Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Most olvasom, az a trabi öninditó ahoz a motorhoz kevés, egyszerüen lefogja, nekem is az volt rajta nem birja átforgatni, aztán lecseréltem egy BMV hathengeres öninditóra na az bevitte.
Sajnos nincs!Ezeket a gumikat is Jani bácsi akitől a trakit is vettem még annó me a KPM-töl mentette meg!A sószóróra akarták föltenni csak az öreg sajnálta rárakni és mondta a főnökének hogy nem-e lehetne...!Erre a főnök azt mondta hogy de,csak vigyen neki helyette 2db Zuk gumit meg fél liter konyakot! ((((-:
üdv!Nagyon jól jártam ma!Sikerült vennem 2db vadi új TZ4K külső,belső gumit!Barum tipusú a külső gumi! 10000Ft-ért vettem a kettőt!Holnap reggel megyek a gumishoz fölrakatni!Nem veszi meg haver a traktort nincs pénze rá!
értem. de a tiedben ezek benne vannak? abba semmi nem kellene csak rendbe kellene tenni nem ? na mindegy ha atiedet adod egybe azokért amit kínálok akkor lesz ilyen motorom ha nem akkor majd a ursus motoromat szerkeztem bele.
Békéscsabai a srác. Magam ellen beszélek, de kevesebb munka lenne azzal. Csak egy új dugó kell bele, egy lendkerék, és kész. Tökéletes motorod van. Láttam élőben.
üdv! akkor mikor tudunk ebből üzletet csinálni? az a gond hogy nekem sürgős lenne a motor mert vizsgáztatni akarom a trakimat és akkor már a dizel motorrral vizsgáztatnám. M. Öcsinek írok mindjárt hogy mennyiért adná és hogy merre is van.
Figyelsz Kavicsos:)??? Az első képen ott a "kocsi". Így vettem, a konstruktőr nem én voltam, így az érdem sem az enyém. Trabant kormányműve van, és az eladó valamikor közlekedett vele, sőt a kertjét is ennek a segítségével boronálgatta. Szántani is szeretett volna vele, de azt valamiért nem próbálta ki, hogy hogyan is menne. Az első "kerékagyak" helyén van oldalanként 2-2 csapágy, amire elvileg valamilyen kisebb rotakapa járókereke passzol (majd megmérem az átmérőjét). Viszont a gázedál kisebb átalakítást igényel, mivel ez még az eredeti karburátorhoz készült, viszont az le lett cserélve egy Jikov karbira. Ezen még meditálnom kell.
Üdv mindenkinek új építő vagyok . Szóval lenne pár kérdésem. A napokban sikerült szert tennem egy igen masszív kistrakira ekével adták Pannónia blokk van benne és plusz egy váltó ami lövésem sincs hogy minek a váltója van benne 2 sebesség és egy rükverc. A kérdés úgy hangzana hogy van rajta egy lada generátor aminek semmi értelmét nem látom és arra gondoltam a helyére be iktatok egy hidraulika szivattyút ne kézzel keljen már emelgetnem, el fogja nekem bírni a motorom azt ? A másik kérdésem hogy 110 centi széles a feneke szeretnék egy tárcsát utána ugye a méret adott akkor maradjon az is 110 cm széles miből lehetne azt össze hozni ?
Az agrostroj M6 eredeti motorja.Konkrétan erről csak annyit tudok, hogy mikor levették a gépről nagyon jó állapotú volt, csak párát kapott, és beállt. Most fékolajjal kúrálom, de sikerült szereznem egy padkahenger motort, mert olyat akarok, mint amilyen a Marik Öcsinek van. Visszább olvashatsz róla. (Több infóért a Kavicsos64-hez is fordulhatsz, mert nagy szakértő a témában)
Egyébként M. Öcsinek is megvan az ugyanilyen motorja, és eladó. Nem is ökör áron.
Még később fog kiderülni, hogy lesz-e szükségem a lendkerékre a padkahenger motorhoz.
Pont hétvégén jártam a Kavicsosék fele, ami nem lehet olyan messze tőletek. (ezért viháncolunk most)
Valami ilyesmire gondoltam. De komolyan !!! Az alapgép megvan, egy robi 151 rekord. És a váz is együtt van, csak 2 elsőkereket kell hozzá beszerezni, és hadrafogható!!!
Helló! Há ménem mászott fára, ott nem esett volna rá a kereked!!! Nagyobb kerék is van ha az kicsi lenne. A hosszú vasat felezd meg, és két szuper gumiszerelő vas kell belőle, vagy ez esett a pulira ? Jár erre egy csavargó kutya majd bedobom hozzátok, legyen valami az udvaron, bár ugatni még nem hallottam, nade kutya-kutya!!
üdv szolnok hozzánk kb 70 km . de pár szót azért a motorról írjál már. ja igen nekem mindenképp kellene kompletten ahogy le van fotózva. sajna nem igen vagyok járatos atz4k alkatrészek iránt. ha így érdekel akkor össze szedem amiket adnék érte be üzemelem eljösz elhozod a mocit én meg mutatom hogy mi milyen és ha érdekel viszed. a cirkula eredetileg egy NEFAG-os fűrész gép csak a váz lett házilag csinálva. a korong 45 cm farkasfogú a csapágyazás tengelyel és betéttel amibe a korong be van fogatvan az mind gyári. a motor az eredeti gépé volt. igaz én nem azzal használtam mert nem bírta a hállózatom. ja és van még egy zsír új korong is ami azt hiszem 50-es de lehet 55 ös. egyszer volt használva próba ként. már az kb 10 ezret ér. a rotakapát össze pakolom de sajnos a kapa tagokat nem találom. 1-1 marad mert a többit el lopták de már azt se találom. lehet mikor költöztünk elkollódott. de motorikusan szuper. és még pár dolgot adok rá. de csak kompletten érdekel lendkerékkkel.