Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Lki1, és Kavicsos! Holnap este, éjszaka kint "művészkedem" a mezőkövesdi Mgi. Gépmúzeumban a Múzeumok éjszakája elnevezésű rendezvény alkalmával. Ha gondoljátok, ott megtaláltok, és még sok egyéb érdekesség is van ott...
üdv! szerinted lehet ezekhez a motorokhoz porlasztócsúcsot szerezni? azt kiszereltem és rondán be van égve. kipróbáltuk egy mtz adagolón és csak ki cseppen az anyag belőlle. holnap elviszem az adagolós haverhoz kiváncsi vagyok mit mondd. de ha tudsz ajánlani olyan helyet ahol vannak alkatrészek?????????
üdv! remélem gond nélkül haza értetek. a rend őrzői pár percel később be álltak a kapubejárómba és azóta itt nyúznak egy traktort . a traktoros srác haverom és azt mondja hogy 60 ezerre vágták meg mert nincs leponyvázva a pótkocsi. remélem te nem botlottál beléjük.
ma volt nálunk Lki1 fórumtársunk és elhozta azt a bizonyos egyhengeres dizel motort. és ő ajánlotta hogy neked is van egy ilyen motorod. és megválnál tőle. esetleg van-e valami futár ismeretséged aki ezt a nehéz motort elhozzná nekem ha én megvenném tőled? ha szét tudom kapni ezt a motort akkor látom mi is a gond és ha nincs más tőled megveszem és a kettőből egyet össze rakok.
Helló! Ugy látom nincs azzal nagy gond mert menni szépen megy, már igy filmről. A nehéz indulás oka lehet a fejszelep hiba, ezzel kezd, és a porlasztó beállitása valamint a gyujtás ellenörzése.
Ha egy mérnök megtervezi, megcsinálja, levizsgáztatja az utánfutót és rakottan húzza a ladával akkor mond meg nekem mi a gyári benne? Szopat a rendőr! Mutas nekem egy gyári futót a terrán kívül. Nincs gyári kocsi. Habár az AGROSTROJNAK van gyári kocsija. Szépen megkéred hogy muttasa meg a joszabályt rá. Nem fogja megmutatni, lehet hogy feljelentéssel fenyeget, felír, aztán ha továbbmegy össze tépi mert nem jött össze a beszopatás. Ki van adva a kvóta hogy mennyi büntit kell beszedni, ha a rend bátor őre nem teljesít 21 rugó kafetéria magvonás abban a hónapban.Ezért találnak ki minden hogy levegyenek, ami papirt ad a csekkel azt nem tudod el olvasni és a kodszámokat sem ismered. Ennyit az ŐRZÜNK ES FÉLÜNK kocsogokrol.
igen ezt 1- ember öltöre találták ki az enyémet már megszolgálta és most már szolgálhat másnak is ez a gép ami nem himi humi mint a mai honda meg a kinai utánzatok elkotyavetyélni nem akarom várja az uj gazdit (:D )
szia -turner62 igen olvastam a te képeidet is láttam korábban olyan az enyém is csak KB 30 éve nem volt vele foglalkozva 1-kis igazgatással helyre lehet állitani A kérdéseidre a vállasz a 7819 olvasatba van a 3. oldalon
Mi lenne az ára, vagy hol lehetne megnézni ? Mert nekem is ilyen van! A motorja 317 ccm -es egyébként. Én nagyon megvagyok elégedve vele, arra amire nekem kell első osztályú. A csehek azt írták rólla, hogy egy emberöltőre készült. Az enyém 1957-ben készült, és teszi a dolgát a mai napig.Igaz hogy egy diesel motor jobb lenne rá de ez egyszerűbb, és télen is könnyen indul.
akkor hogy látod? tudsz holnap jönni? kb mikorra várhatlak? ebéd után bent leszünk a telepen onnét könnyebben haza tudok szaladni ha jösz. miondenképp hívj holnap hogy jössz-e. köszi.
SZia Lki1: köszönöm a kisegitő videot, igen pontos a motor leirásod is és elmondanám még van hozá altenálo kaszameghajtás(átalakitó) körmös kerekek váltva forgos eke permetezö eredeti tartály na persze van mit igazitani mert KB 30-éve nemfoglalkoztam vele de lelkes társnak eladnám mert attol többet ér mint a mostani robi vagy terra v. honda STB.
Ahogy beszélgettem a Lajosbával arra jutottunk, hogy ilyen a gép, csak a Kismotor, és Gépgyár 300ccm-es négyütemű motorja van feltéve, ami nem hátrány.