Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ideje olvasgatom a fórumot, és kérdeznék.
Van egy Lombardini egyhengeres turbóléghűtéses 13LE benzinmotorom, egy heghesztőagregàton van jelenleg, de a generátor része évek óta nem megy. Ebból érdemes építkezni, vagy gyenge? Nem szántani akarok vele, csak húzgálni a faluba egy kis futót.
Az egytengelyes motoros reszből es hozzakapcsolt egytengelyes potkocsibol
allo, a kozuti kozlekedesben egy egysegkent resztvevő, es 15 km/h sebessegnel gyorsabban
haladni nem kepes lassu jarművet (a tovabbiakban: kerti traktor), ha a lassu jarműre előirt kovetelmenyeknek nem felel meg, legalabb a kovetkezőkkel kell felszerelni:
a) olyan, a vezető altal menet kozben is műkodtethető es rogzithető fekberendezessel,
amely a jarművet barmely terhelesi allapotaban legalabb 2 m/s2 lassulassal lefekezni,
es a terhelt jarművet 18%-os lejtőn megtartani kepes,
b)
olyan kormanyberendezessel, amely a 33. (3) bekezdeseben meghatarozott kovetelmenyeket
kielegiti,
c)
előre feher, hatra piros fenyt ado, ejszaka, tiszta időben legalabb 150 meter tavolsagbol
lathato, nem vakito lampaval (lampakkal) amely a jarmű előtt az utat legalabb
10 meter tavolsagig megvilagitja, az 1,60 meternel nem szelesebb kerti traktoron e
lampat (lampakat) a jarmű bal oldalan, az 1,60 meternel szelesebb kerti traktoron e
lampakat a jarmű bal es jobb oldalan egyarant el kell helyezni, elhelyezesi mereteikre
a helyzetjelző lampakra vonatkozo előirasokat kell alkalmazni es energiaellatasuk
olyan legyen, hogy a jarmű allo helyzeteben is vilagithassanak,
d)
a 117. (1) bekezdes c)
pontjaban meghatarozott fenyvisszaverőkkel,
e)
a 117. (1) bekezdes d)
pontjaban meghatarozott fenyvisszaverő tablaval,
f)
mind az egytengelyes motoros reszt, mind a hozzakapcsolt potkocsit első, feher
Ugyanott a 30. vagy a 33. § ír a kormányrol, a másik a lámpákról és a prizmákról. Én is lemásoltam és beraktam a bukszába az egész jogszabályt. ha mégis kell akkor olvasó estet rendezünk. 2012.07. 01-én módosítások lettek de a kerti traktornál nincs válltozás. Németh Lászlóné a gimis miniszter írta alá. Magyar Közlöny 2012. 7. hó azt hiszem 54. szám. Csak a nagy tehergépjárműveknél van változás
Látod még én is hiányosan tudtam. Felhívtam a közlekedés felügyeletet és ők mondták hogy 6/1990.IV. 12. KÖHÉM rendelet 118.§-a mindent leír. Nekem is még pótolni kell a fehér prizmákat mert nincsenek a táltoson. Visszább azt is leírja hol kell elhelyezni őket, ha minden bónó akkor a közegnek visszanyalt a fagyi. Gó átteni a szórófejet a paprikán. Locsolhatom az egész hétvégén ha igy fog fűteni az öreg. 39 fokot mond hétfőig.
Köszönöm Öcsi, de azt keresem, ami a vonatkozó jogszabály kivonata, hogy az orra alá tudjam dugni a közegnek, amikor germózik velem. Valahol fent van, csak nem találom.
Hali. Helyzetjelzők, 3szög prizma a pót hátuljára meg a figyelmeztető csikozás mint a lovaskocsira. Rögzitő és lábfék, max 15km/h tempó, kézi irányjelző tárcsa, lóhajtási. Ment 1 email neked pár perce.
érdekel, ha elköldöd nekem a képét megnézem, és esetleg megegyezünk, én ugy terveze, hogy simson star motor elöl, mögötte irányváltó, én onnan lehajtás, ez szerintem egy elég strapabíró cucc, légyszi, ha fényképezed tedd mellé a mérőszallagot
Bocsi, de du. rohantam egyik kórházból a másikba, és csak most értem haza (a nagynénikémnek szívproblémái vannak, a Judit magynénikéjének szintén, ráadásul a keresztlánya elperecelt a robogójával, úgyhogy mindhármójukat du vitte a mentő). Szóval a kerék mérete nem jó, nekem 4.00/8-as kellene, és abból is olyan, aminek az agy része nem hegesztett, hanem szerelhető.
Szia, a vége alku nélkül egy matias rex. Ha belefér a postázásba annyival több. /30kg=1800-2100 ft/ Email cimet kérek mert ide nem engedi a gép felrakni a fotókat de emailban eltudom küldeni.
Ma zűrös napom lesz, nem tom mikor érek rá... Majd kikérdezem az ombrét, hogy a "segéd hídhoz" milyen méretű kerekek kellenek, és akkor konzultálunk. Most megyek, mert készülök az országos versenyre...