Keresés

Részletes keresés

Rebelx Creative Commons License 2005.05.31 0 0 1637

En is akarok ilyen aranyos kiskutyikat! :)

Apropo agar. Mi a neve annak a szurke szinu kismeretu agarnak, aminek az angol neve Greyhund? Annyira aranyos!

Tina83 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1636

Én is meglepődtem a szine miatt, de az összesnek egységes, még neki is, csak a nyaka alatt egy (kb 1 cm-es folt) nem is lehet észrevenni csak ha jobban megnézed.

Nem irtam fel papirra az ő őseit, de most már megteszem aztán leirom neked.

Az én kutyim ősei:

apa: Mongo Mon Bagaméri

anya: Fácánkerti-Sustorg Urlika

nyagyszülők:

Belmondo Mon L'Ami

Dorah De Petite Chaussette

Nino Barboncsy

Pécs szépe Babi

Dédszülők:

Anjel Mon L'Ami

Daisy vd Rosenackem

Arlekkino Gold Enchant

Pécs szépe Aranyos

Alli Daskabát

Begi Diet's Posne

Pécs szépe Boxi

Aranymahagóni Hédy

Üksz:

Nelson the house golden hair

ajka Mon L'ami

Golden xaver von harwen

tina von den roswnackern

eric z hauserova královsivi

lotus semde

...stb

szerinted?

Pénteken leirom a kan kutya őseit!

Előzmény: Törölt nick (1634)
Tina83 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1635

Köszi a tippet!

Csináltam pár képet , holnap este felteszem, gyönyörű a kiskutyád!

Spillo!

a "szaporitás--tenyésztés" témához csak annyit_: hogy igaz én se tk-veztetem a kicsiket csak amelyiket esetleg megtartom (de még nem 100%) , de nekem is az volt az első dolgom, hogy amikor megvolt a kan kutyus akkor megtudjuk vannak -e közös ősök a két kutyusban, mert ha igen akkor nem lett volna "hancur" !

Szerencsére semmi közös nem volt bennük igy összejött a dolog. Szerencsére mind egészségesek, és a doki is csak dícsért minket! :o)

Én se "tesco" gazdaságossal etetem a kutyámat, hanem minőségi kajával (eaukanuba) és vitaminozom is,stb... a doki se két fillér de nem érdekel, az a lényeg hogy minden okés legyen velük.

Aki tőlem veszi a kicsiket nem fog csalódni szerintem!

Mondhatja bárki hogy szaporító vagyok , de legalább nem árulok "sz*rt" és beteg kutyát.....

Mind1 részemről a téma lezárva.

Előzmény: Kalema (1632)
Tina83 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1633

Mi azonos színű kannal fedeztettünk..ugyhogy nem bennünk van a hiba......

Az jó lehet! 11  kutyus! :o)))

Előzmény: Törölt nick (1612)
Kalema Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1632

Közben írogatok néhány korábbi uszikölykök iránt érdeklődőnek! Remélem tudok segíteni a gazditalálásban! :)

Ha hirdetni akarsz, ajánlom a startaprót, nekem bevált!

Előzmény: Tina83 (1603)
Kalema Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1630

Nagyon szép így is, de a fiatal hölgy szerintem a versenypályán van igazán elemében... :))))

Szerintetek mekkora lesz Tami, ha megnő? Tudom, hogy most még csak tippeket lehet mondani, de mégis? Pici a törpe és a közép határán van, a kan pedig közép (közepes), viszont Pici apja állítólag (sajnos őt nem láttam) kis törpe volt...

Előzmény: alfatau (1625)
alfatau Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1625
 Maya már aranyos nagylány lett. Szerintem tündéri. Pénteken megy ivartalanításra. Nagyon félek tőle, remélem nem lesz semmi gond.
Kalema Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1623

Hát igen... Mivel én magam is megtartok egy kölyköt, a többi újdonsült gazdink (akikhez a mi kutyáink kerültek) valószínűsitheti, hogy utánajártam a kan dolgainak is, betegségek, stb... Hiszen mint mindenki, én sem szeretnék beteg kutyát... :)

Gazdi és vérengző kutyája! :)

alfatau:

Hát igen, mostmár Tamira koncentrálok, persze csak amellett, hogy levelezek az új gazdikkal a kicsikről, olyan jó olvasni róluk...

