Keresés

Részletes keresés

T25 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 8014

üdv! akkor lehet hogy a szimeringek miatt nem indul?

Előzmény: kavicsos64 (8011)
Lki1 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 8013

Basszus, jól beleástad magad ebbe az 1D80-as motorba...

Remélem kapsz annyi instrukciót, hogy hasznodra fog válni!

Én is szétborítottam a padkahenger motoromat. Dugó-henger csere, és a járulékos dolgok.

Igyekszem a Marik Öcsi által kitaposott ösvényt járni, de nekem legalább olyan rögös mint neki, aki elsőként követte el azt a traktort.

Később teszek fel képeket.

Ma Kecskeméten jártam a Nagytraktor szaküzletben (padkahenger motor alkatrészekért), és mivel nem nagy kitérő volt, elmentem a .Lajosbához.

Úgy eldumáltuk az időt, hogy koppanásra értem be a munkahelyemre.

Nagyon klassz a PF62-es gépe, csak várja a szebb jövőt. Piszkálja is a csőrömet, hogy kevesebb munkám lenne vele,

mint az M6-ossal.

Amint sikerül a telefonomból kicsiklandozni a képeket, teszem fel azokat is.

Előzmény: T25 (8007)
Pngr Creative Commons License 2013.07.01 0 0 8012

Szia!

Szép napot!

Találtam egy bejegyzést fortschritt kistraktorról és egy rajzot is, amit a Te érdeklődésedre töltöttek fel.

Sikerült e teljes gépkönyvet szerezned, mert én is vettem egy ilyet és szeretnék egy rajzot én is hozzá.

Kérlek oszd meg velem, ha van.

Köszönöm szépen, Misi

emailcímem pv2000@freemail.hu

Előzmény: kazstom (3265)
kavicsos64 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 8011

Hát hogy ne lenne szimering ! Mind két oldalon másképp belefolyik a kenö olaj. A bütyök fikszen van ékelve. Az ékszijtárcsa alatti röpsúlyok is rendben vannak ,mozognak rendesen ?

Előzmény: T25 (8007)
kavicsos64 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 8010

Helló! A fejszelep zetor vagy tz4k jó bele. Az hogy indul vagy nem az a hegerfej pakolással is lehet baj, a vékony vörörézböl nyirt pakolás a legjobb és rakjál bele izzitó gyertyát és ellenörző izzó szálat, ez ugyanis a kamrát izzítja és a kamrát fecskendezi. Az enyém tök kopottan zsukk dugattyu gyürüvel is remekül üzemelt és nem volt olyan hideg hogy ne indult volna be. 8 literböl egy fejjel 12órát el szántott 20cm mélyen csak lassú mert csak 1 fokozatban birja huzni, de ez erre a sebességre van méretezve. Jaj még egy, az adagolón a fogaslécre könnyü rugó kell, az ugyan is folyamatosan rángatózik a fordulatszám szabályzó ugyanis feszt egy gázon tartja, sőt az nem is ford szabályzó hanem terhelés szabályozó, ez önmaga adagolja a gázt a terhelésnek megfelelően. A rudazatának kis holtjátéknak szabad csak lennije mert másképp nem müködik és lehet azért nem indul mert nagyon nagy a rudazat holtjátéka.

Előzmény: T25 (8000)
kavicsos64 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 8009

Helló! Hogy én egy ilyenen mit össze agyaltam hogy hogy lehetne megoldani ! Nagy előnye hogy nem a hátad mögé leskelödsz hanem az orrod előtt van az eke. Kár hogy hamarabb nem találtam meg ezt a filmet.

Előzmény: Lki1 (7995)
T25 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 8008

képet tudnál küldeni a te motorodról hogy hoyan an megoldva az indító motorod?

