Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
üdv! remélem gond nélkül haza értetek. a rend őrzői pár percel később be álltak a kapubejárómba és azóta itt nyúznak egy traktort . a traktoros srác haverom és azt mondja hogy 60 ezerre vágták meg mert nincs leponyvázva a pótkocsi. remélem te nem botlottál beléjük.
ma volt nálunk Lki1 fórumtársunk és elhozta azt a bizonyos egyhengeres dizel motort. és ő ajánlotta hogy neked is van egy ilyen motorod. és megválnál tőle. esetleg van-e valami futár ismeretséged aki ezt a nehéz motort elhozzná nekem ha én megvenném tőled? ha szét tudom kapni ezt a motort akkor látom mi is a gond és ha nincs más tőled megveszem és a kettőből egyet össze rakok.
Helló! Ugy látom nincs azzal nagy gond mert menni szépen megy, már igy filmről. A nehéz indulás oka lehet a fejszelep hiba, ezzel kezd, és a porlasztó beállitása valamint a gyujtás ellenörzése.
Ha egy mérnök megtervezi, megcsinálja, levizsgáztatja az utánfutót és rakottan húzza a ladával akkor mond meg nekem mi a gyári benne? Szopat a rendőr! Mutas nekem egy gyári futót a terrán kívül. Nincs gyári kocsi. Habár az AGROSTROJNAK van gyári kocsija. Szépen megkéred hogy muttasa meg a joszabályt rá. Nem fogja megmutatni, lehet hogy feljelentéssel fenyeget, felír, aztán ha továbbmegy össze tépi mert nem jött össze a beszopatás. Ki van adva a kvóta hogy mennyi büntit kell beszedni, ha a rend bátor őre nem teljesít 21 rugó kafetéria magvonás abban a hónapban.Ezért találnak ki minden hogy levegyenek, ami papirt ad a csekkel azt nem tudod el olvasni és a kodszámokat sem ismered. Ennyit az ŐRZÜNK ES FÉLÜNK kocsogokrol.
igen ezt 1- ember öltöre találták ki az enyémet már megszolgálta és most már szolgálhat másnak is ez a gép ami nem himi humi mint a mai honda meg a kinai utánzatok elkotyavetyélni nem akarom várja az uj gazdit (:D )
szia -turner62 igen olvastam a te képeidet is láttam korábban olyan az enyém is csak KB 30 éve nem volt vele foglalkozva 1-kis igazgatással helyre lehet állitani A kérdéseidre a vállasz a 7819 olvasatba van a 3. oldalon
Mi lenne az ára, vagy hol lehetne megnézni ? Mert nekem is ilyen van! A motorja 317 ccm -es egyébként. Én nagyon megvagyok elégedve vele, arra amire nekem kell első osztályú. A csehek azt írták rólla, hogy egy emberöltőre készült. Az enyém 1957-ben készült, és teszi a dolgát a mai napig.Igaz hogy egy diesel motor jobb lenne rá de ez egyszerűbb, és télen is könnyen indul.
akkor hogy látod? tudsz holnap jönni? kb mikorra várhatlak? ebéd után bent leszünk a telepen onnét könnyebben haza tudok szaladni ha jösz. miondenképp hívj holnap hogy jössz-e. köszi.
SZia Lki1: köszönöm a kisegitő videot, igen pontos a motor leirásod is és elmondanám még van hozá altenálo kaszameghajtás(átalakitó) körmös kerekek váltva forgos eke permetezö eredeti tartály na persze van mit igazitani mert KB 30-éve nemfoglalkoztam vele de lelkes társnak eladnám mert attol többet ér mint a mostani robi vagy terra v. honda STB.
Ahogy beszélgettem a Lajosbával arra jutottunk, hogy ilyen a gép, csak a Kismotor, és Gépgyár 300ccm-es négyütemű motorja van feltéve, ami nem hátrány.
Ma a haver véletlen bele akadt a méh telepen egy pannónia motoros trabi váltós egy tengelyes kis gépbe 16 colos felni tz4k gumi ami kb.80%-os a nyomtáv 108 cm egy kcsit széles mert a felni kivan forditva de egy kis átalakitással vissza lehet forditani,5 rugás és indult is a motor az egész szerkezetre rá fér egy átalakitás, 19 ezer volt kilóra adták.(a motoron van hütés is egy trabi ventillátor.)