Előzmény: Rebelx (1621)
alfatau Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1622

Szia!  :(( Hát ezek szomorú napok. De legalább tudod, hogy mind jó helyre került. Mostmár csak a saját picuroddal kell foglalkoznod. Lesz vele sok gondod, majd meglátod :)

Más: Úgy érzem, ez a topic már nem egészen arról szól, ami az eredeti célja volt. Ez nem tenyősztői viták színterének indult, hanem kedvenceinkről szólt :(( Jó lenne visszatérni az eredeti hangulathoz!

Előzmény: Kalema (1606)
Rebelx Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1621

Ize... Nem fogalmaztam eleg pontosan az elobb.

Szoval nekifutok megegyszer.

Az itten jelenlevo topiklakok egyikerol sem tudnam elkepzelni, hogy lelketlenul, felelotlenul ne neztek volna utana a szulok egeszsegugyi eloeletenek. Nem hiszem, hogy Kalema, vagy Tina83, vagy akarki mas felelotlenul ment volna neki a dolgoknak.

Tehat az elozo hozzaszolasom termeszetesen nem felejuk iranyult, hanem azon birkak fele, akik nem latnak el kettoig, nem fogjak fel, hogy nem csak az allatoknak vannak erzesei, hanem a gazdiknak is! Ezek a kis szerencsetlen joszagok nem vattaval kitomott pluss marhasagok, bar sokan gondolkodnak ilyenforman. "Ha valami baja van, hozzak vissza, majd kicsereljuk" Mondta a kereskedo derusen. Ja! Mint egy vacak mikrohullamut, vagy porszivot... Rohej. Kisse elkeseredek ilyenkor.

Szoval nem felreerteni. Nagyon arik a kutyik, Tinaet is szeretnem mar latni.

Rebelx Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1620

Kar itten a szot szaporitani... Nekem Jeremynek mindket terde ficamos, hala egnek meg csak 1-es. De volt, hogy napokat nem aludtam, ki tudnam tekerni a tenyesztomnek a nyakat, ha tudnam ki volt, mert o ugye nem latja azt amit en, hogy uvoltott a kutya ket percig folyamatosan a kezemben, ugy, mintha eltort volna valamije! Pedig lehet, hogy nem a tenyeszto a hibas. De ha megis? Milyen ember az ilyen? Aki nem torodik az allat fajdalmaval, de meg az en, es a csaladom eletet is megkeseriti? Es mi a garancia arra, hogy ha torzskonyves is, lelkiismeretesen szurtek a szuloket, es nincsen semmi genetikai deformitas. Ez tiszta lotto!

Ne adjon a Joisten senkinek beteg allatot, mert szemet dolog...

zsuzsa Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1619

dikoka : én maximálisan megértem, hogy valaki szeretne szép ksikutyát, de mondd meg nekem, ha mindenki összevissza fedeztet, olyan kutyusokkal, akikről nem tudni honnan származnak, kik a szüleik , akkor szerinted hogyan lehet a fajta tisztaságát és  a kutyák egészségét megörizni ?

Én azért sajnálom ( többek közt ) Tibbét , mert megfeszül az ember azért, hogy sikerüljön külföldön is elismerést kivivni , egy csomó pénzbe kerül, hogy a lehető legjobb kutyáktól legyenek kicsik és javitani tudjuk az itteni állományt külföldi génállománnyal, de ha a többség azt kiabálja, hogy minek törzskönyv, minek chip, minek kell nemzetközi szabályokat betartani a fedeztetés gyakoriságáról, szürővizsgálatokról, a fajtastandardtől eltérő kiskutyákat a tenyésztésbe nem bevonni stb akkor néhány kutyageneráció után hihetetlenül fel fog szaporodni a beteg, gyenge szörminőségü, foghiányos, harapáshiányos  kiskutyák száma, mert sajnos ez a következménye a kontrollálatlan szaporitásnak.

Ne haragudj, de nézz meg a havanese.lap.hu-n néhány külföldi oldalt , de tudom ajánlani pl a massivus angelst vagy a Christa's Jumpy Clown-t. No tudod ugy kéne kinéznie az itthoni havaneseknek is, ehelyett olyan csoffadt kis szerencsétlenek látok, a mi kerületünkben én még nem is nagyon találkoztam olyan kiskutyával, amiben ne lett volna egy vagy több komolyabb hiba a faroktüzéstől kezdve a könnyfolyásig vagy a hihetetlenül gyenge szörminőségig...