Előzmény: Marik Öcsi (8004)
T25 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 8007

esetleg olyan nem lehet mint a kétütemű benzines motoroknál hogy a főtengelyszimeringnél ereszt és azért nincs kellő sűrítés? nincs ott valamilyen szimering ami befolyásolhatná a működést? másik :az a bűtyköstengely ami az adagolót nyomkodja azon a bütyök nem állítható? mert ma akárhogyan variáltam csak nem ott nyom az adagoló ahol a jelölés van. vagy azért mert az adagoló elemem ki van vagy esetleg az a bütyök állítható a főtengelyen és az nem jó helyen van. mert ha annyira kicsavarom a csavart( ami az adagolót mozgatja ) hogy jó lenne a befecskendezési idő pont amikor a jelölés egybe ér akkor a felsőholtponton megakad mert nem tud átfordulni . akkor hogy is van?

Előzmény: Marik Öcsi (8002)
T25 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 8006

üdv! ma már villanymotorral is hajtattam de csak fehér füst jön és nem kapja el. szerintem az adagolója lesz a ludas. kiszedtem a porlasztót és ugy kötöttem rá az adagoplóra. és ha kicsit gyengébben rántom meg akkor nem igazán porlaszt csak inkább spricol. szétkaptam az adagolót és az elem szabályosan lóg a fészkében. tudod nem ugy nehézkesen nyomod össze meg huzod szét és érződik hogy nyomás vagy vákum van. csak egyszerüen mozog benne. szerintem tuti hogy az adagolóval lesz gond. esetleg valami máséval nem egyezik meg az adagoló elem? a  dácia indító motor honnét hajtotta neked? a lendkerékről? vagy elől a szíjtárcsától?  mert nekem a lendkeréken nincs semilyen fogaskoszorú.

Előzmény: Marik Öcsi (8004)
T25 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 8005

üdv! ma ezt is megcsináltam. az esztergámról  leműtöttem a motort és azzal próbáltam. füstöl meg zörög  de nem kapja el.

Előzmény: Lki1 (8001)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.06.30 0 0 8004

Kevesebbet eszik mint a TZK, jó kis motorok csak már 50 évesek  és szerencsével találsz hozzá cuccot.  már a 10-hez is alig kapni.   DE NAGYON STRAPABÍRÓ! A válltónál meg itt ott vannak egyezések a TZK-val de kell egy donor és jó pár évig elketyeg. A TZK forumon olvastam hogy állitólag 19 tipust csinált a totya de mindegyikbe megcsinálta a svédcsavart hogy ne stimmeljenek a cuccok egymáshoz. Igaz a mondás hogy: Ha felszárad a harmat a tóttal nem lehet értelmesen beszélni. Mondom én akinek a papa- mama ágon is "csabai angolok" azaz tótok a  felmenői. Még ulica Mariková is van Békéscsabán. a lényeg hogy ezekböl a gépekből sokkal többet kilehetet volna hozni ha nem cocializmus lett volna amikor gyártották. Például a K25 egy stabil traktor de hengerfelyet még a tótoknál sem találsz hozzá. Ez a baj az M6-tal is. De ha sikerül rendbe kapni akkor túléli a gazdáját.

Előzmény: T25 (7993)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.06.30 0 0 8003

Az enyém is berántos volt és fél órát rángattam. Tekerd rá a gurtnit, tekerd vissza a főtengelyt hogy tudjál lendületet fogni vele, a gázt picit magasabra mint az alapjárat és úgy próbáld meg. Az olaj majd kiég pár perc múlva, megszivattad a próbáknál de legalább tudod hogy van kenése, Pici sprét befujhatsz neki. A lényeg hogy menet közben ne nyomja az oljat a légszűrőbe mert akkor valami kopott és az elősűrítés vissza szökik magával hozva az olajat is. A dugattyú szabályozza a vezérlést, a beömlő réseket nyitja, zárja és ha kopott a motor akkor szokott a légszűrőbe visszadolgozni.

