... Kajak bánom, hogy átjöttem El Nidoba, mert ott legalább sétatávolságra volt szép tengerpart nem is egy.
Csak egy észrevételt szeretnék megosztani velek. Több helyen is olvastam, de vagy nem volt napra kész info vagy elolvastam vmit, de mikor megláttam az egy napos programok árát kicsit padlót fogtam. 8-900ról olvastam végig viszont itt helyben 1100-1400ig terjed az ára egységesen mindenhol. Az más kérdés hogy az 1400-ast lealkudtam 1100-ra de akkor is elég gáz..
Korabbi beszamolomhoz “visszalapozva”: A repter-Mall of Asia taxival 100-120 peso. A belvarosig kb. 200 peso. Fogalmam sincs hol van a Rizal park de ez talan segit. Igen, arra figyelj hogy az ora be legyen kapcsolva.
A repteren az erkezesi szinten csak sarga, repteri taxit tudsz fogni amik magasabb tarifaval dolgoznak. Ha atmesz az indulasi szintre ott lesznek feher taxik amik utasokat tesznek ki. Azok olcsobbak.
Január 7tól 27ig leszek a Fülöp szigeteken és repkedek össze vissza hogy sok mindent lássak. Az alábbi időpontokra és helyekre van jegy. A kérdésem az hogy a hurrikán után mennyire javasolt hogy egyáltalán elmenjek és hova ne menjek. Előre is nagyon köszi a válaszokat.
Ez affele luxus szolgaltatas ugyhogy az ara is ezt tukrozi. De nem tudom hogy mennyi. Ha az obollel szemben allsz El-Nidoban akkor a jobb vegebe elmesz es van egy keskeny osveny ami megkeruli azt a kis dombot. Ott van egy temeto. Az mogott mesz egy 100 metert es talalsz par hazat. Van ott egy csalad akik turakat csinalnak meg biztos ilyen lakatlan szigetezest is meg lehet veluk beszelni. Kokuszdiot arulnak meg turakat hirdeto plakat van a haz elott ugyhogy nem lehet elteveszteni. Ok olcsobbak mint a varoskaban es rugalmasak. Motort is tudsz toluk berelni es jo strandokat tudnak ajanlani a varoskan kivul. Becsuletes csalad, nem lehuzosak.
El Nidoban az A-B-C turat boven eleg megcsinalni de akar ketto is elegendo (A, C) ugyhogy ezekre max 3 nap kell.
A Sabang-i part gyonyoru de furdesre nem kimondottan idealis hacsak nem bodysurfing a cel.
En csak ott voltam ugyhogy nem tudok velemenyt formalni a tobbi helyrol de Port Bartont tobben favorizaltak itt a forumon.
Köszi, korábban már olvastam erről, maga az ötlet tetszik, de ez majd helyben fog kiderülni, hogy a büdzsébe befelfér-e. El Nidóra olyan 4-5-6 napot szánnánk (ebbe beleférne 1-2 éjszaka egy szigeten, ha az ár is okés), viszont szerinted El Nidón kívül hova érdemes még menni tengerpart ügyben? (Coront El Nido utánra tervezzük), szóval El Nido előtt a főszigeten lenne még időnk.
El Nidoban van olyan hogy kivisznek egy lakatlan szigetre delutan es masnap reggelig ott lehetsz. Egy csonakos ember ott marad, vagyis nem teljesen egyedul vagytok. Emberunk csinal kajat meg felallitja a satrat de egyebkent gondolom a hatterben marad. Korbe kell kerdezni par helyen ahol csinalnak island hopping turakat hogy van-e ilyen szolgaltatasuk.