Ha ez igaz, akkor meg mostan hogyan kell értelmezni Orbán korábbi kijelentését?
"Összefogtunk, mert az erősek egyesülnek, a gyengék széthullanak. Összefogtunk, és a polgárok oldalán állunk, ezért az erő velünk van. Az erő akkor is velünk van, ha ezt ilyen halkan mondjuk..."
Na, most erősek, vagy gyengék? Összefogtak, vagy széthullanak? És marad a puszta erő????.....
Szerintem nagyon túlbecsülöd te ezt a kemény szélsőjobbot. Én régebben fórumoztam a gondola honlapján és a Pokorni-gyalázás valóban része ennek a szubkultúrának, de ezek a nickek jóformán kivétel nélkül utálták a Fideszt is. És ma is utálják. Tegnap belenéztem a mno fórumába, hogy mit témáznak ez ügyben, de azt láttam, hogy a legkeményebb héják is Pokorni mellett voltak. Ha létezik ilyen kemény szélsőjobb, javarészt politikailag hiperaktív és frusztrált értelmiségi körök, akkor az vagy egzisztenciálisan, érzelmileg függ a Fidesztől és nem tud hova menni, vagy eleve utálta és utálja a Fideszt, de nincs pártja. Lehet, hogy a baloldalról nézve sok fideszes látszik szélsőjobbosnak, de olyan nagyon kevés van, aki átszavazna egy "valódi" szélsőjobbos pártra, még akkor sem, ha sok mindenben egyetértene vele. A kétmilliós fideszes nagy része azért szavaz a Fideszre, mert ezt a pártot látja az MSZP egyetlen komolyanvehető alternatívájának. Ez belátható időn belül nem is változik meg. Azonban azt is rossznak (és hiteltelennek) tartanám, ha benyomulna -- úgymond -- középre és Dávid Ibolya babérjaira és Lendvai Ildikó dícsérő szavaira tőrne. szvsz ő csak maradjon a helyén, lelkesítse az 1/3-nyi törzstábort konferenciákon, alapítványi üléseken, lakossági fórumokon, stb. Viszont engedje azokat érvényesülni, akik hitelesen vihetnek egy nemzeti liberális szerepet, kompromisszumkészek, értenek a közép szavazóinak nyelvén. Ebben őt senki nem akadályozhatja meg, ha valóban ezt akarja.
Reménykedjünk, hogy nem ez lesz a végállapot. Vagy összekapják magukat és kifejlesztenek valami újat, vagy széjjel esnek, aztán a romjain kihajthat valami más.
Azért az elég érdekes, hogy valaki úgy tör hatalomra, hogy mereven elzárkózik a frakcióvezetéstől és heyli politizálásra adja a fejét. Ez a Hegyvidék-Hüvösvölgy-Budavár tengely elmebetegségnek is betudható, úgyhogy igen valószinű Simicska érintettsége. Akárhogy is, ez egy látlelet a Fidesz jelenlegi állapotáról....