Ez egy nagyon meddő vita és van olyan tenyésztőt , aki már nem is nagyon ad el itthonra, csak holland meg dán lapokon látom, hogy mennyire dicsérik a szép , egészséges kutyáit, de itt lehülyesznobozzák és megveszik a piacon a Wartburg csomagtartóból a tk nélküli kölyköt, hogy na most nekünk van 30 ezerért fajtatiszta kutyánk.

Elmondanám, hogy a 30 ezer és a 60 ezer ft-os ár közötti differenciát a törzskönyv, a chip, a minőségi táp  és a megfelelő kannal történő fedeztetés ára jelenti, + én minimum 2 oltással adom oda  a kutyát. Egyébként egy fajtatiszta havanese ára NY Európában 250 ezer ft-nyi EUR, Szlovákiában 120 ezer Ft-nyi korona . Mert annyit ér és gondolom egy fajtatiszta uszkárt vagy bármely más fajtaiszta kutyát is igy adnak.

Előzmény: Törölt nick (1615)
Tibbe Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1618
Nem kell ez igazadat megvédeni.
Minek védeni azt, ami nincs:)

??
Előzmény: Törölt nick (1617)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1617

Lehet, hogy megszállott lettem a témában, de ez köszönhető pont neked, amikor a havanesek topikjában irtam a havanesem fedezéséről és pont te ugy letoltál

hogy azóta nem győzőm az igazamat megvédeni. Vannak tenyésztők, akik igenis

azért tenyészték  a kutyákat, hogy eladják, hiába próbálod ezt tagadni, és van aki kuytát szeretne de nem tudja megfizetni, ezzel lezárva. Mondd már meg miért van az a rengtegeg eladó kutya hirdetés, azért mert ott válogathat ki milyen kutyát, mennyiért tud  megvenni.De tényleg lezárom a vitát, nics miről, mert én egy szürke mindennapi kutyatartónak számitók és nem érdekel  a CACIB, meg Ezüstkoszoru, meg fajtagyőztes, stb. Vége!!.

Előzmény: Tibbe (1616)
Tibbe Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1616
csak te megszállott vagy a témában[/]

Nem csak Spillo megszállott a témában, még sok ilyen tenyésztő van hál' istennek.
Remélem egyszer kiszorulnak azok, legalábbis változik a közszemlélet a tisztességes tenyésztőket illetően, akik azt hiszik, hogy a tenyésztőket a pénz motiválja.

A szaporítókat igen!

Akik tk nélküli kutyákat szaporitanak fajtatisztának titulálva, ráadásul pénzt is kérnek érte!
40 ezerért jó családból származó tk-es kutyát is tudsz venni garanciával,
miért kell a bizonytalan előéletű kutyákat megvenni és szaporítani!

Olvasd át, milyen meggondolatlanságokat írtál!
Kutyatenyésztői foglalkozás nincs, és Spillo sem a kutyatenyésztésből él, hanem azért dolgozik, hogy kutyát tenyészthessen!

Nem "szaporíthasson"! Tenyészthessen!
Előzmény: Törölt nick (1615)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1615

Most ez az utolóso  amit  ideirok. Olvastad már a különböző hirdetési helyeken hogy tk. nélküli uszkár eladó  pl 15 e-rt, mert én olvastam nem is egy ilyet, Pl a gyermek nagyon szeretne kutyát de nincs annyi pénzük, hogy tk-es-t vegyenek 3x árért és meg fogják venni a tk nélkülit és örölnek neki szeretik imádják, és eszük ágába nem jut a kutya ősei között kutakodni.Értsd már meg van aki csak kuytát akar és nem tk-t

A havenesemnek sincs tk-ve mégis befedezett egy szukát, 3 pici lett belőle , a szuka tk-es, tudod mennyiért adnak egy havaneset tk. nélkül, 4o e ft-ért az sem kevés és hányan szeretnének  ilyen kutyát akik még ezt az árat sem tudják megfizetni érte.

Mi majd olyanoknak fogjuk adni a piciket akikről biztos tudjuk, hogy szeretni fogják őket, és jó helyre kerülnek, pedig igy elesünk 12o e. ft.-tol. Minket nem a pénz motivál. Elismerem téged sem, csak te megszállott  vagy a témában. Többet nem irok, más  szemszögből nézzük a dolgokat és nem szeretném ha jobban elfajulnának az ellentétek, ne haragudj ha én más  véleményen vagyok, nekem nem kutyatenyésztő a civil foglalkozásom mint neked, bizonyára ebből is adódnak az ellenvélemények.

