Tényleg hülyeség, hogy a románok ragaszkodtak a Daewoo névhez...
Ezt a megoldást még nyáron hallottam a Schillernél, de nekem is logikusabbnak tűnik az a válasz, hogy a GM autót gyárt, és nem mikrohullámú sütőt.
Egyébként, ugyanez az autó létezik Suzuki (USA), Holden (Ausztrália) és Buick (Kína) márkanéven is.
Az is tény, hogy Romániában is van egy összeszerelő üzem, de onnan például a Matizokat nem ide hozzák, hanem keletebbre viszik. Ezek után annak meg mi lesz a neve? Érti ezt még valaki?
Vélhetőleg el fog férni a kerékjáratban, de nem váltómérete a gyári méretnek. Pontos részletek a www.gumibolt .hu táblázatában találhatók meg. 185/60 -as jobb választás lett volna.
Kapisgálsz valamit. Azért váltottak nevet, mert a Daewoo elektronikai, tank, önjáró löveg, hajó, makett, és a tököm sem tudja milyen részleg ragaszkodik a névhez. Az autók meg a GM konszerné, és magáévá tette, mint ahogy az Opelt is, amit a tengeren túlon már régóta a Chevrolet márkanéven forgalmaz. Ja, és a név ejtése fonetikusan: "sevrolé". Tisztelet a francia ősapának!
Ezt a Daewoo név - románok dolgot én se értem. A hivatalos magyarázat szerint a GM csak az autógyártó részleget tudta megszerezni a Daewoo konszernből, ezért mivel a márkanév nem lett a kizárólagos tulajdona (marad a hűtőkön, mikókon, tévéken), megváltoztatta.
Ebben gondolom az is benne van, hogy a Chevrolet lényegesen jobban hangzik Nyugat-Európában, mint az ott nem túl ismert Daewoo (ne feledjük, eerópában csak a 80 milliós német piacon adtak el több dejvut, mint Magyarországon!!!). Ráadásul a Chevy név csak nekünk, volt vasfüggönyön túlaikanak hordoz valamiféle "amerikai álom" érzést (ha egyáltalán hordoz), mert a tengeren túl ez épp olyan olcsó népautó-márka, mint amilyen nálunk mondjuk a Suzuki.
A Daewoo márkanév csak Koreában él tovább, illetve a lengyel FSO-gyár még valami két évig gyárthatja a Matizt és a Lanost, de asszem, nekik is le kell adniuk a Daewoo előnevet - lesz FSO-Lanos, meh ilyenek.
A fogyasztás, most a bejáratási időszakban is 10 liter körül van városban, de erről talán a Nubira III-as tulajdonosok tudnának jobb iinformációt adni.
Gyorsulni azt nem ezzel a típussal kell, de ennek ellenére nyomatékos és nem lomha a gép.
Nem tudom, nyugaton hogy cseng a chevi név, állítólag jobban, mind a Daewoo.
Nekem inkább az elnagyoltság jut az amerikai kocsikról eszembe. Bár ez szubjektív, nem akarok vitát kelteni...
A formaterv olasz, ok. A moci Opel - GM, ok. De a Primera futóműve hogy kerül a kocsi alá? Emmá globalizáció a javából :) Dél koreai szűletésű amerikai nevű, német motoros, japán futóműves, olasz külsős autó. Egyébként az új Primeráé vagy egy régebbié?
Én sem értem, hogy lehetett egy ilyen jó kis kicsinak ilyen szar nevet adni, hogy Chevrolet. Erról nekem mindig a benzinzabáló szörnyetegek és a tankolás jut az eszembe... és tényleg, a sznobizmus is.
De hát ha a románok maguknak akarták a Daewoo nevet...
Viszont emblémától fuggetlen, hogy az autó mit tud, és mennyiért. Szerintem nem rossz, és pont ideális lesz azoknak, akik méretes családi autót szeretnének, , tele kényemi extrákkal, remek futóművet, a kifutó szériák áráért.
A formaterv olasz, a motor német (Opel), a futómű angolos (egyébként a Nissan Primeráé) ... az ára megmaradt kóreainak.
Nem csudálkoznék, ha a taxisok előbb-utóbb rászoknának.
Valaki írta, hogy kipróbálta és lomha.
Megnéztem. Amikor lomhának tűnt, már 110 km/h felett jártam.
Az új Avensisnél volt hasonló érzésem, igaz akkor egy 2.0-t vezettem.
Aki sportkocsit akar, azt biztos nem fogja kielégíteni ez az autó! De ez nem is gyorsulni való, bár 10 s környékén ez is fenn van 100-on.
Nem vagyok Daewoo-s, összvissz egy Matizt vezettem néha néha.
Eddig közömbös volt az márka, de most felfigyeltem erre a baromságnak tűnő névváltoztatásra.
Először, mikor hallottam a hírt (még nyáron volt, jóval a sajtóhírek előtt) magam is hülyeségnek, felesleges pénzkidobásnak gondoltam. Aztán, mikor egy hét alatt kb 3 olyan Daewoot láttam, aminek átragasztották az emblémáját, leesett, hogy a gm tudta, hogy az emberek sznobok és meg fog neki térülni a befektetés. Pláne, hogy aranyszínű...
Én sajnálom a nevet, mert a szememben mindig is szímpatikusabbnak tűnik egy lelkes kis délkoreai (aki olaszokkal terveztet), mint egy pökhendi amcsi márka.
Hétvégén volt szerencsém kipróbálni Hódmezővásárhelyen a nyíltnapon, egy lacettit.
Szép autónak tartom és emellett voltam kiváncsi a műszaki tartalomra.
Egy fekete 1,8-assal sikerült mennem de megkell mondanom nagyon nem megy az a kocsi.
Lusta mint a dög, 120-nál meg búg benn a motor mint az állat.
Azok a virsli Hankook gumik... had' ne mondjam, hogy mennyire sétált vele az úton.
Meg még azt sem értettem, hogy odakinnt 9 fok volt, digitklimán beállítva 22-re a hőmérséklet és súgározta ránk (elviselhetelenül) a csonthideg levegőt ahelyett, hogy inkább fűtött volna.
Lehet, hogy inkább egy 5000km-t futott kellene inkább letesztelnem, mert így nagyon úgy éreztem, hogy ilyen autó nekem nem kell.
Az meg, hogy 1500-2000km-ig tanulja a kocsi a vezetési stílusomat és majd utána kezd el jól menni, egy baromság.