Csak külön adminisztrációval veszed észre, mert a netbank nem mutatja meg a szükséges adatokat.
Lekötéskor kiszámolod mennyi a várható kamat a hirdetményben ígért % és futamidő alapján, minusz 22% adók. Aztán ha lejárt, látod mennyit írtak jóvá. Pár Ft eltérés nem számít, mert pl nem tudod 6hónap pontosan hány nap. De ha nagyobb az eltérés, akkor nem jó.
Ket szazalekszamitasi muvelet :) Na jo savos kamatozasnal esetleg tobb.
Mondjuk itt is van, amiben fejlodhetne a netbank. A lekotott betetetnel nem irja ki a kamatra vonatkozo parametereket, sem a varhato hamatot nagysagat.
Ha majd az otp profitja jelentős mértékben visszaesik, akkor kíváncsi vagyok hogy mernek-e olyan pofátlanok lenni hogy fél milliárdos bónuszokat kifizessenek maguknak? Sajnos a nép nem veszi észre h semmi szüksége az otp-re mint befektetési szolgáltatóra, hisz ott vannak a jó diszkontbrókerek, pl Random Capital, FXPro, stb.
Én múlt héten nyitottam a Gránitnál számlát. Remélem jó lesz. Ez tűnt a legkedvezőbb ajánlatnak. A számlavezetés és egyéb költségek mellett nálam az is sokat nyomott a latba, hogy elég jók most itt (viszonylag) a betéti kamatok.
Egyébként az Erstétől jöttem át. Kerek 5 évig volt náluk a számlám, előtte meg a K&H-nál 8 évig.
Az Erstenél betelt a pohár. Az még hagyján volt hogy folyamatosan emelték a számlavezetési díjat, legutóbb most júliustól elég pofátlanul 30%-kal. De pár hónapja volt, hogy a bankbetétemre lefelejtettek kamatot fizetni. Külön be kellett nyújtanom egy írásbeli panaszt, amit elbírálva végül mégis kifizették a kamatot. De mi van akkor ha én ezt nem figyelem és nem számolok utána minden alkalommal?!
A másik: szintén mostanában történt. Kaptam egy fenyegető levelet a banktól, melyben közölték, hogy egy 2012-ben fizetett betéti kamatot le fognak vonni az egyenlegemből, mert egy akkor hatályos hirdetményt most másképp értelmeznek, ezért a mostani értelmezés szerint tévesen fizettek akkor két éve.
Ezen kívül kb fél oldalban részletezték, hogy hogyan fognak beperelni, ha erre (pár ezer forintról volt szó) nem nyújtok fedezetet a számlámon.
Ez milyen eljárás már?! Ezek után már nem tudok megbízni az Ersteben. Bármikor kitalálhatnak valamit, ami miatt fizetnem kell. De ők bármikor büntetlenül elfelejthetnek fizetni. Még csak annyit se mondanak, hogy ja, bocs. Bármikor emelhetik a költségeket.
Remélem a Gránitnál nem lesznek sűrűn ilyenek. Kis bank, az tény, de valahogy nekem is szimpatikusnak tűnik.
A netbank szerintem turheto, de van meg hova fejlodnie.
Lehetne meg mondani, hogy nincs hitelkartyaja, visszateritessel, nincs ertekpapirszamlaja stb. stb.
En a granitos szamlat utalasokra meg kp felvetre hasznalom csak. Erre a jelenlegi zero dijavval alkalmas. Van megtakaritasi szamlam is, de a jegybanki alapkamat melypontja miatt mar nem eri meg az idot, hogy atvezetgessen ide-oda a zember 2-300 ezer forintot.
Csak nem X7Z4 álnéven? Ő folytatott ennyire agitáló munkát .... :-) Nem kell elcseppenni a Gránittól sem, ez is csak egy bank. Nekem sincs bajom velük, de vannak még gyermekbetegségeik. Pl. hiába tudok nyitni EUR, USD, stb számlát, ha nem tudom hozzárendelni a kártyámat ahhoz a számlához. Nincs netes vásárlásra alkalmas webkártyájuk (és most csak is az arra szolgáló elektronikus kártyát értem) sem. Szóval korlátozottan használhatóak bizonyos dolgokra... Netbank területén is még van hová fejlődni.