Marik Öcsi Creative Commons License 2013.06.30 0 0 8002

Szia, az enyémen van dacia indító és bosch generátor. Ebbe új dugó kell mert amit csináltak a fúráskor én elcsesztem! Aztán bróbáltam helyre hozni a hülyeségemet de nem sikerült. Másik dugó kel bele. Amúgy 100-szor leveri a trabi motort mert a válltó az olyan mint a TZ4K, nagy a nyomatéka. Olajzás részét kell figyelni meg ne süljön. 1 műszak alatt 2-3 dl olajfogyasztásnak kell lenni.  A trabant  lerágott csont szerintem sokba van 1 üzemóra, de!! kinek a pap, kinek a papné. Én az RS padka motort tettem bele, 2 órát cibáltam a 2-es nehézfogast és 1.3 liter gázolaj hiányzott a tankból. Pedig itt Csabán a kötött fekete föld nem kíméli a masinákat. Van egy fickónak trabis traktorja, 20 évig vállalt vele melót a kertekben de már 5 éve nem jár vele mert nem éri meg. Van egy nagy jhonija inkább azzal dolgozik a gazdáknak.

Lki1 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 8001

Annak nem sok hiányzik az induláshoz. Próbáld meg úgy ahogy a kisfilmen teszi az illető. Be fog indulni! 

T25 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 8000

üdv! kérdeznék ezzel az M 6 -osal kapcsolatban.  remélem tik jobban értetek hozzá. tehát tegnap szereztem egy hengert ami igaz kopott de sokkal jobb mint ami az enyémen volt. össze raktam és meglepően jó kompresszió lett benne. csak nagyon lassan és nehezen lehet átfordítani a főtengelyt. a porlasztót belövettem 135 bár nyomásra uj porlasztó csúccsal. ha felszerelem az adagolóra ugy hogy nincs bent a hengerben és megrántom a motort gyönyörűen porlaszt egy vékony papírt tettem éléje és simán átlukasztja. be állítottam a előtöltészt az első pontozásnál mozdul a gázolaj a kappiláris csőben. tehát már nem a felsőholtponton löki az anyagot. össze raktam és mivel hogy nincs indítómotorom így a régi jól bevált madzagos berántásnál maradtam. ami eszméletlen nehéz jól belengettem és hopsz. kb 2-3 mat fordul pöfen füstöl de nem kapja el.  már a születési évszámomat belerángattam de semmi az olaj jön a kipufogó csőből és a szívótorokkból is. szerintetek mi lehet a gond? lehet hogy indító motorral elkapná .... vagy ugy se? esetleg az adagoló nem kóser? azt hol lehetne be állítatni? vagy elemet szerezni bele meg fejszelepet? előre is köszönöm segítségeteket.

Előzmény: kavicsos64 (7984)
Jonah Hex Creative Commons License 2013.06.29 0 0 7999

Köszönöm szépen a választ.

A kipufogót hogyan lehet a leg könnyebben megoldani hogy ne legyen nagyon hangos?

Előzmény: Coszos (7997)
CRU3L Creative Commons License 2013.06.29 0 0 7998

Meg 300.000 ft-ra.. :D

Amit linkeltem, abban mi nem jó?

Előzmény: Lki1 (7995)
Coszos Creative Commons License 2013.06.29 0 0 7997

Az egyik alapjárat, a másik alapjárati keverék. A vizszintes a keverék, a majdnem függőleges az alapjárat. 

Előzmény: Jonah Hex (7996)
Jonah Hex Creative Commons License 2013.06.29 0 0 7996

Szép napot mindenkinek.

Kellene egy kis segítség.A pancsi karbin van két állitó csavar egy viszinte és egy függöleges állásban melyik milyen célt szolgál?

Elöre  is köszi a választ.(T-5 a motor).

Lki1 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 7995

Neked egy ilyenre van szükséged! :)

Előzmény: CRU3L (7987)
Lki1 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 7994

Szia!

Ha megnézed a képet az M6-osomról, akkor egy ilyesmit akartak belőle összehozni.

