Néhány évvel ezelőtt az Abrex katalógusában szerepelt egy ilyen kékben, hogy hamarosan jön, de eddig semmi híre, pedig csak az 1000 MB-t kellene kicsit átfaragniuk.
Egy szimpla kasztni festés (maszkolással), a tetejére egy fényhíd és a Katonai Rendőrség matrica ilyen drága lenne? :D Ha belefektetett volna még vagy egy teljes napi munkát, akkor sokkal szebb lehetne, de még úgy sem érné meg a 15 000-et.
Eddig megválaszolatlan kérdésedre a válasz egyszerű: makettátalakító bolt már pedig nincsen!
Az egyes elemeket a megfelelő eljárással - szerszámokkal formáljuk (alakíttatjuk) át. Elveszünk, hozzáragasztunk, fúrunk, csiszolunk, öntünk, festünk stb...
Köny:
Nálad az 5 pont (Az elvarázsolt dollárt kifelejtettem)... ez öreg és kardinális hiba volt részemről. Szánom - bánom :-DDDDDDDD
Genezis_01:
Ezt az autót már én is néztem mikor felkerült. Nem csoda, hogy nem vitték el... a kidolgozása részletessége nem valami csuda... és az ára nahát - nahát.
Namostmárkéremszépen: én nem is remélem, hogy az általam kreált bóbitáskocsi ennyiért menjen el. Ez egy nevetséges aukció volt amúgy.
Az egyik lengyel fórumon találtam az alábbi képet, ami a magyar Retroautos honlapra hivatkozik, de ott ez a kép nincs fent. Ami érdekes a képen, a nyíllal jelzett platós Barkas. Ezek szerint várható, hogy ilyen is lesz a sorozatban!?
Nem kötekedésképpen, csak megjegyzem, hogy 4 nagy Ötvös Csőpi film volt (A Pogány Madonna, Csak semmi pánik, Az elvatázsolt dollár és a Hamis a baba), nem számítom ide a további Ötvös Csőpi TV filmeket, de azok nem is annyira jók, mint a 4 nagy mozifilm.
Igazad van. A Retroautók egy nagy űrt tölt be az 1:43-as autók piacán. Anno a megjelenésének én is nagyon örültem, mert a benne szereplő kocsik visszaidézik a gyerekkoromat, amikor ugye volt a Matchbox, Siku és még pár gyár, de ezek nagyrészt nyugati kocsikat adtak ki, amiket itthon nagyrészt nem lehetett látni az utakon. KGST autó tudomásom szerint csak a Skoda 130 LR volt a Matchboxtól. Később ugyan jöttek az Abrex és IST által gyártott autók, de ezek inkább gyűjtői modellek voltak. Szerintem az Amercom eme, Klasszikus autók sorozatai is azokat az autókedvelőket célozza meg, akik a nyugati kocsikat kedvelik. Egyébként a madarak azt csiripelik, hogy az Amercom kiadónak talán lesz itthon másik autós sorozata is, a régebbi Rendőrautós sorozat után ezúttal tűzoltóautókból. A majdani első szám megvételén elgondolkozom, mivel az egy Zil 130-as lesz bár csak 1:57-es méretarányban, de ha már régi keleti autók, akkor egy ilyen se maradjon ki.
Természetesen még számtalan kivitelezési projekt, és mindmegannyi alternatíva áll még előttem. A technikai háttér adott, a lehetőségek korlátlanok.
Természetesen lesz egy nem villogó makett is (gyártása folyamatban), ami mokronos egyezéssel teljesen élethű lesz.
A Vaterám most derítem ki a potenciális felvevőkört. Ha a mutató szuficites lesz, akkor beindul a sorozatgyártás is és had szóljon ezerrel, ha nem hát ennyi volt!
A következő modell és makett a VAZ 2107-es lesz, piros - kék villancspárossal, amik felváltva nyomatják az ívet.
És nagyon bele trafáltál, én is az Ötvös trilógia, ill. netes háttér segítségével készítettem el a modellt.