Előzmény: Törölt nick (1613)
Kalema Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1611

Várjuk a fényképeket a kis édesekről! :)

Még valami: Pici már nem nekünk guritja a kislabdát játék közben, hanem az apróságoknak, aztán meg pucsítva ugat nekik, hogy játszanak vele... Annyira drága... imád velük hancúrozni... :)))

Előzmény: Tina83 (1607)
Kalema Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1610

Dömpike is rendben hazaért, jól bírta az autóutat, evett, ivott. Két kisgyerek mellé került, úgyhogy sok játékban lesz része. Új neve: MANÓ. (Szintén mindenki imádja!)

És a másik megtartott kis banditáról is egy kép! Ő apukám elkényeztetett kis gombóca! :)
Kalema Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1609

Csak ültem és néztem magam elé... Nagyon rossz volt... Mindenféle érzés kavargott bennem...

De szerencsére azóta már kaptam jó híreket! Teki például már végigette az 'étlapot' az új gazdiknál... Imádja a sípolós gumicsontját és a rongyot, amit tőlünk kapott, bejárta a lakást és sokat játszanak vele... Mindenki imádja... :)

Előzmény: Rebelx (1608)
Rebelx Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1608
Sírtál? Én visszafizetném a pénzt, aztán szevasz! :) Xar lehet. :(
Tina83 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1607

Kinyiltak a szemecskéink!!!! :o)

1 kis kanomnak  még mindíg nincs gazdija..ha vkit érdekel...:)

Ma csinálok új képeket róluk, aztán felteszem ide is:o)))

Kalema Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1606

Szerintetek felrázzam a topicot koranyári fülledt mélabújából?

Ám legyen:

Íme az én manó-királynőm!!! Aki vigasztal engem sanyarú sorsomban... Ugyanis megtörtén, ami megtörtént... :( Elvitték először a kant, másnap Tekergőt, harmadnap pedig Dömpikét... :(((

Kalema Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1605

Az interneten találtam a "rokonokat", kissé elnéztem a dolgokat némelyiknél elismerem... Talán még a dédapukához ragaszkodom egyedül... A többinél csak tenyésztőazonosság a kapcsolat az ősöknél, a rokonság ettől nem biztos (sőt), hogy fennáll... :)))))

SORRY! Úgy megörültem, hogy elfelejtettem gondolkodni! :)

Előzmény: Törölt nick (1597)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1604
Igen méltányolom a költségeidet, de gondolom neked az a hobbyd, megélhetésed, azt is tudom sokba kerül, mert   a fent emliett költésgek egy részére a tk. nélküli kuyának is  szüksége van. Mint oltás, tápok, hus állatorvos stb. Én is a  legjobb tápot adom, Eukaniba és Hillst-t vagy talán amelyik kutyának nincs tk-ve az a kukából is megélhet? Persze lehet savanyu a szőlő, mármint nekem, és lehet kicsit igazad is van, most már sajnálom, hogy legalább egy tenylészszemlére nem vittem el. Ő már a harmadik uszkárom, az elsőnek egy nagyon hires Svájcból importált apja volt, de a szuka akit befedezett nem volt tk-es mert állitólag elbukott a tenyészszemlén ők azt mondták foghiány maitt, vagyis hiányzott egy maradandó foga. Az ő esetében sokmindent próbáltam, hogy szerezzek  neki, de a fajtaklubban zárt ajtókat döngettem. utólag már tudom mit kellett volna tennem, de az nem publikus De én nem tartozom sem a szaporitok sem a tenyésztők közé, én csak egynesen imádom a kutyákat tk nélkül is. Majd a  természet megoldja, ha meg nem ivartalanittatom.
Előzmény: Törölt nick (1600)
Tina83 Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1603

Köszi  a választ!!!!

Mennyi idős kutyát lheet tenyész szemlére vinni mi a minimum életkor?

Az én kutyimnak még nincs tenyészszemléje, ősszel viszem majd:)

Ha nincs kennelnév, akkor hogyan adják ki a "B" tk-vet? és kb mennyibe kerül?

Én csak az egyik kutyusnak szeretném mgecsináltatni, vagy kérérs esetén a többinek is.....(?)

Versenyen hátrányos szerinted az az apricot aminek a nyakán fehér folt van(nem nagy ) szerintem mire nagyobb lesz nem lehe ajd látni mert ugyis világosodik a szőre....

A farokvágás:

Azt tudom, hogy most már nem elfogadott, de adnak tk-vet ennek ellenére? Megnézik egyáltalán a piciket?

