Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Hello skacok egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Építeni szeretnék egy kis gépet egy kb 130 széles 3, esetleg késöbb 4 késes traktor után akasztható fűnyíró cipelésére ill. tekerésére. Építettem már régebben az öregemmel trabant motoros kistrakit de az a jelenlegi célomra sajna nem alkalmas, eléggé összetömörítettük, alacsony a vázmagasság stb stb. Egy nagyobb gyümölcsös karbantartására szeretném használni elsődleges szempont minél alacsonyabban tudjak rajta ülni ill gép se legyen magas hogy be tudjak menni a fák alá. Első körben az ötlet van 1 1tonnás kisteherautó hátsó híd gondoltam szerzek mellé egy ugyanolyan áttételű kormányozható hidat is 4 kerék hajtás végett. A gépet hátul kormányozottra tervezem könnyű fordulás végett, ill szóba jött a derékcsukló is ám ennél a verziónál nem olyan egyszerű a váz kialakítás ez lenne az első pont amiben kellene a segítség, hátsó kerék kormányzás vagy derékcsukló (vegyétek figyelembe hidraulika rendszert mindenképp tervezek a gépre). Nemtudom milyen motort tegyek rá, ami akad nagyobb briggs motor azthiszme 10le körüli az szerintem édes kevés, trabant motor ami sokat eszik, mz ts 250 motor 20le körül ez talán elég lenne viszont erről nem egyszerű lehajtásokat szedni , nissan sunny 2000 szívó diesel ezzel meg a bajom hogy baromi nehéz és nagy ugyebár erőben viszont tuti jó lenne sőt még sok is. A súlyelosztás is fontos lenne, középmotoros lenne a legjobb viszont akkor a motor mellett kéne ülnöm annak függvényében persze hogy milyen motort lenne célszerű rátenni. Kerekekre nemtervezek semmi extrát sima aszfalt gumik esetleg 4 keréken hólánccal ugyis csak földön lenne használva. Fontos lenne a terepkövetés is, néhány helyen azért van szintkülönbség, ezzel még kicsit filozofálok hogyan lehetne megoldani, nemnagyon tudom megoldani a traktoroknál használt első híd középen királycsapszöges megoldást ezek a hidak laprugóval voltak rögzítve nemlenne egyszerű átalakítani királycsapszegesre, jólenne ha rúgós lengéscsillapítós megoldás szóba jöhetne hogy ne vágjon a gép viszont az megint nem egyszerű téma ezekkel a hidakkal. Hát röviden tömören ennyi ha bárki esetleg látott valahol, vagy van ilyesféle szerkezete akkor nagyon megköszönném ha megosztaná velem tapasztalatokat képeket stb. Bármilyen segítséget, ötletet örömmel fogadok, a további felmerülő kérdésekre majd útközben. Üdv néktek és köszönöm előre is
Szia Szilárd.Ha az emlékeim nem csalnak, akkor dugattyú felső holtpont előtt.Ha főtengely bütykös része mozgatja a kalapács-üllöt,akkor lehet az alsó holtpontnál is nyitás.Ezért kell feltekerni a felső holtponthoz a dugattyút.A próba lámpa azért jó,mert mihelyt nyilik a kalapács-üllö, lámpa elalszik.
De jó hozzá a multiméter is(hang jelzés).És akkor lehet hézagot állitani (0,4mm hézagmérővel).
Helló! Az a 120 bár szerintem kevés, 140 alatt nem hallottam porlasztó nyomást még. Jó lenne megnézetni egy adagolóssal. A porlasztó akkor jó ha valósággal roppanó hangot ad és finom permet felhöt készit amit a legkissebb fujással eltudsz fujni mint a cigifüstöt. De egy két óra üzem után ha kiveszed a porlasztót, a csucson korom lessz ami nem finom hanem olyan vastag korom, akkor a beállitás biztos nem jó. Nézzél valami gépkönyvet hozzá, hogy a gyári adatokkal le tudd ellenörizni, hogy minden klappoljon.
Őszi börzén árultam Tiszakécskén. Akik rendszeresen árulnak mondták, hogy minden kellene nekik, de minden túl drága, és sose vesznek semmit. Ja, és hogy rendszeres börze látogatók. Két idősebb tag volt, és amikor mustrálták, mondták, hogy mire kell, és persze nagyon drága...
Mezőhékre került az én motorom. Ott van még egy, de az is működik.
Helló! Kokszolt a motor az okozta azokat a marásokat ,hogy levált egy darab koksz és beszorult a henger és a dugó közé ,ez valószinüleg a porlasztó rossz beállitása vagy nem belevaló csúcs okozta. A törés is ennek a következménye.