Hadd ne fejtsem ki, milyen apró különbség volt a bajnok és későbbi BL-döntős Sampdoria oda-visszavágós megszorítása és a tét nélküli meccs az EL-ből és (jó eséllyel)a bajnokságból is kieső genovaiak legyőzése között, vagy a mostani bolgár, szlovák, svéd topcsapatok elleni párharcok és mondjuk a Honvédnál maradva 89-ben a jugoszláv (nem szerb vagy horvát vagy bosnyák) bajnok kiverése vagy a Fradi Real elleni döntetlenje, az Anderlecht kiverése, vagy a Newcastle legyőzése között. Attól tartok, hogy nem érdemes erről beszélgetni, mert ha szerinted a klubcsapataink olyan erőt képviselnek, mint a 90-es években, akkor nincs értelme a további diskurzusnak.
Igen, az erőnlét, a tempó nyilván sokat javult. Csak ez kicsit olyan, mint mikor nagyanyámnak kell elmagyaráznom, hogy attól, hogy a háború romjaihoz képest a kommunizmus alatt fejlődött az ország, az nem azt jelenti, hogy az klassz dolog volt, mert ha egy picit nugatabbra tekint, akkor láthatja, hogy mások, hasonló romokból a többszörösét építették fel. Tehát érdemlegesen fejlődésről beszélni csak a környezet viszonylatában lehetséges, ilyen szempontból pedig tetemes lett a lemaradásunk.
De mesélhetsz arról, hogy hol vannak most a magyar bajnokságban az épkézláb magyar csatárok (mint a 90-es évekből pl. Vincze Pilu, Horváth Feri, Fodor Imi), vagy a légiósok között - Szalait is beleértve - hol vannak Kiprich vagy Kovács Kálmán hatékonyságú csatáraink.
Vaze, Keszeg, körkapcsolásban találta momdani vmelyik egy véletlen gólja után(védő volt ha jól emléxem), most már nemcsak a balatoni horgászok kedvence... :-)
Na néhány mérkőzést mindig lehet találni a Debrecen is legyőszte a Sampdoriát, és a svéd bajnokkal is elbánt,a Győr egy Francia és egy szlovák csapatott bucsusztatott, a Bolgárokat meg 2 alkalommal is sikerűlt kiejteni.
Én nem ilyen dolgokra gondoltam hanem az iramra labda kezelésre kondiciora szerintem ezekben egyértelműen javulunk .
Ha jol emlékszem a 90-es években Bácsi Sanyinak elég volt 6-7 golt rugnia , hogy behivják a válogatottba, és a fradi pálzán azt kiabálták Dzurják csöpi mert nem volt egy épkézláb csatár.
Az újpest kupa mecsén már nem tudom ki ellen Kecskés és VÉber volt az a Játékos aki meg tudott csinálni egy cselt és saját játékoshoz passzolta a labdát.
No, mivel ha csak kicsivel is, de korhatár fölött vagyok, megosztom egy kedves emlékemet a topic olvasóival:
Ki ne emlékezne arra, hogy valamikor régen milyen remek játékosok fociztak a Balaton partján? Brakszatórisz, Olajos, Keszeg, Meksz, Kirchmayer és a magyar pályán szokatlan nevű Qirikó...no hozzájuk csatlakozott 1991-ben Fisher Pál, aki a topic egyik vezérfonala is lehetne.
A siófoki B-közép kerítése előtt pedig sokáig kint volt egy lepedő, amelyen ez állt. "Fisher Pali Kincs!"
FC Bodnár László Kónya Mihály Balog Zoltán Braun Károly Palaczky János Megyeri Károly Bérczy Balázs Czérna Sándor Lovász Ferenc Czéh László Lehota István (72' Bojás Lajos)
Manchester United FC
Sealy Les Anderson Viv Pallister Gary Bruce Steve Donaghy Mal Blackmore Clayton McClair Brian Phelan Mike Webb Neil Martin Lee (86' Sharpe Lee) Hughes Mark