T25 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 7993

üdv! elmentem a számodat és csörgetlek csak most elvették a vonalamat későn fizettem ki a számlám. egyébként mit gondolsz ezekről a motorokról? rosszat már hallotam sokat hátha neked van egy kis jó élményed is a m 6-osal? először is szerinted egy trabi motorral fel ér? tehát elbírja azt amit egy trabi? tudom hogy LE külömbség elég nagy a trabi javára de viszont a dízel meg nyomatékosabb kisseb fordulaton dolgozik. szerinted? most egyellőre nem tudok vele foglalkozni letettem az asztal alá majd ha tudok rá valamilyen önindítót fabrikálni akkor előszedem.  tieden hogyan van megoldva az indító motor?

Előzmény: Marik Öcsi (7989)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 7992

Ha aláfekszel akkor fejjel lefelé forog. Persze hogy jobbra forog! a komád tükörből nézte.

Előzmény: T25 (7949)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 7991

Szia Biczere, nem volt netem 1 hétig azért csak most válaszolok. Békéscsaba, 06305363269.

Előzmény: Biczere (7941)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 7990

Igen de a csavar fejét fogva vedd ki mert másképpen bele esik a csavar a blokkba!!! Észnél lenni mert én megszívtam vele. olaj ki olajszivattyú ki. és dróttal nagynehezen kiszedtem. Egy fordulat az 1 mm, fél fordulatonként próbáld meg állitani. És használj kapiláris csövet, úgy finomabban tudod beállítani. 24+2 fok a TZK könyv szerint az előtöltés.

Előzmény: T25 (7940)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 7989

Nekem az M6-os motorban csepel porlasztó van 140-re beállítva. a hengert Békésen fúrta egy srác, ő csináltatot bele dugót, gyűrűt, csapszeget komplettan egy egri céggel. Várni kellett rá mert a kemencét nem fűtik fel egy darabért de ők jó minőséget csinálnak. Ha kell a számuk megszerezzük. Van Pesten is öntő de baj van a minőséggel.

Előzmény: T25 (7925)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 7988

Szia, egy hétig nem volt internettem, a villám  megkúrta a gépet rendesen, most lett kész. a számom 06-30-5363269. csörges meg és megbeszéljük.

Előzmény: T25 (7914)
CRU3L Creative Commons License 2013.06.28 0 0 7987

Sziasztok!

Szerintetek ha ilyet építek, ezt is lehet használni szántásra? 

Attilaxx gépe...

Nekem ua ilyen lenne, csak 11 le-s Briggs motorral.

Jonah Hex Creative Commons License 2013.06.28 0 0 7986

Szia.Azt hiszem a Szalkairól hozták pedig ott kilóra nem nagyon adnak semmit.

Az én gépem is áll nem jött össze a pénz motorra amit kölcsönbe kaptam meg vissza vitték mert kellet tavasszal a rotára.

Már bánom nem a simson motorhoz csináltam meg mert az van egy és szaladgálni meg kissebb mukára jó lett volna de nem akarom most már szétszedni.

Most a pancsist próbáljuk be üzemelni már kuplungbogden csere volt most benzincsap kell még mert anélkül nem jó mert tulfolyik a karbija,a váltója nem müködik azt hiszem egyesbe van és nem tudom kivenni.

Előzmény: Sz zoltán71 (7983)
Sanyika088 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 7985

Sziasztok/Szia

Régebben hosszasan beszélgettünk mtz szervó szivatyú kistraktorba való beépítéséről.

A napokban el is jutottam odaáig hogy beépítsem de nem akar emelni a munkahenger.

Lecsavaroztam a nyomó ágat és ugy járattam hát nem nagyon nyomta az olajat.Valószínű hogy döglött a szivatyú?Meg olyan kérdésem lenne hogy a vezértömben felakadhat valami? (Mtz vezértömb) Köszi a segítséget előre is!

Előzmény: T25 (7956)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!