Tenyészszemlén ez rossz pont?Vagy eleve kizárják emiatt?

Meoe tagság elég  a tk-kiváltáshoz?

Neked hány kutyád van?

Előzmény: Törölt nick (1601)
alfatau Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1602
Szia! Nagyon érdekes dolog ez az allergia. Nálunk a középső csemetém ki sem tud lépni a lakásból a gyógyszerei nélkül, mindenre allergiás. És meglepő módon az uszkárra és a sziámi cicára nem! Tehát ez a dolog sem egyértelmű, akármit is mondanak az orvosok. Pl. elég, ha megsimogat egy goldent, tele lesz kiütéssel, fullad stb. Ugyanez a házimacskánál is, de a sziámi cicától semmi gondja, pedig marékszám hullik a szőre! Tapasztalataim szerint nem lehet kategórikusan kijelenteni, hogy valaki allergiás a kutyára vagy cicára (esetleg egy-egy fajtára).
Előzmény: r-na (1587)
Tina83 Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1599

Érthető amit írsz és vmilyen szinten egyet értek veled.

Lenne pár kérdésem:

ha elviszek egy tk-nélküli uszit tenyész szemlére és mondjuk kap egy "B" tk-vet akkor azzal viheti kiállításra?

Nem lesz emiatt a kuytának hátránya az 'A" tk-vesekkel szemben?

Ha én pl egy "B"-s kuytival pároztatnám az "A"-s szukámat akkor a kicsik milyen tk-vet kaphatnak?

Illetve még egy: 

ha van egy 2 éves kan kutyus akinek nincs tk-ve , de a szüleinek van + kennelnév is van akkor lehet e  utólag tk-vezni?  Ha igen mennyibe kerül?

Bocsi a sok kérdésért.

Figyi!

Én ha szeretnék az egyik kölyöknek tk-vet , nálunk csak a az enyémnek van "a" tk-ve a kannak nincs, a kicsinek lehet-e "B"? Mi ennek az elintézési módja?

És bele kötnek e a farok vágásba?

Előzmény: Törölt nick (1598)
Tina83 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1594

Sziaaztok!

Én is jókat mosolyogtam a mai dolgokon:)

Nálam a többi kedvenc: 1:Basenji   2: Akita Inu 3: Argentin dog 4: Yorki  5: Bichonok

alfatau Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1593
Sziasztok! Jót derültem a kérdésen. Hát igen... Nekem a másik nagy kedvencem a drótszőrű foxi. Volt is kettő már. Csak sajnos semmilyen kerítés nem tudta megállítani, ha a szomszédban csibék, nyuszik voltak. Hiába a vadászösztön nagyon erős bennük. Aztán szivesen elfogadnék egy törpe foxterriert, bár úgy tudom Mo-n nincs. Valamikor a golden és a bobtail is nagy kedvenc volt. Addig, míg nem volt egy bobtailem ill. vigyáztam egy goldira. Kiszerettem belőlük:) Túl nagyok, túlságosan hullik a szőrük. Még a szerkrény tetejéről is lepakoltak.
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1592
Nem értettél meg.A tenyésztők vannak a tk,. nélküli kutyák pároztatása ellen.Én pl. nem is akartam ezzel az alig egy éves kuytával fedeztetni eszembe sem jutott, ez egy séta közben alakult ugy, hogy van egy tüzelő szuka és szeretné a gazdája befedeztetni az én kutyámmal. Pl. én egy fillért sem kérek a fedeztetésért, három pici lesz mindegyiknek van már helye, Én is tk. nélkül vettem a kutyámat ,de nem jutott eszembe, hogy hogy lehet tk,. nélküli kutyáért pénzt  kérni, mint ahogy nekem a havaneses topikban irták. Természetes ha a szuka lenne az enyém ingyen én sem adnám a kölyköket, nem is lehet, mert vannak felemrülő költségek, amit legalább meg kell fizettetni az uj gazdival.Egyébként meg örültem, hogy tk. nélkül is kell a kutyám, mert a szuka tk-es, általában mindig csak a törzskönyves jöhet szóba, mert azt jobban el lehet adni. Pedig pont itt olvastam azt, hogy a született kölyköket  nem  is mindig arra az alomra tk-zik amelyikből születtek. Ezt itt irta valaki.Szegény uszimnak sincs tk.-ve nem is találok neki csajt, pedig olyan kanos szegény, azért szökök meg mindig.Egyébként a havaneses társaság tök sznob olvass csak bele.
Előzmény: Kalema (1590)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!