Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ilyesmi gépet szeretnék összerakni, csak Briggs motorral. Elég egy 5,5 le-s, vagy esetleg nagyobb kell? Váltó is kell? Ha tudtok más (nem Brigss motort, azt is meghallgatom)
nekem ezt mondták a rend őrei, hogy gyári gép gyári kocsival és ezeken láthatóan ne legyenek átalakitások például ne menjen 40km/h -val! Na mind1 éntőllem mindenki azt csinál amit akar de én nem mennék ki vele kövesútra! De a rotakapás forumba ez az egytengelyes közúton téma kilett rendesen tárgyalva!
Épitett géppel (egytengelyes)a jelenlegi szabályok szerint nem vehet részt a forgalomba! Csak gyári gép lehet gyári kocsival! A falunkban évekig nem jártak rendőrők,mostanáig, nem is lenne ez baj ha nem az ilyen épitett gépek tulajdonosának az utcájában(mellék utca) lennének az várva hogy mikor inditják a gépeket! A fő uton meg a részegek vidáman kacsáznak a másik faluba inni mert még ott adnak hitelt...ezt azért irtam mert ezekből már nem tudnak pénz kicsikarni!
Ahol a kresz nem tiltja ott mehetsz. A pályára ne menj mert ott minimum 60 és egyből kiszednének a sorbol, ha meg a belsőben tolod kiló fölött akkor meg az a baj hogy miért nem repülsz. Komolyra a szót, mehetsz a fő úton is csak minden frankó legyen.
Szia, Elöl-hátul helyzetjelző, jó a bicajos villogós is. Azután kézi irányjelző tárcsa, a pot hátuljára a mezőgazdasági figyelmeztető tábla mint a lovaskocsira. A potra láb és rögzítő fék, segédmotoros jogsi és üzemanyag. És gó. Utas szállitása tilos. Önerőböl max:15km/h. Ja és a pótra még 2db 3szögű prizma. Felvehetsz még sárga mellényt de nem kötelező, csak a békesség kedvéért
A segítségeteket szeretném kérni kerti traktor közlekedésével kapcsolatban. Nézelődtem, utánakerestem neten is, de nem találtam sokmindenre egyértelmű választ. Annyi világos, hogy egy tengellyel hajtott, utána egytengelyes hozzákapcsolt pótkocsis jármű minősül kerti traktornak, az enyém is ilyen, danuvia motoros gép. Arra lennék kíváncsi, hogy közúton milyen körülmények között közlekedhet, tehát lakott ter.-en kívül (mellékúton 2 falu között), belül mehet-e, lámpa kell-e rá, lehet-e rajta a vezetőn kívül utast szállítani, ha igen hányat, biztosítás - a kismotorokból kiindulva - kell-e rá, ha igen milyen gyártmányt kell írni a megkötésnél, ugyanis az egészet én építettem, csak a motor készült gyárban, stb...
Szia Gyuszi. A komámnak van egy kis benzinmotoros ágapritója. Kb 4-5 cm vastagot még át vág. kb 8-10 cm hosszúra darabol. Neked a szárat dorabolni tökéletes volna. Ő csinálta a báttyával. 2 tengely, 8 kés, 3db fogaskerék csapágyazva, ékszíjtárcsák, kazánlemezből a ház, jó kis masina. A műhely kazánját fűti az apritékkal. Ha érdekel üzenj és találunk mindenkinek kedvező megoldást. Helyileg Békéscsaba. Üdv.
szia-Lki. jobban utánna néztem és az én trakim PF-62 agr... néven szerepel itt a forumon is találtam ilyet hivtalak volna de nemtudom az a szám hova érvényes !