Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Helló! Há ménem mászott fára, ott nem esett volna rá a kereked!!! Nagyobb kerék is van ha az kicsi lenne. A hosszú vasat felezd meg, és két szuper gumiszerelő vas kell belőle, vagy ez esett a pulira ? Jár erre egy csavargó kutya majd bedobom hozzátok, legyen valami az udvaron, bár ugatni még nem hallottam, nade kutya-kutya!!
üdv szolnok hozzánk kb 70 km . de pár szót azért a motorról írjál már. ja igen nekem mindenképp kellene kompletten ahogy le van fotózva. sajna nem igen vagyok járatos atz4k alkatrészek iránt. ha így érdekel akkor össze szedem amiket adnék érte be üzemelem eljösz elhozod a mocit én meg mutatom hogy mi milyen és ha érdekel viszed. a cirkula eredetileg egy NEFAG-os fűrész gép csak a váz lett házilag csinálva. a korong 45 cm farkasfogú a csapágyazás tengelyel és betéttel amibe a korong be van fogatvan az mind gyári. a motor az eredeti gépé volt. igaz én nem azzal használtam mert nem bírta a hállózatom. ja és van még egy zsír új korong is ami azt hiszem 50-es de lehet 55 ös. egyszer volt használva próba ként. már az kb 10 ezret ér. a rotakapát össze pakolom de sajnos a kapa tagokat nem találom. 1-1 marad mert a többit el lopták de már azt se találom. lehet mikor költöztünk elkollódott. de motorikusan szuper. és még pár dolgot adok rá. de csak kompletten érdekel lendkerékkkel.
Üdv! Szeretnék csinálni a trakira hidraulikát...csak ha mindent megveszek hozzá ami a nagykönyvbe megvan írva akkor a végösszeg elég súlyos lenne! Valami olcsó megoldást tudtok a hidraulikára? A gépemnek megvan forgalmija de az elöző tulaj kivonta a forgalomból! Mennyi pénz lenne újbol forgalomba helyeztetni?
Elkezdtem csinálni a "nagy egyetengelyes kistrakit".Leszűkítettem a lada hidat,meg a vázat kezdtem el építgetni,csak még várok egy ford váltót,és amíg az nincs itt,addig nem tudok tovább haladni.Mivel irtátok páran,hogy érdekel az építés így holnap hozok pár képet.
Én egyszer elkezdtem,de közbejött valami. Ha csinálni szeretnél szerintem az lenne a legjobb ha lemintáznál egy ápaprítót.Tehát 2 egymással összeforgó tengely rajta késekkel.Ha youtube-on utána nézel rengeteg ház gyártmány van,na és persze ha az ágakat elvágja,akkor a csutkát is el kell neki.
Helló! Haza értetek rendben? Látom megint jössz errefelé, lehet jobb volna ha átköltöznél közelebb!!!!! Voltam ma a kovács mesternél, bedobáltam a vasakat legyen mit kalapáljon!!!!!
Üdv Mindenkinek!JÓ AJÁNLAT!Tudok egy 4kerekű Pannónia motoros kistraktort:Pótkocsival,hidraulikával,beállt T5ös blokkal!Zsuk váltó van benne,hátul 16-os kerekek 80%-os TZ4K gumikkal!A traktornak megvan a forgalmija,meg még a régi 3szög rendszám van rajta!Az ember ami van hozzá neki összes alkatrész adja vele:3db pót blokk,rengeteg váltó,meg kuplung alkatrësz,.stb!Ár:70000Ft!Megtekinthető:Tiszafüreden!Vettem tőlle komplett karburátort,lëgszűrővel,nagyon jó állapotba 2000Ft-ért!
Üdv az uraknak!! most szeretnék belekezdeni én is egy ilyen gépezet csínálásában, de én kicsit előrébb vagyok annyival hogy megvan a váz az elsőhíd a hátsóhíd egyben a váltó is, egy trabant váltó van benn, kormányzás kiépítve, igaz bevan rohadva, szon gondolkodtam hogy milyen motort tegyek rá, valószínűleg láncal lessz átvíve a meghajtás a motorról a váltóra, és ezért gondolkodtam azon hogy 1 pannónia motor kerülne rá, hidraulika nemlessz, csak kispótkocsit huznék vele alkalom adtán!! nagy terhelésnek nemlenne kitéve!! a váz eggyik ismerősömnél rohadt már vagy 7éve a bozótosban, és teljesen elfeledkeztek róla, multkori fükaszálásnál találtuk meg, és akkor mondtam hogy ez nekem kell, és el is hoztam 15.000ft ban!! ennyit szerintem megéhetett, képet ha tudok teszek fel!!
üdv! érdekel. amit tudnék ajánlani: egy körfűrész 220-380v -as villanymotorral egy csepel motoros 125 ccm rotakapa ami tökéletesen működik igaz csak egy egy tag kapa van hozzá többit el lopták annó. esetleg még dobok rá egy légpisztolyt és egy lada hátsóhidat. de mindenképp el kell hoznod mert én sajna nem tudok fuvarozni.