Nem voltam ideges, nők sokkal jobban fel tudnak bosszantani :) De konfliktuskezelés tényleg nem az erősségem, ebben igazad van. Attól még árulhatok modelleket nem?
Látom megnyugodtál kicsit. Sosem írtam olyat, hogy ne tájékoztass embereket az eladó makettjeidről. Senki sem írt ilyet. Ami negatív kritika volt, az pár embertől jövő árral kapcsolatos észrevétel.
Miért kell ilyen primitív személyeskedésbe átcsapni ember?
Elhiszed, hogy egyáltalán nem érdekel, hogy milyen makettek sorakoznak a polcodon.
Szerintem nem mi rontjuk az üzletedet, hanem te magad, ha nem tudod elfogadni a kritikákat, illetve nem tudsz, vagy nem akarsz normálisan érvelni azokkal szemben.
Én sem tesco gazdaságos autókat gyűjtök, de a szememben mindenki gyűjtő, még az is, aki 2000 Ft alatti árkategóriában gyűjti az autókat.
20 perce voltam egy modellboltban (nem mondom meg melyikben), és ott az eladó csináltat magyar rendőrségi Zsigákat, csak nem DeAgostiniből, hanem orosz Agat-ból. Nagyságrendileg 5-6 ezerért fogja árulni. Az Agat gyárban a Lada2101 modell ára 644.- Ft átszámítva (persze jóval gyengébb minőség a DeAgostininél, hiszen 30 éve változatlanul gyártják) Szóval kérem a nagyszájú fórumozókat, hogy ott is közöljék ezeket, ne csak nekem jusson ebből.
Amúgy pedig a modell gyűjtőknek készül, nem pedig tesco gazdaságos kisautók vásárlóinak. Egy gyűjtőnek nem gond a 7490.-, sem a 9900.-, mint ahogy nekem sem lenne gond, ha én vennék ilyet. Sokkal drágább és ritkább modellek sorakoznak a polcomon, olyanok amiről pl. Te azt sem tudod mi az és mennyi a világpiaci ára. Már 27 éve is voltak ilyen modelljeim, amikor Magyarországon még szó se volt ezekről, mert csak később kezdték importálni.
Személy szerint nekem nem az üzleted rontása a célom. Abban igazad lehet, hogy van piaca. Nagyon jól megláttad a piaci rést.
A képek láttán kialakult egy véleményem a makettekről, illetve azok áráról, de ez egy szubjektív vélemény. Én így gondolom, érzem. Eszem ágában sincs befolyásolni senkit, hogy vegyen tőled rendőrzsigát, vagy sem, csak ne emeljük ezeket a maketteket az igazi, minőségi makettek szintjére.
Nyilvános fórumra raktad a hírdetésed. Számolni kell a pozitív és a negatív kritikákkal is. Most éppen több a negatív, de volt is és lehet lesz is még pozitív...
Semmi bajom veletek, csak már kezd bosszantó lenni hogy naponta tucatnyian írtok ellenvetéseket, azért mert meg mertem valamit hirdetni. Nem tesz jót az üzletemnek, gondolom nektek se lenne jó egy hasonló szituáció fordított esetben. Ez a rendőr Zsiguli van, ennyiért, jobbat nem tudok, telefonszámlámat, benzinköltségemet ki kell fizetnem valamiből, nem én gyártom, úgy gondolom hogy szerény haszonnal dolgozok, nekem ez inkább hobbi mint munka, azon felül félállásnyi munkám van az autómodellek árusításával, inkább hobbi mint pénzkereset ez nekem. És ezen felül még ezt is el kell tűrnöm ami ezen a fórumon zajlik. Közben bele se gondoltok semmibe, csak írjátok ész nélkül. Ez az én véleményem. Bocs hogy hosszú lett.
Engem viszont az ár zavar. :-) Illetve az ár-minőség arány, ha lehet ilyen fogalmat használni. Ahhoz képest, hogy milyen az átalakított makett minősége (fakad ez az átalakításból és az átalakítás alapját képező makett minőségéből) magas az ára. Szinte neves makettgyártó cégek árán adjátok a nyilvánvalóan silányabb minőségű maketteket.
Csinálja.... Hát ki mondta hogy ne csinálja? Engem például még az ára sem zavar.Mindenki annyiért ad el valamit amennyiért talál rá vevőt.Akinek tetszik megveszi, akinek nem ,nem. Biztos van olyan ember akinek tetszenek az ilyen lekicsinyített dolgok. Én kifejezetten egy pár pontra reagáltam amit erős túlzásnak tartottam a hozzászólásában. De mint mondtam én nem értek a modellekhez,és bármilyen ilyen jellegű tevékenység nagyon távol áll tőlem.
A pokolban tárlatvezetést tartanak az érdeklődőknek, és mutatnak nekik egy üstöt, benne emberek főnek, körülvéve szögesdróttal, fegyveres őrökkel. -Ezek az oroszok, mindig szökni akarnak, csak a fegyverből értenek Mennek tovább, újabb üst, ezúttal táblával: Kimászni tilos! -Ezek a németek, ők betartják a szabályokat, elég a tábla Következő üstnél se tábla, se fegyver, semmi. -Ezek a Magyarok. Ha egy kimászik, a többi úgyis visszahúzza!
Semmi gond, de akkor honnan máshonnan szedjek Rendőrségi Ladát a vevőimnek? Mindenkinek nagy a szája, de csak Wasy vállalta fel eddig hogy sorozatban gyártja. Ő legalább csinál is valamit.
Szerintem Gabamano csak arra utalt - és azért linkelt be képeket -, hogy Rigó Endre MAGA készíti a modelleket (a képeket látható, valóban "céhmesteri" technikával). Tehát ő nem igazán volt jó ellenpélda, merthogy azon kevés ember egyike, aki valóban MODELLEZIK. Mi, a nagy átlag, csak megvásároljuk, amít Shuanghuantól vagy micsodától 40 kilométerre tömegben legyártanak ;)