Az otp a legtetubb bank, ezzek egyetertek. Ugyan idonkent van vele kapcsolatom, mert ha mar hoztad a devizaszamlakat, akkor vezet devizaszamlat pl. sved koronaban es kanadai dollarban, amire szuksegem szokott lenni, illetve mivel van euros alapu jovedelmen, a forintra valtaskor magasan az egyik legjobb arfolyamot tudja adni.
De mindennapi bankolasra - utalasok, csoportos beszedes, bankkartyas fizetes stb - mar ca. masfel evtizede nem hasznalom.
A magnetnal (http://www.magnetbank.hu/) az a szlogen, hogy a nyereseg felhasznalasor a felhasznalok dontenek, illetve arrol is, hogy adott esetben milyen teruleten hasznaljak a penzed hitelkihelyezesnel. De mivel ugyfeluk nem vagyok, nincs elso kezbol tapasztalatom.
Ha utánanézel, egy meglévő bankot vettek meg, tehát nem 2010 óta létezik a Gránit Bank, mivel anno nem Gránit Bank néven működött. Jómagam egyébként egy nagybankot, nevezetesen az otp-t úgy közelítem meg, hogy kizárólag a menedzsment érdekei érvényesülnek, a részvényesek is háttérbe vannak szorítva, pedig azok a valódi tulajdonosok. Az otp számára az ügyfelek sosem voltak fontosak, itt néhány felsővezető szétosztja magának a bónuszt és bebetonozza magát évtizedekre, ennek példája hogy wolf laci 500milliós bónuszt kapott, és még a rendes fizetéséről nem is beszéltünk. Egy ilyen társaságnál néhány kiskirály uralkodik a naiv ügyfelek és megosztott részvényesek között, a legnagyobb pakett is 8% körüli, tehát nincs érdekérvényesítés, itt max 5 ember dönt a stratégiáról, a tulajdonosok ki vannak zárva mindenből, évente 1 közgyűléshez van joguk. Jómagam ezt gondolom a legnagyobb magyar bankról, ezért nem vagyok az ügyfelük, csak a részvényesük. Így közelítem meg a dolgokat, hiába a több évtizedes múlt, ha egyszer lehúzás van mindenért, nem becsülik az embert. Ezért váltottam Gránit Bankra!
A Gránit Banknál 4 devizanemben lehet számlát vezetni a forinton kívül, EUR, USD, CHF, GBP. Ez objektívan elárulja a szolgáltatás színvonalát, ügyfélközpontúságát. Jómagam eddig mindig korrekt kiszolgálásban részesültem, szóval a netbanktól kezdve az ügyfélszolgálatig mindennel maximálisan elégedett vagyok.
Mire gondolsz? Hogy online bank? Szerintem anno az Eurodirekt anno hasonlo filozofiaval mukodott. Ebbol lett kesobb az Ella majd Axa.
Nem egeszen masfel evtizede is interneten lehetett naluk szamlat nyitni, postan kuldtek a papirokat, amit neked vissza kellett kuldeni, es eleg volt ket tanu a szemelyid masolathoz. Gyanitom voltak akik ezzel visszaeltek, pl. fizetett par froccsott egy kocsmaban egy szemelyi masolatert,es utana kellett legalabb 1x egy azonositashoz szemelyesen bemenni.
Akkor is sokan ugy gondoltak, hogy erositik az internetes jelenletet. De mikor az ezredfordulo utan beindult a hitelezesi piac, volt egy banknyitasi hullam, mert kellett a szemelyes jelenlet, a legtobb ugyfelnek kellett az ugyintezo es a pl. cib, erste, HVB (most Unicredit), 150- 200 koruli, de a tobb bank is tobb tucatnyi fiokot nyitott. Mar 2004-2005-ben is cikkeztek, hogy ha lecseng a fioknyitas, kovetkezik a fiokbezaras, amit az elmult par evben at is eltunk, illetve meg mindig tart.
Kétségtelen, hogy pl. van olyan tulajdonosa, akinek évszázados tapasztalata van a bankszektorban, de ettől maga a Gránit Bank, ebben a formában egy fiatal bank. Tkp. egy kísérleti bankformáról van szó, aminek nincs belföldi előzménye. Eddig úgy tűnik, hogy működik a dolog.